Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς και αύριο Σάββατο (5.1) αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις, στα νησιά μας, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε συντονισμό  με την Αστυνομική Δ/νση Κεφαλονιάς και τους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έχει αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προς το σκοπό όπως το κύριο οδικό δίκτυο μείνει προσβάσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έντονου καιρικού φαινομένου.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε, τους κατοίκους των νησιών μας αφενός μεν, να περιορίσουν τις κινήσεις με τα οχήματα τους στον απολύτως αναγκαίο βαθμό, αφετέρου δε, να ακολουθούν τις υποδείξεις των οργάνων της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΛ ΑΣ, για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπου απαιτείται.

Επίσης, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ότι θα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης των κτηνοτροφικών τους μονάδων (ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στα ορεινά και σε μεγάλο υψόμετρο), από την κακοκαιρία. Τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης που προτείνουμε για τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα εκτρεφόμενα ζώα, είναι η εξασφάλιση τροφής και ο σταυλισμός τους μέχρι το πέρας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ο αντιπεριφερειάρχης

Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ