Με αφορμή το Δ.Σ. για τη διάσπαση του Δήμου- Σε κρίση πανικού η Δημοτική Αρχή!

Μόνο μία λέξη αποτυπώνει την κατάσταση που βρίσκεται η δημοτική ηγεσία. ΠΑΝΙΚΟΣ!

Πανικός, γιατί τώρα ανακαλύπτουν ότι είναι αδύνατον στο διάστημα που μένει μέχρι το Μάιο να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα για τη Δημοτική Αρχή! Για δεύτερη φορά …σεισμός που θα γίνει σωσμός όπως το 2014 φαίνεται αδύνατον να ξανασυμβεί. Ο αναμενόμενος άλλωστε σεισμός στην περιοχή τούτη τη φορά έπληξε τη Ζάκυνθο…

Πανικός, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο …«γελοία» και «της πλάκας» δεν είναι τα πορίσματα που είτε έχουν βγει, είτε πρόκειται να βγουν στο επόμενο διάστημα, με πολύ μεγάλη την πιθανότητα αρκετοί (και όχι μόνο από την Δημοτική Αρχή…) να μείνουν με την υποψηφιότητα …στο χέρι!

Πανικός, γιατί βλέπουν πως… «ήταν στραβό το κλήμα το’ φαγε κι ο γάιδαρος και αποστράβωσε…» που σημαίνει πως κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται και χειρότερα !

Πανικός, γιατί ο στενός πυρήνας της δημοτικής ηγεσίας που με επικεφαλή τον Δ. Λυκούδη τάχει δώσει όλα για την υποψηφιότητα του αδελφού του Μπάκη, δείχνει να αντιλαμβάνεται κάθε μέρα που περνάει και περισσότερο ότι μόνο περίπατος δεν θα είναι η εκλογή του «εκλεκτού του Μεγάρου» ιδιαίτερα αν οι βουλευτικές εκλογές ακολουθήσουν τις δημοτικές όπως όλα δείχνουν!

Πανικός, γιατί η έκκληση Δ. Λυκούδη στη μείζονα αντιπολίτευση (διάβαζε Θ. Μιχαλάτος) για «συναίνεση» δεν φαίνεται να βρίσκει έδαφος, όχι γιατί ο Μιχαλάτος αντιδρά (τουναντίον μάλιστα συμβαίνει με τις ανακοινώσεις «διάψευσης» που βγάζει) αλλά γιατί ο κόσμος δεν τρώει …κουτόχορτο.

Πανικός, τέλος, γιατί η εμφάνιση του τέως δημάρχου Μάκη Φόρτε με την καταλυτική παρέμβαση του περί «Κλεισθένη» και της γενικότερης λειτουργίας του Δήμου, έδειξε πως εύκολα μπορεί να αλλάξουν τα μέχρι τώρα δεδομένα έχοντας έναν καταξιωμένο και απόλυτο γνώστη των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης πρώην δήμαρχο στην πρώτη γραμμή, ιδιαίτερα αν ο Θ. Μιχαλάτος το λέει και το εννοεί όταν ρίχνει γέφυρες στους «προηγούμενους Αυτοδιοικητικούς» …«με στόχο να επανέλθει η κανονικότητα και να ξανά έρθουν στο προσκήνιο όλες οι υγιείς, πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

Η διαφαινόμενη διάσπαση του Δήμου έβγαλε στην επιφάνεια εκτός των άλλων, όχι μόνο τον ΠΑΝΙΚΟ που υπάρχει στις τάξεις της δημοτικής ηγεσίας και του οποίου (πανικού) κάποιες πτυχές αναφέραμε πιο πάνω, αλλά και την πολιτική ανεπάρκεια της μείζονος αντιπολίτευσης. Ευτυχώς που γι’άλλη μία φορά ο Βασίλης Ρουχωτάς έσωσε την τιμή της αντιπολίτευσης με την ανακοίνωση της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗΣ, έστω και εκ των υστέρων, όπως έγινε πρόσφατα με τη σχολική παραγκούπολη και την εγκατάλειψη του Ληξουριού.

Με λίγα λόγια η Δημοτική Αρχή δια του προέδρου συγκάλεσε το ΔΣ με μοναδικό θέμα την ««Λήψη απόφασης σχετικά με την φημολογούμενη διάσπαση ή μη του Δήμου Κεφαλλονιάς».

Επί 6 ώρες οι δημοτικοί σύμβουλοι κονταροχτυπιότανε μεταξύ γελοιότητας και αλαζονείας, βερμπαλισμού και ασχετοσύνης, με άκρατο λαϊκισμό και απόλυτα θύματα την αυτοδιοίκηση και την Κεφαλονιά!

Το τελικό αποτέλεσμα;

Άλλο αντί άλλου!

Κλήθηκε το ΔΣ να αποφασίσει για τη διάσπαση ή μη του Δήμου και βρέθηκε να ψηφίζει και μάλιστα αδιαμαρτύρητα από τη μεριά της αντιπολίτευσης, για …1, 2, 3. 4 ή 5 Δήμους!

Εμείς δεν θα πούμε αν η όλη διαδικασία αποτελεί ή όχι θεσμική εκτροπή όπως γράφτηκε, αλλά σίγουρα αποτελεί …ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ανάμεσα στο τόσα άλλα, με τη διαφορά ότι τούτο είναι κατεξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΟ και με την αδράνεια της μείζονος αντιπολίτευσης που αδιαμαρτύρητα δέχθηκε τα όσα πρωτοφανή και απερίγραπτα συνέβησαν την Παρασκευή το βράδυ!

Ο «Η» δυστυχώς δικαιώθηκε απόλυτα από την εξέλιξη των πραγμάτων για όσα ισχυρίζεται εδώ και καιρό!

Μια ΑΝΙΚΑΝΗ να διοικήσει Δημοτική Αρχή και μια ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ μείζονα αντιπολίτευση που αρκείται σε βερμπαλισμούς, κάνουν ένα επικίνδυνο κράμα που δεν δίνει καμία ελπίδα για την Κεφαλονιά είτε με ένα, είτε με δύο, είτε ακόμα και με …είκοσι δύο Δήμους!

Όσο υπάρχει ακόμα χρόνος πρέπει να υπάρξει λύση και κυρίως προοπτική έχοντας μπροστά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και την επόμενη δημοτική περίοδο, γιατί αλλοίμονο αν συνεχιστεί ο τωρινός κατήφορος!

Μ. Φόρτες
Το Δημαρχιακό Μέγαρο