Κατά την απογραφή που έκανε ο Δήμος Κεφαλονιάς το 2011 των περιουσιακών στοιχείων με το που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Παρίση παρέλαβε και τη Δωρεά Γιωργίου Βουτσινά, που αποκάλυψε ο «Η».

Παρ’ όλα αυτά έπρεπε να περάσουν …πέντε ολόκληρα χρόνια και κάτι μήνες για να σταλεί από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση το 8860/16-3-2016 έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Εθνικών Κληροδοτημάτων με το οποίο αφού γίνεται ενημέρωση σχετικά με το τι άφησε ο Βουτσινάς ζητείται «να δοθούν οδηγίες για τα περαιτέρω»,  επειδή «ο κληρονομούμενος δεν είχε μεριμνήσει να γίνει κύριος των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων που φέρεται να καταλείπει με τη διαθήκη του στο Λύκειο Ληξουρίου ώστε να υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας και να είναι δυνατή η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης αποδοχής της προκειμένης κληρονομιάς»!

Καλά διαβάσατε! Έπρεπε να περάσουν …5 χρόνια και κάτι για να πάρει μπρος ο Δήμος!!!

ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Ο δήμαρχος στο έγγραφό του …παραλείπει να ενημερώσει ότι η διαθήκη είναι χειρόγραφη!!!

Η απάντηση έρχεται στις 19/10/2016 και με λίγα λόγια λέει στο Δήμο «Να υποβάλλει αίτηση στο αρμόδιο Δικαστήριο, για την έκδοση κληρονομητηρίου».

Πότε φέρνει η Δημοτική Αρχή το θέμα στην αρμόδια να αποφασίσει Οικονομική Επιτροπή;

Μετά από …10 μήνες στις 11/8/2017 οπότε και παίρνεται η 203/2017 απόφαση «Έγκρισης κατάθεσης αίτησης για έκδοση κληρονομητηρίου»!

Καλά διαβάσατε! Έπρεπε να περάσουν …10 ολόκληροι μήνες για να παρθεί η σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή!!!

Η αίτηση κατατίθεται στο Ειρηνοδικείο και …απορρίπτεται μετ’ επαίνων!!! Και ξέρετε γιατί; Γιατί ο δήμαρχος ξέχασε να ενημερώσει την αρμόδια Δ/νση Εθνικών Κληροδοτημάτων ότι η διαθήκη ήταν χειρόγραφη, οπότε και «για την κήρυξη διαθήκης ως κυρίας απαιτείται η κατάθεση στο ακροατήριο μάρτυρα, ο οποίος θα επιβεβαιώσει το γραφικό χαρακτήρα και την υπογραφή του διαθέτη»!

Και μην μας πει κανένας ότι ο δήμαρχος δεν γνώριζε το θέμα και …ό,τι του πήγαν υπέγραψε, όπως λένε οι σύμβουλοι του για να βγάλουν την ευθύνη τους για παραπομπή τους ποινικά και πειθαρχικά για την περιβόητη υπόθεση της εκμίσθωσης των παραλιών το 2017, γιατί δίπλα του (ο δήμαρχος) έχει ένα επιτελείο…τεσσάρων διακεκριμένων νομικών- συμβούλων- συνεργατών και δύο επίσης διακεκριμένους δικηγόρους συμβούλους- συνεργάτες, οι οποίοι και συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και οι οποίοι …ψήφισαν την επίμαχη απόφαση 203/2017 βάσει της οποίας προσέφυγε ο Δήμος στα Δικαστήρια και απορρίφθηκε η προσφυγή του!!!

Και βέβαια το πόσο αποτελεσματική είναι η Δημοτική Αρχή (μνημειώδης πλέον …η αναποτελεσματικότητα της), φαίνεται από το γεγονός ότι επανήλθε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή μετά την 15/2017 απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου μετά από …ένα χρόνο (!!!) την περασμένη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου για να (ξανα)πάρει απόφαση για την εκ νέου  κατάθεσης αίτησης για έκδοση κληρονομητηρίου!

Δοξάστε τους …για την αποτελεσματικότητά τους και εν τω μεταξύ …αγνοούνται τα ακίνητα! Με το πάσο τους!

Για την ιστορία θα θυμίσουμε ότι ο Γεώργιος Βουτσινάς άφησε στο Δήμο:

1) Ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία υπόγειου χώρου πολυκατοικίας επιφανείας 20,60 τ.μ. στη οδό Λουλουδιών 34 του Δήμου Αθηναίων

2) Ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία υπόγειου χώρου πολυκατοικίας επιφάνειας 25,50 τ.μ. στη οδό Λουλουδιών 34 του Δήμου Αθηναίων

3) Ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) ισογείου ορόφου πολυκατοικίας επιφάνειας 61,60 τ.μ. που ευρίσκεται στη οδό Καυκάσου 106 τοποθεσία Κυψέλη του Δήμου Αθηναίων

4) οικόπεδο στη θέση ΦΛΕΒΑ οικισμού Μπουρνάζι Δήμου Περιστερίου Αττικής (Ο.Τ.473) επί της οδού Κύπρου 146 έκτασης 149,75 τ.μ.

Σύμφωνα με τη Διαθήκη του διαθέτη, τα διαμερίσματα αυτά προορίζονται για διαμονή φοιτητών αποφοίτων του Λυκείου Ληξουρίου, ενώ το οικόπεδο θα πρέπει να διατεθεί προς πώληση, ώστε να συντηρούνται από τους τόκους τα διαμερίσματα.

Ο δήμαρχος Aλέξανδρος Παρίσης
Χειρόγραφο από τη Διαθήκη που άφησε στο Δήμο ο Γεώργιος Βουτσινάς