Με αφορμή τον επαναπατρισμό του Σαββαόγλου από τον Μιχαλάτο στον Παρίση, φίλος μας προέτρεψε να κοιτάξουμε τα αποτελέσματα του 2014 για …«την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων»  όπως μας είπε, όχι μόνο από τον συγκεκριμένο επαναπατρισμό αλλά και άλλες ανάλογες μετακινήσεις στο νέο (σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες) μητροπολιτικό Δήμο (Αργοστόλι, Λειβαθώς, Πρόννοι) όπου θα γίνει και η μεγάλη αναμέτρηση.

Το ψάξαμε λοιπόν το πράγμα και ιδού:

Ο Σαββαόγλου το 2014 που κατέβηκε με το Μιχαλάτο πήρε 418 ψήφους .

Οι περισσότεροι εξ αυτών προφανώς και ήταν προσωπικοί ψήφοι του Σάββα που τους «πήγε» στο Μιχαλάτο και τώρα λογικά …θα του λείψουν.

Εκτός όμως από το Σάββα έχουμε και τις εξής περιπτώσεις που φέρνουν σε δυσμενή θέση το Μιχαλάτο εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που έχει:

Αθηνά Αυγουστάτου: Το 2014 με το Μιχαλάτο πήρε 337 ψήφους! Πόσοι από αυτούς ακολούθησαν προσωπικά την Αθηνά και τώρα αποδεσμεύονται; Σχεδόν κανένας, γιατί η Αθηνά έχει τους δικούς της ψηφοφόρους που την ακολουθούν πιστά σε όποια εκλογική αναμέτρηση δίνει!

Σταύρος Τραυλός: Το 2014 αυτομόλησε προς Μιχαλάτο μεριά και πήρε 371 ψήφους και τώρα δείχνει να γίνεται το «δεξί χέρι» της υποψήφιας περιφερειάρχισας της ΝΔ Ρ. Κράτσα.

Δημήτρης Φιορεβάντες (Σακούλας): Ο συμπαθής Δημήτρης από τη Σάμη κατέβηκε με το Μιχαλάτο και μάλιστα για λόγους προφανώς εκλογικής τακτικής εκτέθηκε στο Αργοστόλι παίρνοντας 268 ψήφους. Πόσοι από αυτούς είναι προσωπικοί ψήφοι του;

Νίκος Μενάγιας: Ο κατά κόσμον …Κακάος έχει προ πολλού αυτομολήσει προς Παρίση μεριά και το όνομά του έχει μάλιστα εμπλακεί στην περιβόητη υπόθεση της εκμίσθωσης των παραλιών το 2017 που απασχολεί τη δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά του ανεξάρτητου συμβούλου Γιώργου Τζωρτζάτου. Ο Μενάγιας λοιπόν το 2014 πήρε …717 ψήφους ! Πόσοι από αυτούς θα τον ακολουθήσουν στον Παρίση (που κατά τα φαινόμενα θα πάει) και θα λείψουν από τον Μιχαλάτο, είναι άλλο ένα μεγάλο ερώτημα.

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο αείμνηστος Γεράσιμος Κρητικός πρώην αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων που για δικούς του λόγους πήγε το 2014 με το Μιχαλάτο παίρνοντας 316 ψήφους κατά πολλούς τους περισσότερους προσωπικούς.

Και για να μην ψάχνεστε :

Οι ψήφοι των παραπάνω έξι υποψηφίων το 2014 που στις επόμενες εκλογές δεν θα φέρουν ψήφους στο Μιχαλάτο στο νέο μητροπολιτικό Δήμο αθροιστικά φτάνουν τους …2.147!

Και φανταστείτε ότι συνολικά στον εν λόγω Δήμο ο Μιχαλάτος πήρε όλους κι όλους …3.242 ψήφους !!!

Με λίγα λόγια το 67% των ψήφων που πήρε ο Μιχαλάτος το 2014 το πήραν 6 υποψήφιοι που στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου δεν θα είναι μαζί του!!!

Το ερώτημα βέβαια είναι πόσοι από αυτούς είναι προσωπικοί ψήφοι των επαναπατριζόμενων και θα λείψουν από το Μιχαλάτο…

Προφανώς είναι άγνωστο, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι και αναμφισβήτητα είναι ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ σήμερα για το Μιχαλάτο.

Οι αντίθετες πάντως μετακινήσεις από το στρατόπεδο Παρίση σε αυτό του Μιχαλάτου σήμερα προς το παρόν είναι ανύπαρκτες.

Οι όποιες νέες μεταγραφές προς το Μιχαλάτο δεν φαίνεται τούτη τη φορά να αφορούν (τουλάχιστον προς το παρόν) μετακινήσεις από τον Παρίση, αλλά μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις μετακίνησης από τον συνδυασμό Καλαφάτη του 2014 (π.χ. Σαμούρης) που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθούν ότι θα συνοδευτούν με «ψήφους – προίκα» αφού μια ενδεχόμενη (και πολύ πιθανή) υποψηφιότητα Φόρτε θα φέρει νέα δεδομένα και άλλη δυναμική πάντα για τον φυσικό εκλογικό χώρο του πρώην δημάρχου το Αργοστόλι που ακόμα κρατάει αμείωτες δυνάμεις.

Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι από τις παραπάνω «μεταγραφές» το 2014 και αρκετές ακόμα από και προς διάφορες κατευθύνσεις …ουδείς εξελέγη εκτός του Β. Ρουχωτά που πήγε με τον Καλαφάτη, ενώ είχε κατέβει με τον Παρίση στην Παλική και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε.

Έτσι που γι’άλλη μία φορά να επαληθευτεί η γνωστή εκλογική ρήση:

«Την αποστασία πολλοί αγάπησαν …τον αποστάτη ουδείς»!

Aλ. Παρίσης
Σ. Σαββαόγλου
Θ. Mιχαλάτος