O «Η» με συνέπεια στην πολύχρονη διαδρομή του έφερε στην επικαιρότητα (2/6/2018) τους κοπανατζήδες του δημοτικού συμβουλίου και των οργανισμών του.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν δικαίωσαν την εφημερίδα.

Στο χορό των αποκαλύψεων μπήκε και το Kefaloniapress και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Νίκος Παπαθεοδώρου αναγκάζεται να στείλει έγγραφο στον πρόεδρο του Δ.Σ. Γεράσιμο Αλυσανδράτο και να ζητάει εξηγήσεις.

Από τις 28 Ιουνίου που έφερε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΔΣ το έγγραφο (127713/21-6-2018) του Συντονιστή και μέχρι σήμερα ουδέν νεώτερον.

Όμως ο νόμος (άρθρο 68 παρ. 3 Ν 3852/2010) είναι νόμος:

«Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος, που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου».

Και αντί να νοικοκυρεύεται η κατάσταση με τους κοπανατζήδες …«τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου».

Οι μόνιμοι κοπανατζήδες σαν να μην τρέχει τίποτα συνεχίζουν απτόητοι, όχι μόνο να διασύρουν κάθε έννοια νομιμότητας αλλά και …να αυτοδιασύρονται.

Το μόνο που έχει αλλάξει είναι κάποιοι απόντες σε δημοτικό συμβούλιο και οικονομική επιτροπή να αναφέρονται ως …δικαιολογημένοι απόντες.

Αλλά κι έτσι νάναι. Η κατάσταση μέχρι τις 2 Ιουνίου που αποκαλύφθηκε η θλιβερή ιστορία δεν εξαγνίζει τις μέχρι τότε κοπάνες!

Αφήστε που και έκτοτε η κατάσταση με τους μόνιμους και συστηματικούς κοπανατζήδες ελάχιστα διορθώθηκε, ενώ οι δικαιολογίες κάποιων, όπως του αντιπροέδρου της οικονομικής επιτροπής Θ. Μιχαλάτου είναι παροιμιώδεις και «έγραψαν».

Θυμίζουμε:

Στις 32 Οκτωβρίου σε ένα εκ των σταθμών συμφερόντων του (Cosmos fm) ο Θ. Μιχαλάτος είχε πει (σε ελεύθερη μετάφραση) το αμίμητο:

«Τα θέματα της οικονομικής επιτροπής έρχονται στο Δ.Σ. οπότε δεν υπάρχει θέμα με τις απουσίες μου»!!!

Για να συμπληρώσει το εξ ίσου επικό:

 «Επί της ουσίας δεν υφίσταται πρόβλημα, αφού όταν απουσιάζω παρευρίσκεται ο αναπληρωτής μου και μέλος της παράταξης μου Δ. Μινέτος» !!!

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Η» στις 8 Νοεμβρίου τα είπε όλα:

«Αν είναι έτσι …τότε να καταργήσουμε την οικονομική επιτροπή» !!!

Φυσικά καμία απάντηση από μεριάς Μιχαλάτου.

Αντίθετα μάλιστα ….

Στην 33η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 13 Νοεμβρίου Μιχαλάτος, Μινέτος …επιβεβαίωσαν πλήρως τις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

Παρευρέθηκαν και οι δύο στη συνεδρίαση αποδεικνύοντας ότι ο ισχυρισμός του Μιχαλάτου δεν είναι αληθής και ο Μινέτος δεν είναι αποκλειστικά δικός του αναπληρωματικός αλλά του συνόλου της αντιπολίτευσης, όπως ψηφίστηκε άλλωστε με την 81/5-3-2017 απόφαση του ΔΣ (ΑΔΑ: ΩΞΕΟΩΕ5-ΡΟ0) και ρητά ορίζει ο νόμος στο άρθρο 74 του νόμου 3852/2010 που αναφέρει: «Από τα αναπληρωματικά μέλη δύο εκλέγονται από το σύνολο των μελών των δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας για την αναπλήρωση των τακτικών μελών που εκπροσωπούν τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου»!

Και επειδή φαίνεται ότι κάποια κινητικότητα υπάρχει στο θέμα, η δημοτική αρχή κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Έτσι λοιπόν στην 36η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου ο Μιχαλάτος ως συνήθως απουσιάζει, όπως και ο Δημητράτος.

Ο παρόντας όμως Διονύσιος Μινέτος εμφανίζεται ως …«Αναπληρωματικό Μέλος του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου»!

Από πού κι ως που όμως προκύπτει αυτό μόνο η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής κ. Σοφία Γαρμπή γνωρίζει!

Δεν γνωρίζουμε αν με αυτή την αιτιολογία «βγάζει λάδι τον Θ. Μιχαλάτο, αλλά η ίδια εξόφθαλμα παραβαίνει το νόμο και εκτός από τα δικά της ντράβαλα με τους επιθεωρητάδες και τους ελέγχους (ήδη έχει μία παραπομπή για τις εκμισθώσεις των παραλιών του 2017 κι έχει ο Θεός…) πάει να ανοίξει και νέα, αφού όπως αναφέραμε πιο πάνω ρητά στην απόφαση 81/2017 αναφέρεται ότι ο Δ. Μινέτος κατ’ επιταγή του νόμου (άρθρο 74 του νόμου 3852 /2010) είναι αναπληρωματικός της αντιπολίτευσης και όχι του …Θ. Μιχαλάτου!!!

Νίκος Παπαθεοδώρου
Γ. Αλυσναδράτος
Θ. Mιχαλάτος

OI AΠΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ …«ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΩΝ» ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


Στο δημοτικό συμβούλιο

Στις τελευταίες 28 συνεδριάσεις του ΔΣ (25 το 2018 και 3 το 2017) «η καμπάνα βαράει» για τους εξής συμβούλους:

Αγγούριας με 25 απουσίες, Κοντογούρης 24 απουσίες, Κοκκόλης 16 απουσίες, Λυκούδης 15 απουσίες και από την αντιπολίτευση (παράταξη Μιχαλάτου) έχουμε Φλωράτος 19 απουσίες και Μενάγιας 14 απουσίες.

Στην οικονομική επιτροπή

Στις 29 συνεδριάσεις το 2017, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρος της επιτροπής Θ. Μιχαλάτος έχει 21 απουσίες, ο Γ. Δημητράτος είχε 20 απουσίες και από την πλειοψηφία ο Ν. Ανουσάκης 14 απουσίες.

Στις 36 συνεδριάσεις το 2018, ο Μιχαλάτος έχει 22 απουσίες, ο Γ. Δημητράτος έχει 34 απουσίες και από την πλειοψηφία ο Ν. Ανουσάκης έχει 15 απουσίες.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΟΙΖΩ)

Στις 17 συνεδριάσεις το 2017, ο Διονύσης Αραβαντινός και αντιπρόεδρος της Επιτροπής (!) έχει 12 απουσίες, ο Σπύρος Σαμούρης έχει 13 απουσίες και το τρίτο μέλος της αντιπολίτευσης Ηλίας Παρίσης έχει 12 απουσίες.

Στις 14 συνεδριάσεις το 2018, ο Αραβαντινός έχει 6 απουσίες (από όταν «έσκασε» η ιστορία των κοπανατζήδων είναι ο πιο συνεπής από όλους και αυτό κάτι σημαίνει ακόμα και για τον επικεφαλή της παράταξής του Θ. Μιχαλάτο που συνεχίζει απτόητος τις κοπάνες), ο Σαμούρης συνεχίζει απτόητος τις κοπάνες και μόνο στην τελευταία συνεδρίαση (!) παρουσιάστηκε έχοντας 13 απουσίες και ο Μοσχονάς 9 απουσίες.

Η έκπληξη είναι ο αντιδήμαρχος Πυλάρου Μιχάλης Γάκης που ενώ ήταν από τους συνεπέστερους μέχρι που έσκασε το σκάνδαλο των κοπανατζήδων, από την 9η συνεδρίαση της ΕΠΟΙΖΩ απουσιάζει συνεχώς έχοντας …5 συνεχόμενες απουσίες εντός του έτους οπότε και μπαίνει στην κόκκινη ζώνη των κοπανατζήδων για ποινή (ακόμα και παύση) και συνολικά στις 8 απουσίες το 2018.

Από την παραπάνω παράθεση των στοιχείων το μεγάλο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η αντιπολίτευση δείχνει σκορποχώρι στο δημοτικό συμβούλιο και στις επιτροπές με πρώτη και καλλίτερη την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (η ίδια εικόνα υπάρχει και στα νομικά πρόσωπα του δήμου) και πρωταγωνιστή τον επικεφαλή της Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Το ερώτημα αυτονόητο …γι’άλλη μία φορά: Γιατί δεν παραιτείται ο Μιχαλάτος και να βάλει τον Μινέτο που δείχνει συνεπέστερος αν και αναπληρωματικός (όχι δικός του για να εξηγιόμαστε, αλλά όλης της αντιπολίτευσης); Θα ήταν καλύτερα για το «πρεστίζ» του ως και πάλι υποψήφιο να τηρηθεί ο νόμος και να του επιβληθεί όχι μόνο η ποινή της παύσης που θα ήταν ολοκληρωτική καταστροφή για την πολιτική του διαδρομή, αλλά έστω και μια ποινή αργίας;

Μιχ. Γάκης