BOMBA μεγατόνων έσκασε χθες το μεσημέρι στην Ακτοπλοϊα των νησιών μας και συνταράζει συνθέμελα την τοπική κοινωνία, καθώς η Ionian Group (Levante Ferries) αγόρασε το φέρι «Νήσος Κεφαλονιά» από την Kefalonian Lines.

Η Kefalonian Lines, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση που απέστειλε σε διαδυκτικά ΜΜΕ, αποχωρεί οριστικά από το Ιόνιο, καθώς το άλλο πλοίο της, το «Αλεξάνδρα Λ.» θα δρομολογηθεί σε γραμμές του Αιγαίου.

Ετσι, η Ionian Group θα είναι η μοναδική εταιρεία που θα εκτελεί δρομολόγια στα νησιά μας, ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα η Δημοσίευση της Προκήρυξης από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την πριμοδότηση της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να εκδηλώσει ενδιαφέρον η Ionian Group.

Χθες το μεσημέρι στις 2.15′ το «Νήσος Κεφαλονιά» εκτέλεσε το τελευταίο του δρομολόγιο από Πόρο για Κυλλήνη. Το πλήρωμα ενημερώθηκε για την πώληση  από τον πλοίαρχο λίγο πριν αναχωρήσει το πλοίο από τον Πόρο.

Ο πλοίαρχος ζήτησε από τους εργαζόμενους να «εκκενώσουν» το πλοίο μόλις φθάσουν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Το τελευταίο δρομολόγιο του «Νήσος Κεφαλονιάς» με το σήμα της Kefalonian Lines έγινε σε πολύ βαρύ κλίμα για το πλήρωμα το οποίο και απολύθηκε.

Στην Κυλλήνη το πλήρωμα με πολιτική ένδυση πλέον, αποβιβάστηκε με «σκυμμένο το κεφάλι», κρατώντας τις αποσκευές του, ενώ η ανησυχία για την από δω και μπρος επαγγελματική τους πορεία ήταν διάχυτη.

Ο «Η» εύχεται στην «Ionian Group» καλορίζικο το νέο της απόκτημα και στο «Αλεξάνδρα Λ.» καλά ταξίδια στη θάλασσα του Αιγίου.

  • Με τίτλο «Η Levante Ferries μεγαλώνει», εκδόθηκε χθες από την Εταιρεία η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Levante Ferries, έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κοινωνικής της αποστολής στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του Ιονίου Πελάγους, κρατά σταθερά το τιμόνι, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους συμπατριώτες νησιώτες, στους επισκέπτες μας, αλλά και στους επιχειρηματίες, που έμπρακτα πιστεύουν στην αναπτυξιακή δυναμική των πανέμορφων νησιών μας Ζάκυνθο-Κεφαλονιά-Ιθάκη.

Σήμερα, με υπερηφάνεια καλωσορίζουμε στον απαράμιλλο στόλο μας το «Νήσος Κεφαλονιά» και με υπευθυνότητα ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για συνέπεια υψηλής εξυπηρέτησης και απόλυτης ασφάλειας προς τους επιβάτες και τα φορτία, μαζί με άνεση στα ταξίδια που μοιραζόμαστε, χωρίς ούτε στιγμή να παρεκκλίνουμε από τις υψηλές προδιαγραφές που χαράσσουν την πορεία μας.

Είμαστε νησιώτες, πονάμε και μοχθούμε για τον τόπο μας, Θέλοντας να φέρουμε καμάρι και προκοπή σε κάθε συμπατριώτη μας. Η οικογένεια της Leνante Ferries μεγαλώνει, τα οράματά της γίνονται απτή πραγματικότητα, αλλά τα ακόμη καλύτερα και σημαντικά βρίσκονται στο κοντινό, κοινό μας μέλλον.

(Για τη Levante Ferries

Γραφείο Τύπου)

  • Η Kefalonia Lines

Eξ’ άλλου, από την Kefalonian Lines ανακοινώθηκαν χθες τα εξής:

Η Kefalonian Lines ανακοινώνει την αναστολή της εκτέλεσης δρομολογίων, στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, με την ενεργοποίηση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ Αλεξάνδρα Λ. σε άλλη Ελληνική γραμμή και την πώληση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Κεφαλονιά σε ετέρα ναυτική εταιρεία.

Η Εταιρεία μας μετά την πολυετή και πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ελληνικής ακτοπλοΐας, ιδιότυπη «δίωξη» από κρατικούς και άλλους φορείς, ιδιαίτερα μετά το 2015 κατέγραψε, στις ανωτέρω γραμμές, τεράστιες απώλειες, καθιστώντας έτσι μη βιώσιμη την εκμετάλλευσή τους από εμάς.

Οι οικονομικές απώλειες μεγιστοποιήθηκαν κατά την περσινή δρομολογιακή περίοδο που υπηρετήσαμε την γραμμή ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ με οικονομικό κόστος για εμάς που ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αποτελεί ηθική δέσμευση και μέρος της συμφωνίας μας η επανέναρξη δρομολογίων από Πάτρα για Σάμη και Ιθάκη από την IONIAN GROUP.

Ευχαριστούμε τους ναυτικούς μας και το κοινό των νησιών μας για την επί σειρά ετών στήριξη της Εταιρείας μας, η οποία πλέον θα δραστηριοποιηθεί σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση,

Kefalonian Lines

Το φέρι «Νήσος Κεφαλονιά», που αγόρασε η «Ionian Group»

Αλλάζουν αύριο (24/11) τα δρομολόγια Πόρος-Κυλλήνη


Αλλάζουν από αύριο τα δρομολόγια της Ionian Group στη γραμμή Πόρος-Κυλλήνη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ακτοπλοϊκά δρώμενα στα νησιά μας, αφού θα εξυπηρετούνται πλέον αποκλειστικά από την Ι.G., μετά την πώληση του «Νήσος Κεφαλονιά» και την αποχώρηση της Kefalonian Lines από τις γραμμές μας.

Τα δρομολόγια της Ionian Group από αύριο, διαμορφώνονται ως εξής:

Δευτέρα έως Σάββατο:

Από Πόρο: 05:15 – 09:15 – 14:30 – 18:30

Από Κυλλήνη: 07:15 – 12:30 – 16:30 – 20:30

Κυριακή και αργίες

Από Πόρο: 07:00 – 10:30 – 14:30 – 18:30

Από Κυλλήνη: 08:45 – 12:30 – 16:30 – 20:30

Για περαιτέρω πληροφορίες-κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα:

Πόρος Κεφαλονιάς: 26740 72450, 26740 72250

Κυλλήνη: 26230 92200, 26230 92080

ή στο site της Ionian Group: www.ioniangroup.com