Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης (ο πατέρας του είχε χρηματίσει παλαιότερα νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης) συνεχίζει …να μαδάει τη μαργαρίτα για το σπάσιμο των Δήμων.

Ετσι, ενώ αρχικά είχε πει ότι οι Δήμοι δεν θα σπάσουν γιατί …δεν προλαβαίνει, στην συνέχεια και μετά από πιέσεις παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι …προλαβαίνει το σπάσιμο!

Τώρα, μας ξαναλέει ότι πέντε Δήμοι θα σπάσουν, πλην όμως δεν μας λέει ποιοί!

Το «σπάσιμο» πέντε δήμων, με ρύθμιση που θα κατατεθεί στη βουλή τον Ιανουάριο, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», στην εκπομπή aftodioikisi.gr» και το δημοσιογράφο Χρ. Βούζα.

«Δεν μπαίνουμε σε συνολική αναθεώρηση του χωροταξικού της αυτοδιοίκησης, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Θα υπάρξουν ελάχιστες παρεμβάσεις που αφορούν εξόφθαλμες περιπτώσεις».

«Θα υπάρξει το πολύ “σπάσιμο” πέντε δήμων με σχετική ρύθμιση που θα έρθει μέσα στον Ιανουάριο», τόνισε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας όμως να κατονομάσει τους συγκεκριμένους Δήμους.

Ωστόσο προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει σε συνολική αναμόρφωση του αυτοδιοικητικού χάρτη. «Θα εξετάσουμε που δούλεψε ο Καλλικράτης και που όχι. Θεωρώ ότι κάθε περιοχή έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν μας», υπογράμμισε και συνέχισε: «Αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές του Μαΐου, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες».

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης