Με 1.848.000 Ευρώ επιχορήγησε το Υπουργείο Ναυτιλίας την γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα και σύντομα θα ακολουθήσει δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός.

Την ανακοίνωση έκανε επίσημα χθες η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τονίζοντας ότι στόχος του ΥΕΝ είναι να καθειερωθεί η γραμμή χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ σε συνδυασμό με το «μεταφορικό ισοδύναμο» αλλάζει το τοπίο στις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της κ. Θεοπεφτάτου αναφέρει τα εξής:

«Προκήρυξη δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη»

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού προκηρύσσεται ανοικτός δημόσιος διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, αφού εξασφαλίστηκε η επιδότησή της ύψους 1.848.000 €.

Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας υλοποιώντας τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την Ιθάκη και ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, ανταποκρίθηκε σ’ ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών μας και των επισκεπτών τους, ώστε να καθιερωθεί η γραμμή χειμώνα – καλοκαίρι, γραμμή ζωτικής σημασίας όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Σε συνδυασμό με το «μεταφορικό ισοδύναμο» για επιβάτες και προϊόντα, που θα ισχύσει στα νησιά μας από 1-1-2019 (το πρώτο μέτρο νησιωτικής πολιτικής για τα Ιόνια Νησιά), αλλάζει το τοπίο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στην προσβασιμότητα σε υπηρεσίες και στην ποιότητα ζωής.

Α. Θεοπεφτάτου

Βουλευτής

Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Γραμματέας

Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  •  Σχετικά με την νέα εξέλιξη, ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας δήλωσε τα εξής:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας να προκηρύξει σήμερα δημόσιο διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη με εξασφάλιση σχετικής επιδότησης. Ευελπιστούμε ότι με την ανάδειξη αναδόχου θα ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του Δήμου και των κατοίκων της Ιθάκης για καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα σε ετήσια βάση».