6η η Άννα και 9η η Μέμη στον τελικό ύψους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Φλεβάρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών.

Στις κερκίδες βρέθηκαν πολλοί φίλοι του κλασικού αθλητισμού και τους αγώνες μετέδωσε απευθείας η κρατική τηλεόραση.

Η σημαντικότερη στιγμή του πρωταθλήματος ήταν αδιαμφισβήτητα το παγκόσμιο ρεκόρ του έφηβου Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 5,78μ, που αποτελεί και όριο για τα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα γίνει στο Μπέρμιγχαμ. Ορια για το παγκόσμιο έπιασαν ακόμα η Πεσιρίδου και ο Δουβαλίδης στα 60μ εμπόδια, η Σπανουδάκη στα 60μ και η Μαρία Μπελιμπασάκη που έκανε καταπληκτικές κούρσες στα 200μ και στα 400μ.

Στους αγώνες συμμετείχαν για την Κεφαλονιά, η Αννα Κρούσσου και η Μέμη Αλυσανδράτου που αγωνίστηκαν στον τελικό του άλματος σε ύψος γυναικών. Η 17χρονη Κρούσσου πραγματοποίησε την καλύτερη της μέχρι στιγμής εμφάνιση, περνώντας με την πρώτη το 1.60, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ Κεφαλονιάς στην κατηγορία Κ18. Η Αννα πήρε την 6η θέση, ήταν όμως 1η στις ηλικίες κάτω των 20 ετών.

Η Μέμη αγωνίστηκε τραυματισμένη, καθώς ταλαιπωρείται από μια θλάση στον δεξί δικέφαλο. Παρόλα αυτά κατάφερε και αυτή να περάσει το 1.60 με την 3η προσπάθεια και να πάρει την 9η θέση. Οπως και η Αννα είχε κάποιες καλές αλλά αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.65.

Και στις δύο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Η επιτυχία τους αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι η προετοιμασία για το πρωτάθλημα έγινε σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, στο ανοιχτό στάδιο Αργοστολίου.