Ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να κατεθέσει ο επιχειρηματίας και πολιτευτής Παύλος Παπαδάτος, μέσω του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσιάρα, για την κάλυψη του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου με παθολόγο ιατρό.

Κι’ αυτό γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Εθνική Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας απάντησε ότι η θέση του παθολόγου ιατρού στο Μαντζαβινάτειο δεν μπορει να καλυφθεί από παθολόγο του τοπικού Κλιμακίου της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως ζήτησε μετά από παρέμβαση του κ. Παπαδάτου, ο κ. Τσιάρας.

Για το καυτό αυτό θέμα, ο κ. Ρήγας απάντησε στον κ. Τσιάρα τα ακόλουθα:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας με θέμα «Χωρίς Παθολόγο το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, και κατά το μέρος που αφορά στο ΥΠΕΘΑ, τα ακόλουθα:

Το Κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κεφαλονιά αποτελεί κλιμάκιο Αεροπυρόσβεσης, συγκροτείται μόνο κατά την πυροσβεστική περίοδο και δεν διαθέτει Υγειονομική Υπηρεσία. Επιπλέον, η στελέχωση του 251 ΓΝΑ στην ειδικότητα του Παθολόγου είναι οριακή, δεδομένων των αυξημένων και ανελαστικών υπηρεσιακών αναγκών.

Ως εκ τούτου, κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, δεν είναι δυνατή η στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου με Αξιωματικό (ΥΙ) της ΠΑ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ

Αναπληρωτής υπουργός

Εθνικής Αμυνας

Π. Παπαδάτος
Κ. Τσιάρας