Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, με αισιοδοξία, αλλά και με πολύ θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι πολιτικοί και οι κοινωνίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης την είδηση της επικείμενης επαναλειτουργίας της ιστορικής γραμμής Ιθάκης-Σάμη-Πάτρα από την Ionian Group και με το πλοίο «Α. Κάλβος», που ανασκευάζεται στις δεξαμενές του ΟΛΠ.

Σχετικά με το θέμα η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου δήλωσε τα ακόλουθα:

Το 2019 ξεκινάει από θετική αφετηρία για τα Νησιά μας.

Αφ’ ενός η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και αφ’ ετέρου η επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, γίνονται πραγματικότητα.

Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται η ανάγκη των κατοίκων των Νησιών μας και επιδοτείται η σύνδεσή τους με την Πάτρα.

Η Χώρα προσανατολίζεται σε νέα, δημιουργική κατεύθυνση και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι.

Καλή Χρονιά σε όλους!

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής

Κεφαλονιάς-Ιθάκης

  • Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας δήλωσε στον «Η»:

Χαιρετίζω την επαναλειτουργία της γραμμής.

Πάγια η θέση μας είναι η αναντήρητη ανάγκη της λειτουργίας της για τη Σάμη, τη Βόρεια Κεφαλονιά, την Παλική και την Ιθάκη.

Οταν παλαιότερα προέκυψε ξανά το θέμα επαναλειτουργίας της γραμμής, είχαμε πει ότι πρέπει να επιδοτηθεί, αλλά τότε κάποιοι χλεύαζαν τη θέση μας, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ΥΕΝ και στην ηγεσία του που αντιλήφθηκε την ανάγκη της γραμμής και προχώρησε στην επιδότησή της.

Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας δήλωσε τα εξής:

Η ολοκλήρωση και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, δικαιώνει τον αγώνα των Ιθακησίων και αναβιώνει ελπίδες και αισιοδοξία για το μέλλον.

Στην ανάδοχο εταιρία IONIAN GROUP ευχόμαστε να εκπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το έργο της και καλές θάλασσες.

Ο Δήμος Ιθάκης εκπροσωπώντας την πλειοψηφία των Ιθακησίων, εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, την βουλευτή του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και σε όσους βοήθησαν για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης

Διονύσης Γ. Στανίτσας

  • Eξ’ άλλου από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης χαιρετίζει την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, για την οποία «πίεσε» και αυτό το αρμόδιο Υπουργείο, μετά το κόψιμο της γραμμής στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, σε συνδυασμό με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που και γι’ αυτό δώσαμε τη δική μας μάχη, θα έχουν πλέον την ευκαιρία να εξυπηρετούνται άμεσα με το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας που είναι η Πάτρα.

Ειδικότερα τα μέλη μας στην Ιθάκη αποκτούν απευθείας πρόσβαση στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Ευχαριστούμε το Υπουργείο που… έτρεξε άμεσα τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, αλλά και την ακτοπλοϊκή εταιρία IONIAN GROUP, που φάνηκε συνεπής στην προφορική της δέσμευση και άμεσα θα δρομολογήσει καράβι.

Η γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα αποτελούσε και θα συνεχίζει να αποτελεί τον βραχίονα εκείνον, στα μέλη του Επιμελητηρίου μας, αλλά και γενικότερα στους κατοίκους των νησιών μας, προς την ανάπτυξη (οικονομική και τουριστική), που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής

Α. Θεοπεφτάτου
Π. Δρακουλόγκωνας
Δ. Στανίτσας
Στ. Σπαθής
Σχεδόν έτοιμο το φέρι «Α. Κάλβος»