Αίτημα κατέθεσαν οι Φορείς και η Κίνηση πολιτών Σάμης για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου, μονοθεματικού και αποκλειστικού για την Υγεία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ενημερώνουμε τον κόσμο και τους φορείς του νησιού μας ότι καταθέσαμε  χθες Πέμπτη 13/12/2018  το πιο κάτω αίτημα των πολιτών και δεκαεπτά, μέχρι την στιγμή εκείνη, φορέων της επαρχίας Σάμης προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τις δομές υγείας στο νομό μας.

Το αίτημα συνεχίζει να κυκλοφορεί και να υπογράφεται και από άλλους φορείς που ενημερώνονται ήδη και πιστεύουμε να γίνει πάνδημο, ανάλογο της σημασίας του προβλήματος που υφίσταται ο δήμος Κεφαλονιάς από την υποστελέχωση στις δομές της υγείας.

Λόγω της πίεσης χρόνου όμως που δημιουργείται από τις όχι θετικές εξελίξεις καταθέτουμε εσπευσμένα το αίτημά μας τώρα και δίνουμε ραντεβού με τον κόσμο και τους εκπροσώπους των φορέων, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Εκεί θα απαιτήσουμε από όλες τις παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να οριστεί ημερομηνία σύγκλισης συμβουλίου μονοθεματικού και αποκλειστικού για την Υγεία.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κοινοποίηση σε

Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό

Βουλ. κ. A. ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ

Περιφερειάρχη κ. Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ

Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Δρακουλόγκωνα.

Διοικητή 6ης Υ.ΠΕ

Διοικητές Γ.Ν.Νοσοκομείου

Κεφαλονιάς & Μαντζαβινάτειο

ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΦΑΛ.

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ν.Κεφαλονιάς.

Κ.Υ. Σάμης.

Εργαζόμενους ΕΚΑΒ Κεφαλ.

Φορείς της Κεφαλονιάς & Τοπικά Συμβούλια.

Εξαιτίας των σοβαρότατων προβλημάτων που υπάρχουν στις δομές υγείας του νησιού μας και που τελευταία γίνονται  εντονότερα, καταλήξαμε με αποφάσεις μας και σας ζητάμε˙

Την άμεση σύγκληση του συμβουλίου με μοναδικό θέμα συνεδρίασης την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μας στα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία του νομού μας καθώς και στην μετακομιδή περιστατικών.

Έτσι να κατατεθούν οι προτάσεις από τις δημοτικές παρατάξεις, από σωματεία εργαζομένων στις δομές υγείας και από άλλους κοινωνικούς φορείς δημιουργώντας σαφή χάρτη αιτημάτων και απαιτήσεων προς την κεντρική διοίκηση.

Κατά την γνώμη μας είναι απαραίτητο να προσκληθούν και να παρίστανται η βουλευτίνα του νομού κυρία Α. Θεοπεφτάτου, ο περιφερειάρχης Ιόνιων νησιών κύριος Θ. Γαλιατσάτος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ και ο υπουργός υγείας αν καταστεί δυνατόν ή εκπρόσωπος του υπουργείου.

Αυτό γιατί πιστεύουμε ότι μόνο αν οι πιο πάνω θεσμικοί εκπρόσωποι δεσμευτούν στα όποια αιτήματα και στις όποιες αποφάσεις της συζήτησης τότε και μόνο τότε θα έχει αξία αυτή μας η συνάντηση.

Απαραίτητο επίσης να προσκληθούν, είναι: Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν.Ν. Κεφαλονιάς  και οι εργαζόμενοι στο Μαντζαβινάτειο, στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς και στο Κ.Υ. Σάμης.

Θεωρούμε πως είναι οι καταλληλότεροι, να περιγράψουν την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα, σε όλες τις Δομές Υγείας του νομό μας.

ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

ΣΑΜΗΣ ΚΑΙ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ