Τον τελευταίο καιρό η εφημερίδα μας γίνεται αποδέκτης πολλών παραπόνων από όλη την Κεφαλονιά για την ελλειπή εξυπηρέτηση των ΕΛΤΑ, εστιάζοντας κυρίως στην παράδοση των λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες κ.λπ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον τοπικό Διευθυντή των ΕΛΤΑ μας παρέθεσε αναλυτικότατα το πρόβλημα πρόσληψης προσωπικού, από την Κεντρική Διοίκηση, αλλά και την αδυναμία εύρεσης ιδιώτη διανομέα-συνεργάτη για να καλυφθούν οι περιοχές με τα προβλήματα.

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με στέλεχος της ΔΕΗ (Κεντρικά), το ενημερώσαμε για το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς, σε κάθε τόνο επέμενε, ότι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ είναι να γίνεται η παράδοση των λογαριασμών της στους καταναλωτές με τα ΕΛΤΑ, ενώ υπεραμύνθηκε ότι το πρόβλημα αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα ΕΛΤΑ, και οι ιδιώτες, όπως είπε, οφείλουν να βρουν τρόπο παραλαβής των λογαριασμών τους!

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες της συζήτησης, η οποία στην κυριολεξία άγγιζε τα όρια του παραλογισμού από την πλευρά του στελέχους, το οποίο, έδειξε παντελέστατη αδιαφορία για το πρόβλημα που καλείται, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ευθύνη να αντιμετωπίσει ο υπερήλικας συνταξιούχος, ο οικογενειάρχης με μισθό πείνας, ο άνεργος, ο κάτοικος των απομακρυσμένων χωριών μας, ο οποίος καλείται να πληρώσει μαζεμένους, δύο, μη πούμε και παραπάνω, λογαριασμούς, ο οποίος αναγκάζεται να μπει σε διαδικασίες διακανονισμών, ή ακόμα και να μείνει χωρίς φως ή τηλέφωνο!

Μετά από όλα αυτά, και εφόσον η αγανάκτηση έχει κορυφωθεί, το μόνο που μένει είναι να πούμε ότι τα χειρότερα για τους δεινοπαθούντες συμπολίτες μας έρχονται!!!