Σάλο προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Η» με την αποκάλυψη ότι η Δημοτική Αρχή στη διαθήκη του Γεωργίου Βουτσινά «πάει με το …πάσο της και τα ακίνητα αγνοούνται»!

Θυμίζουμε εν συντομία:

Έπρεπε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια και κάτι μήνες για να σταλεί από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση το 8860/16-3-2016 έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Εθνικών Κληροδοτημάτων με το οποίο ζητείται «να δοθούν οδηγίες για τα περαιτέρω»! Και το καλύτερο είναι πως δεν γινόταν καμία ενημέρωση ότι η διαθήκη ήταν  …χειρόγραφη!

Το αποτέλεσμα; Η προσφυγή της Δημοτικής Αρχής στη δικαιοσύνη για την αναγνώριση της διαθήκης να απορριφθεί πανηγυρικά από το Ειρηνοδικείο αφού για την «κήρυξη διαθήκης ως κυρίας απαιτείται η κατάθεση στο ακροατήριο μάρτυρα» που να επιβεβαιώσει το γραφικό χαρακτήρα και την υπογραφή του διαθέτη!

Κάπως έτσι, φθάνουμε στο σήμερα και μετά από  …οκτώ χρόνια θητείας Παρίση – Λυκούδη  …στο απόλυτο τίποτα!

Και βέβαια υπάρχει ένα αυτονόητο ερώτημα: Πως γίνεται να σκάνε δύο σκάνδαλα με διαθήκες στο δήμο τα τελευταία χρόνια και οι δύο να έχουν σχέση με το Ληξούρι την ιδιαίτερη πατρίδα του Ανταυτού Λυκούδη και  …να δηλώνεται άγνοια περί αυτών;

Φτου λοιπόν και εξαρχής και η Δημοτική Αρχή να πηγαίνει με το …πάσο της!

Την ίδια ώρα έχουμε σε μία ακόμη υπόθεση, μία ακόμη σιωπή της αντιπολίτευσης!

Όπως και με την άλλη διαθήκη αυτήν του Τυπάλδου, εκτός βεβαίως του ανεξάρτητου συμβούλου Γιώργου Τζωρτζάτου που έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη!

Μια σιωπή που σπάει μόνο για να δηλωθεί το νέο σκάνδαλο από τα φίλια μέσα ενημέρωσης ως …«ζήτημα» – πάλι καλά που δεν χαρακτηρίστηκε και ως  …«ζητηματάκι»!

Εμείς πάντως όπως και με τη διαθήκη Τυπάλδου θα επιμείνουμε και θα συνεχίσουμε με ντοκουμέντα τις αποκαλύψεις μέχρι να δικαιωθούμε όπως και με το σκάνδαλο Συκιών όπου η Δημοτική Αρχή μετά από ένα χρόνο και αφού μας απειλούσε με μηνύσεις αποφάσισε να διεκδικήσει το δικαιούμενο ποσοστό 83,28% των μετοχών!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1ον) Μην αρχίσουμε τα ίδια και τα ίδια …«για όλα ευθύνονται οι προηγούμενοι». Μετά από οκτώ χρόνια θητείας η Δημοτική Αρχή Παρίση – Λυκούδη είναι ΑΝΕΥΘΥΝΟ και ΓΕΛΟΙΟ να ρίχνει όλες τις ευθύνες και την δικιά της ανευθυνότητα στους προηγούμενους!

2ον) Είναι ανήκουστο, ο δήμαρχος να περιστοιχίζεται από  …έξι διακεκριμένους νομικούς εκ των οποίων οι τέσσερεις έμμισθοι συνεργάτες και να παίρνεται στην οικονομική επιτροπή …λάθος απόφαση με τη συμμετοχή μάλιστα των δύο άλλων δικηγόρων συμβούλων – συνεργατών του δημάρχου!

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ένας δικηγόρος …«ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι για να εκδώσει ένα δικαστήριο κληρονομητήριο πρέπει πρώτα η διαθήκη να κηρυχτεί κύρια και αν αυτή είναι χειρόγραφη απαιτείται η κατάθεση στο ακροατήριο μάρτυρα, ο οποίος θα επιβεβαιώσει το γραφικό χαρακτήρα και την υπογραφή του διαθέτη» !!!

Έλεος με την παροιμιώδη πλέον ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί σωστά ακόμη και τα ελάχιστα!

3ον) Το άκρον άωτον της ανικανότητας και η δίχως προσχήματα ομολογία της θα ήταν η Δημοτική Αρχή να πράξει …ό,τι και με την διαθήκη Τυπάλδου. Μετά από οκτώ χρόνια στα δημαρχιακά πράγματα και με έξι έγκριτους νομικούς στο επιτελείο του να …προσληφθεί κανά «εξειδικευμένο» δικηγορικό γραφείο που θα στοιχίσει και «ο κούκος αηδόνι» και θα πράξει τελικά αυτά που  …ένα χρόνο πριν έγραφε ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ!

4ον) Η αντιπολίτευση ας πάρει επιτέλους τις ευθύνες της!

Δεν μπορεί να κρύβεται πλέον …πίσω από το δάχτυλό της!

Δεν μπορείς να διεκδικείς το δήμο για μία ακόμα φορά και να ονομάζεις  …«ζήτημα» ένα (ακόμη) σκάνδαλο!

Χειρόγραφο από τη Διαθήκη που άφησε στο Δήμο ο Γεώργιος Βουτσινάς.
Aλ. Παρίσης
Θ. Μιχαλάτος