Η «Newsphone Hellas» ανακοίνωσε  χθες ότι η υπό σύσταση θυγατρική εταιρεία της «Levante Ferries V Ν.Ε.», υπέγραψε προσύμφωνο αγοράς  του πλοίου «Νήσος Κεφαλονιά» με την Ναυτική Εταιρεία  Kefalonian Lines.

Η μεταβίβαση του πλοίου θα γίνει  μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η συνολική επένδυση για την αγορά και μετασκευή του πλοίου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Εταιρεία «Newsphone Hellas»  συμμετέχει στην «Levante Ferries V» με ποσοστό 99,9%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Newsphone», η χρηματοδότηση θα γίνει με ίδια κεφάλαια της «Levante Ferries V» ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τραπεζικό δανεισμό 4 εκατομμυρίων ευρώ και το υπολειπόμενο ποσό θα προέλθει από τις λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρείας  σε διάρκεια περίπου τριών ετών.

Το πλοίο σχεδιάζεται να δρομολογηθεί  την περίοδο του Πάσχα του 2019 στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη Πόρος.

Η «Newsphone Hellas», ενόψει της  αγοράς του φέρι «Νήσος Κεφαλονιά» αποφάσισε πρόσφατα να προχωρήσει στη σύσταση της νέας (θυγατρικής) Ναυτικής Εταιρίας, της  «Levante Ferries V Ν.Ε». και να εξουσιοδοτήσει τους μετόχους της κ.κ. Γιώργο Θεοδόση και Ευστράτιο Απέργη να προβούν στις σχετικές ενέργειες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στι 15-11-2018, εκτίμησε θετικά τις προοπτικές της ελληνικής ακτοπλοΐας, καθώς και τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της σχετικής επένδυσης.

Ο εφοπλιστής Γιώργος Θεοδόσης
Το φέρι «Νήσος Κεφαλονιά»