Κόκκινος συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στις τοπικές Αρχές, μετά την αποστολή ύποπτου φακέλου στο Κτίριο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ, επί της οδού Ι. Μομφεράτου, στο Αργοστόλι.

Παρόμοιοι φάκελοι τις δύο τελευταίες μέρες εστάλησαν σε πολλά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας, μεταξύ των οποίων και στο Ιόνιο Πανεπιστήμο στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος άσπρος φάκελος παρελήφθη από την μία εκ των δύο υπαλλήλων της Γραμματείας του ΤΕΙ, με παραλήπτη τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος (στα αγγλικά), ενώ είχε σταλεί από την Ινδία.

Ο φάκελος παραδόθηκε μέσω ΕΛΤΑ και περιείχε κάποια έντυπα στην αγγλική γλώσσα με αναφορές στο Ισλάμ.

Αμέσως οι υπάλληλοι ενημέρωσαν τον προϊστάμενο του ΤΕΙ κ. Γιάννη Σαμαρά για την «άφιξη» του φακέλου και εν συνεχεία ενημερώθηκαν οι Αρχές, που άμεσα έσπευσαν στο χώρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος στο Κτίριο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπό τις οδηγίες του υποδιοικητή Βασίλη Σολδάτου έστησε την επιχείρηση, όπως ορίζει το ειδικό πρωτόκολλο που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις και με ειδικές στολές, δύο πυροσβεστικοί υπάλληλοι εισχώρησαν στο χώρο του ΤΕΙ, παρέλαβαν και σφράγισαν τον ύποπτο φάκελο σε ειδικό αποστειρωμένο κουτί, προκειμένου να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για έλεγχο.

Η επιχείρηση κράτησε μέχρι τις 7 μ.μ. περίπου, ενώ στις δύο κοπέλες υπάλληλοι, οι οποίες όπως πληροφορηθήκαμε είναι καλά στη υγεία τους, λίγο αργότερα, τους επετράπη να φύγουν, με σαφείς οδηγίες από το ΚΕΛΠΝΟ καλού πλυσίματος, ενώ, στην περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, θα πρέπει να σπεύσουν στο Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Την όλη την διαδικασία της επιχείρησης παρακολούθησε ο κ. Σαμαράς και ο προϊστάμενος του ΤΗΜΟ Ληξουρίου κ. Νίκος Μπούκας, συγγενείς των δύο υπαλλήλων και αρκετός κόσμος.

Τα φυλλάδια με αναφορές στο Ισλάμ που ήταν στον «ύποπτο» φάκελο και οι δύο άνδρες της Πυροσβεστικής εισέρχονται στο Κτίριο της Δ. Επιτροπής του ΤΕΙ και εξέρχονται με το δέμα που περιέχει τον ύποπτο φάκελο.