Ξεκινάει και πάλι σύντομα η ιστορική γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, καθώς σήμερα το πρωϊ ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας του διαγωνισμού του ΥΕΝ για την επιδότηση της γραμμής, με καθημερινά δρομολόγια έως 31 Οκτωβρίου τρ. έτους.

Η αρχική επιδότηση της γραμμής είναι 1.848.000 Ευρώ και η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά είναι η Ionian Group, μέσω της θυγατρικής της Ιόνησος 3.

Ήδη η εταιρεία επισπεύδει τις ενέργειές της για άμεση δρομολόγηση του φέρι «Ανδρέας Κάλβος», το οποίο βρίσκεται ήδη στις δεξαμενές ΟΛΠ, για βάψιμο …στα κίτρινα, που είναι τα χρώματα της Levante Ferries, εταιρείας η οποία συμμετέχει στην Κ/Ξ Ionian Group.

Σχετικά με την δρομολόγηση του «Ανδρέα Κάλβος» στη γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, αργά απόψε το βράδι η Levante Ferries ανακοίνωσε τα ακόλουθα με τίτλο «Ούτε ένας αποκλεισμένος νησιώτης στο Ιόνιο»:

Από την ίδρυσή της, η Levante Ferries έθεσε ως στόχο την παροχή των πλέον ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών σε κάθε νησί της θαλάσσιας περιοχής όπου δραστηριοποιείται.

Σήμερα, αναλογιζόμενη την ευθύνη της για καθολική εξυπηρέτηση των νησιών και αφουγκραζόμενη το διακαή πόθο Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, η Levante Ferries ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Πολιτείας και αποτέλεσε τη μοναδική εταιρεία που συμμετείχε στο διαγωνισμό του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, με καθημερινά δρομολόγια. Υπενθυμίζεται, πως και στο παρελθόν η Levante Ferries είχε εξυπηρετήσει με δική της πρωτοβουλία την παραπάνω ακτοπλοϊκή γραμμή, κάτι που δε συνεχίστηκε λόγω εξωγενών παραγόντων.

Η εταιρεία μας σχεδιάζει η έναρξη των δρομολογίων να γίνει εντός του Ιανουαρίου 2019, δηλαδή πολύ νωρίτερα από την τυπική κατακύρωση του διαγωνισμού, ώστε η εξυπηρέτηση της Κεφαλονιάς και από το λιμάνι της Σάμης να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να τερματισθεί η αίσθηση αποκλεισμού των κατοίκων της Ιθάκης.

Στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη η Levante Ferries θα δρομολογήσει το νέο απόκτημα του στόλου της, το κοσμαγάπητο ΕΓ/ΟΓ «Ανδρέας Κάλβος», ένα πλοίο δοκιμασμένο στις θάλασσες του Ιονίου και ειδικά στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Στο «Ανδρέας Κάλβος», αυτή την περίοδο πραγματοποιείται μια τεράστια επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με την επισκευή και συντήρηση του μηχανολογικού του εξοπλισμού, ώστε το εκσυγχρονισμένο και φυσικά ασφαλές πλοίο να τεθεί άμεσα στην εξυπηρέτηση της γραμμής. Η επένδυση θα συνεχισθεί διακριτικά και στο επόμενο διάστημα, με πλήρη ανακαίνιση σε όλους τους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, επιφυλάσσοντας ευχάριστες εκπλήξεις για τους επιβάτες του πλοίου, ώστε αυτό να φτάσει τα υψηλά επίπεδα ποιότητας, άνεσης και πολυτέλειας του στόλου της εταιρείας μας.

Η Levante Ferries, είναι γέννημα θρέμμα του Ιονίου, κάνει πράξεις τις υποσχέσεις της, επενδύει στα σύγχρονα πλοία της, ενισχύει το στόλο της, επεκτείνει τα δρομολόγιά της, προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες, αφουγκράζεται και σέβεται τον επιβάτη.

Μαζί θα χαράζουμε πορείες στο Ιόνιο, θα προχωράμε μπροστά και θα μοιραζόμαστε την αισιοδοξία, την αγάπη και τους στόχους μας για το μέλλον των νησιών μας.