Πριν από λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε την χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τριών έργων του Δήμου Κεφαλονιάς, τα δύο από το Ληξούρι και το ένα από Αργοστόλι, μεταξύ των οποίων και η «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ», π/υ 900.000 ευρώ

Κάποιοι μάλιστα μίλησαν για «προεκλογικό δώρο» του περιφερειάρχη στο φιλαράκι του τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, προκειμένου «να πάρει τα πάνω του» δίχως να δείχνει πως …είχαν και άδικο όπως προδίδουν τα γεγονότα που θα εκθέσουμε στη συνέχεια.

Η ενέργεια του περιφερειάρχη έχει ιδιαίτερη σημασία αν ληφθούν υπόψη τα εξής:

Στις 9 του περασμένου Φλεβάρη με τον χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο τίτλο ο «Η» «Πότε θα φτιαχτούν Δημαρχείο και Θέατρο Ληξουριού; ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ» ρωτούσαμε και δίναμε αποκαλυπτική απάντηση τεκμηριώνοντας απόλυτα τους ισχυρισμούς έτσι που καμία αντίδραση δεν υπήρξε από το Μέγαρο (αν και εδώ που τα λέμε ποτέ δεν έχουν απαντηθεί τα αλλεπάλληλα και στοιχειοθετημένα δημοσιεύματα μας για «τα έργα και τις ημέρες» της Δημοτικής Αρχής):

Συνοπτικά αναφέραμε:

  1. Τον Ιούνιο του 2016 η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει το Δήμο για τις ζημιές που υπέστησαν τα δύο δημοτικά κτίρια (θέατρο, δημαρχείο) από τους σεισμούς 2014 με το ποσόν των 620.000 ευρώ και εγγράφονται στον προϋπολογισμό με κωδικό 1699.09.
  2. Το εν λόγω ποσόν όμως ούτε στον προϋπολογισμό του 2017 εμφανίζεται αλλά ούτε και στο φετινό προϋπολογισμό 2018! Αν αυτό σημαίνει κάτι, ας το ψάξει κάποιος άλλος, ας πούμε …η αντιπολίτευση έτσι για να λέμε πως κάτι κάνει κι αυτή και ας μην αρχίσει πάλι τις καταγγελίες αοριστολογώντας ο κ. Μιχαλάτος για να διαψεύσει δήθεν την σύμπλευσή του με το καθεστώς Παρίση – Λυκούδη αλλά …αυτή είναι η αλήθεια.

Τα 620 χιλιάρικα της ασφαλιστικής αποζημίωσης για Θέατρο και Δημαρχείο που βρίσκονται; Υπάρχουν ή έπεσαν …σε καμιά «μαύρη τρύπα»;

  1. Μετά από ένα χρόνο (!) από την καταβληθείσα από την ασφάλεια αποζημίωση στις 23/8/2017 ο Δήμος προκηρύσσει το διαγωνισμό για την ανάθεση της μελέτης «Επισκευή Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου» αξίας 231.607,05 ευρώ (ΑΔΑ: 7ΔΡΝΩΕ5-499).
  2. Την 1/12/2017 γίνεται από την Οικονομική Επιτροπή η έγκριση του 1ου Πρακτικού Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης «Επισκευή Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου» (312/1-12-2017 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με ΑΔΑ: ΩΨΗΘΩΕ5-ΦΓΥ).

Έκτοτε και 10 μήνες …μετά δεν υπάρχει καμία πρόοδος για την ανάθεση της μελέτης, που σημαίνει απλά πως η μελέτη για την επισκευή του Θεάτρου Ληξουρίου όχι δεν έχει γίνει, αλλά …ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ!

Έτσι λοιπόν στα παραπάνω δεδομένα έρχονται να προστεθούν άλλα δύο:

1ον) Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χρηματοδοτεί την αποκατάσταση του Θεάτρου Ληξουρίου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με 900.000 ευρώ όταν ο προϋπολογισμός του έργου βάσει του προϋπολογισμού της μελέτης είναι 231.607,05 ευρώ, η οποία μελέτη, θα ξαναπούμε, δεν έχει ολοκληρωθεί 13 μήνες από την προκήρυξη της, προβλέπεται να είναι μεταξύ 2 και 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!

2ον) Χρηματοδοτείται ένα έργο το οποίο …όχι μόνο δεν έχει μελέτη αλλά και σύμφωνα με τους όρους της δημοπράτησης (απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 218/30-8-2017) με ΑΔΑ: 60Χ1ΩΕ5-ΞΣΘ) και στο άρθρο 12.3 «Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σε οκτώ (8) μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού»,  που με απλά λόγια σημαίνει ότι «ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα» το έργο για την «Αποκατάσταση του Θεάτρου Ληξουρίου» που εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης δεν πρόκειται να έχει καν δημοπρατηθεί μέχρι τις εκλογές στις 26 Μαΐου!

Αυτό το παράδοξο οδηγεί σε ένα προφανή στόχο: Την άγρα ψήφων με μαυρογιαλουρέϊκες πραχτικές!

Από την παράθεση των δεδομένων (παλιών και νέων) προκύπτουν τα εξής ενδεχόμενα:

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ

Ο Παρίσης μαζί με τον αρμόδιο για τα έργα αντιδήμαρχο Λυκούδη να έκρυψαν την αλήθεια από τον Γαλιατσάτο και να του παρουσίασαν ότι  η μελέτη είναι τελειωμένη ή τέλος πάντων οσονούπω ολοκληρώνεται και μάλιστα (δεύτερο ψεύδος) ότι προβλέπει 900.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Μαρκάτου (ιστορική ονομασία του Θεάτρου Ληξουρίου).

Σε μια τέτοια περίπτωση ο περιφερειάρχης ενδέχεται να έχει εμπαιχθεί από το καθεστώς του Δήμου προκειμένου να καρπωθούν οφέλη στις επερχόμενες εκλογές, οπότε και οφείλει να βγει να πει την αλήθεια στους Ληξουριώτες (και όχι μόνο) και …«όποιον πάρει ο χάρος», προκειμένου να μην βρει μπροστά του τη δικαιολογημένη οργή των Ληξουριωτών!

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ο περιφερειάρχης είχε ενημερωθεί από τους Παρίση – Λυκούδη για τα πραγματικά γεγονότα οπότε και αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε …σύμπραξη περιφερειάρχης με Δημοτική Ηγεσία «πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους Ληξουριώτες για τα ψηφαλάκια των επερχόμενων δημοτικών εκλογών τον ερχόμενο Μάη!

Σε αυτή την περίπτωση Γαλιατσάτος, Παρίσης, Λυκούδης, κοινώς …«την έχουν βάψει» από τους Ληξουριώτες και όχι μόνο!

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Στην αγωνία του το καθεστώς που διοικεί το Δήμο, οκτώ χρόνια τώρα και πέντε χρόνια από τους σεισμούς του 2014, και προκειμένου να επιδείξει έργο στο εγκαταλειμμένο Ληξούρι εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών τον ερχόμενο Μάη και σε αντιστάθμισμα στη φούσκα για το «νέο Αργοστόλι» για το οποίο κάθε τόσο εξαγγέλλεται και από ένα νέο έργο βιτρίνας και όχι αναπτυξιακό και υποδομής, αποφασίστηκε με τη συνδρομή του περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου η δημιουργία στο παραπέντε και …του «νέου Ληξουριού» έστω και …στα λόγια!

ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αν το παραπάνω σατανικό σκηνικό στήνεται εν αγνοία του Θόδωρου Γαλιατσάτου (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ) ή εν γνώσει του (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟ) …μικρή σημασία έχει αφού και τα δύο σενάρια στοχεύουν στο ξεγέλασμα των Ληξουριωτών και στην υφαρπαγή την ψήφων τους, προκειμένου να μην ξεσηκωθούν και αντιδράσουν μαζικά (όπως είναι τα σημερινά δεδομένα…) στην κάλπη της 26ης Μαΐου για την εγκατάλειψη του Ληξουριού και ολόκληρης της Παλικής, πολύ περισσότερο όταν προκαλούνται κάθε λίγο και λιγάκι από το φανφαρόνικο λόγο του και Ληξουριώτη αρμόδιου για τα έργα αντιδημάρχου Διονύση Λυκούδη για το …«νέο Αργοστόλι» άσχετα αν αυτό περιλαμβάνει Κινέζικου κόστους και Τροπικής αισθητικής έργα!

Υ.Γ. 1. Ότι στήνεται ένα σκηνικό παραπλάνησης των Ληξουριωτών και υφαρπαγής της ψήφου τους από το καθεστώς του Δήμου Κεφαλονιάς με τη συνδρομή του περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο (εις γνώση ή εν αγνοία του μικρή σημασία έχει) για το δήθεν «Νέο Ληξούρι» σε αντιστάθμισμα προς τη φούσκα για «νέο Αργοστόλι» προκύπτει και από το δεύτερο εξαγγελθέν έργο του Ληξουριού και τη χρηματοδότηση του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΡΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ» με π/υ 408,181,08 ευρώ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου από το 2016 (κωδικός 70.7336.20) που φτιάχτηκε η μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου επί των ημερών στην προεδρεία του Γιώργου Τζωρτζάτου!

Αν ενδιαφερόταν οι άξιοι και ικανοί της δημοτικής ηγεσίας πραγματικά και όχι στα λόγια για το Ληξούρι, γιατί δεν υλοποιούσαν τη μελέτη με τα σίγουρα λεφτά του Λιμενικού Ταμείου; Και μάλιστα με Ληξουριώτη Πρόεδρο!

Και με τα 400 χιλιάρικα που σήμερα παίρνουν για το Πόρτο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα άλλο ζωτικής σημασίας έργο του πολύπαθου Ληξουρίου και της Παλικής που τα οκτώ χρόνια του καθεστώτος Παρίση – Λυκούδη εκ των οποίων τα πέντε από τους σεισμούς, βιώνουν τη μεγαλύτερη εγκατάλειψη της ιστορίας τους!

  1. Το πρόσφατο αφήγημα του Διονυσίου Λυκούδη στο facebook, είναι η επιβεβαίωση όλων των προαναφερθέντων και βασικά ότι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής (με τη συνδρομή του Θ. Γαλιατσάτου) για έργα στο Ληξούρι είναι μαυρογιαλουρέϊκο και οι υποσχέσεις …«φύκια για μεταξωτές κορδέλες»! Πολύ περισσότερο που εκδηλώνεται 7 ½ μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές οπότε και δεν προλαβαίνουνε ούτε καν οι δημοπρασίες να γίνουν οπότε και οι εξαγγελίες «φως φανάρι» γίνονται για ψηφοθηρικούς λόγους!

Έγραψε λοιπόν ο Λυκούδης στο facebook και μάλιστα απροκάλυπτα ψευδόμενος: «Η παρούσα (Κυβέρνηση) δεν έχει δώσει ευρώ για νέα έργα έτσι ώστε μετά την πρωτεύουσα να δημιουργήσουμε ανάλογη εικόνα στην Περιφέρεια».

Και συνεχίζει, με προφανή σκοπό να πουλήσει φρούδες ελπίδες αβαντάροντας μια ενδεχόμενη (αφού μόνο σίγουρη δεν είναι…) βουλευιτκή υποψηφιότητα του αδελφού του:

«Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα έρχεται η ώρα… Η πολιτική αλλαγή στην χώρα είναι «προ των πυλών» και ολόκληρο το νησί θα “φύγει μπροστά”!!! Λίγη «υπομονή”»!!!

To Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου