Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς με θέμα τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι υπό την Προεδρία του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχος Υγείας-Πρόνοιας κ. Ευάγγελος Κεκάτος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Σοφία Ζαφειράτου, ο ασκών χρέη διοικητού του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Παυλάτος και κλιμάκιο διευθυντών, επιμελητών και επικουρικών ιατρών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύσσωμη η Ιατρική Oικογένεια εξέφρασε την αγωνία της για την παρατεταμένη υποστελέχωση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, τόσο σε Ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό και την απογοήτευσή της για την αδυναμία της Υγειονομικής Περιφέρειας να δώσει λύση στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στο νησί.

O κ. Παρίσης ευχαρίστησε τους ιατρούς για το σπουδαίο έργο που με επιτυχία επιτελούν σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες και για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και αφού επικοινώνησε άμεσα με τη βουλευτή κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όρισε συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν ό ίδιος, η κ. βουλευτής και εκπρόσωποι των ιατρών.

Παράλληλα συζητήθηκε στα πλαίσια της διασύνδεσης των Νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου η δυνατότητα ενίσχυσης της κεντρικής Νοσοκομειακής Μονάδας με αποσπάσεις και μετακινήσεις προσωπικού, αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση των αγροτικών ιατρών προς όφελος της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Επιπλέον ο κ. Κεκάτος επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση και φροντίδα των χιλιάδων επιβατών των Κρουαζιεροπλοίων, αλλά και γενικότερα στην υγειονομική κάλυψη της τουριστικής κίνησης, που τετραπλασιάζει τον πληθυσμό του νησιού κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Τέλος οι ιατροί αφού ευχαρίστησαν για τη συνεργασία τον κ. Παρίση, παρέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, τα θέματα προτεραιότητας και τους προτεινόμενους τρόπους επίλυσής τους.

H βουλευτής κ. Aφροδίτη Θεοπεφτάτου
H βουλευτής κ. Aφροδίτη Θεοπεφτάτου
O Aλ. Παρίσης
O Aλ. Παρίσης
E. Kεκάτος
E. Kεκάτος
Σ. Zαφειρατου
Σ. Zαφειρατου