Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κατοίκους των χωριών της Θηνιάς μετά το ενδεχόμενο που έχει προκύψει για την διοικητική τους ένταξη στο Δήμο Παλλικής εάν και εφόσον διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς.

To περασμένο Σάββατο το πρωί οι κάτοικοι της Θηνιάς «μπούκαραν» στο γραφείο της βουλευτίνας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στο Αργοστόλι, προκειμένου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για το θέμα και υπόμνημα-αίτημα με τις υπογραφές 447 κατοίκων προκειμένου να το μεταβιβάσει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η συνάντηση των κατοίκων με την βουλευτίνα έγινε σε μεγάλη ένταση, η οποία ναι μεν παρέλαβε το υπόμνημα, δεν δεσμεύτηκε όμως ότι και θα το υποστηρίξει. Εντονη κριτική άσκησε στη βουλευτίνα ο πρόεδρος της Κοινότητας Νυφέων Σπύρος Βανδώρος, ο οποίος κατηγόρησε την κ. Θεοπεφτάτου ότι εμπαίζει τους κατοίκους των χωριών της Θηνιάς.

Η κ. Θεοπεφτάτου τους ενημέρωσε ότι σε συνάντηση που θα κάνει με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση θα μεταφέρει τις απαιτήσεις των κατοίκων προκειμένου να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή των διοικητικών ορίων που θα προκύψουν από το ενδεχόμενο σπάσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς.

  • Σχετικά με την επεισοδιακή συνάντηση των κατοίκων της Θηνιάς με την βουλευτίνα, η κ. Θεοπεφτάτου ανακοίνωσε τα εξής:

Το χθεσινό «χριστουγεννιάτικο σόου» ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων υποκινήθηκε από την τοπική ΝΔ, επικοινωνήθηκε μέσω των ΜΜΕ σε όλη τη χώρα και αποκαλύπτει την αδυναμία της ΝΔ να σταθεί δίπλα στις δημοκρατικές δυνάμεις που μάχονται για τα δίκαια του τόπου μας.

Στελέχη της δημοτικής αρχής και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, εκμεταλλευόμενοι τις εύλογες ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής της Θηνιάς ενόψει της επικείμενης διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς, «εισέβαλαν» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλευτή, χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνία, με αυτοσκοπό το θερμό επεισόδιο και καθόλου το διάλογο

Παράλληλα, ενώ οι διοργανωτές είχαν αμελήσει να προσκαλέσουν την ίδια τη Βουλευτή στη συνάντηση που ήθελαν μαζί της για να της επιδόσουν ψήφισμα με υπογραφές των κατοίκων, δεν ξέχασαν να έχουν μαζί τους «εκλεκτούς» τους από τα τοπικά ΜΜΕ δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα τις προθέσεις τους…

Ήδη είχε προηγηθεί λίγες εβδομάδες πριν συνάντηση των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων Θηναίας με τη Βουλευτή και ήδη τα ζητήματα που προκύπτουν από την ενδεχόμενη διάσπαση του Δήμου απασχολούν την Κυβέρνηση και την ίδια. Συνεπώς η όλη «παράσταση» χθες ήταν υποκινούμενη για ψηφοθηρικούς και αντιπολιτευτικούς λόγους.

Τέλος, είναι ντροπή για τη ΝΔ να βρίσκεται αρωγός σε λίγους ακραίους και να υποδαυλίζει το μένος και τη μισαλλοδοξία σε μια δημοκρατική κοινωνία σαν τη δική μας. Είμαστε σίγουροι πως οι συμπολίτες μας καταδικάζουν στο σύνολό τους αυτές τις πρακτικές – πολλοί μάλιστα έφυγαν από τη χθεσινή συνάντηση όταν κατάλαβαν τα αληθινά της κίνητρα.

Η Αριστερά στην πατρίδα μας είχε πατριωτικά χαρακτηριστικά και

μπήκε μπροστά στους αγώνες ενάντια στους φασίστες κατακτητές στον

τόπο   μας.  Προδότες   ήταν  εκείνοι  που   συνέπραξαν   μαζί  τους.   Ο

ελληνικός λαός και οι Κεφαλονίτες δεν ξεχνούν. Καθήκον μας είναι να

προασπίσουμε  τη  δημοκρατία  και  να  αντιπαλεύουμε  τις  αιτίες  που

γεννούν τα φασιστικά μορφώματα. Και αυτός ο αγώνας είναι διαρκής.

Η Αριστερά στην πατρίδα μας είχε πατριωτικά χαρακτηριστικά και

μπήκε μπροστά στους αγώνες ενάντια στους φασίστες κατακτητές στον

τόπο   μας.  Προδότες   ήταν  εκείνοι  που   συνέπραξαν   μαζί  τους.   Ο

ελληνικός λαός και οι Κεφαλονίτες δεν ξεχνούν. Καθήκον μας είναι να

προασπίσουμε  τη  δημοκρατία  και  να  αντιπαλεύουμε  τις  αιτίες  που

γεννούν τα φασιστικά μορφώματα. Και αυτός ο αγώνας είναι διαρκής.

Η Αριστερά στην πατρίδα μας είχε πατριωτικά χαρακτηριστικά και μπήκε μπροστά στους αγώνες ενάντια στους φασίστες κατακτητές στον τόπο μας. Προδότες ήταν εκείνοι που συνέπραξαν μαζί τους. Ο ελληνικός λαός και οι Κεφαλονίτες δεν ξεχνούν. Καθήκον μας είναι να προασπίσουμε τη δημοκρατία και να αντιπαλεύουμε τις αιτίες που γεννούν τα φασιστικά μορφώματα. Και αυτός ο αγώνας είναι διαρκής.

Αργοστόλι, 23-12-2018

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

  • Φραστική επίθεση  δέχθηκε κατά τη συνάντηση η κ. Θεοπεφτάτου από τους κατοίκους της Θηνιάς για το Μακεδονικό ζήτημα κάτι που πήρε έκταση και μεγάλη έκταση, εκτός από τα τοπικά και στα Αθηναϊκά ΜΜΕ.

 

(Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι από το e-kefalonia)