«Κεφαλονίτικο άρωμα» χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, αφού επρόκειτο να εκδικαστούν δύο μεγάλες υποθέσεις που ταλανίζουν χρόνια την Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα, χθες θα εκδικαζόταν η γνωστή υπόθεση «Πάμε Στοίχημα» της τέως Νομαρχίας, για την υπεξαίρεση διά της μεθόδου των πλαστών επιταγών, αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τ. υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Το σκάνδαλο «Πάμε Στοίχημα», αποκάλυψε και «βάπτισε» ο «Ημερήσιος» το καλοκαίρι του 2011, καθώς τα ποσά έφευγαν από τα Ταμεία της τ. Νομαρχίας και διοχετεύονταν σε γραφεία στοιχημάτων, ή σε λογαριασμούς ιδιωτών, «καλύπτοντας» τον εθισμό ενός εκ των δύο κατηγορουμένων υπαλλήλων σε παίγνια του ΟΠΑΠ τύπου «Πάμε Στοίχημα».

Το Εφετείο χθες, για δικονομικούς λόγους, έδωσε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για τις 13 Φεβρουαρίου. Eίναι η δεύτερη αναβολή που πήρε η υπόθεση, αφού είχε πάρει και πέρυσι τον Ιανουάριο.

Στην Πάτρα μετέβησαν για να παραστούν ως μάρτυρες της υπόθεσης ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής και ο τ. νομαρχιακός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός, καθώς τέως και νυν υπάλληλοι της τ. Νομαρχίας και Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς.

Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες 32 άτομα.

Αναβολή πήρε όμως για τις 18 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη κεφαλονίτικη υπόθεση, που αφορά την «μαύρη τρύπα» του τ. Δήμου Λειβαθούς, ύψους 6.081. 699,69 Ε, με κατηγορούμενους συνολικά 26 αιρετούς του πρώην Δήμου για τις Δημοτικές Αρχές από το 2003 έως το 2010.

Στην Πάτρα, μετέβησαν για να παραστούν ως κατηγορούμενοι στη δίκη ο τ. δήμαρχος Λειβαθούς Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο τ. δ.σ. Λειβαθούς και νυν αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κεφαλονιάς Βαγγέλης Κεκάτος, ο τ. πρόεδρος του Δ.Σ. Λειβαθούς Βαγγέλης Ευαγγελάτος, η τ. δ.σ. Λειβαθούς Βασιλική Μπαλή κ.ά., ενώ ως δικηγόροι μετέβησαν οι Νίκος Ανουσάκης, Μιχάλης Μοσχονάς και Νίκος Παπαϊωάννου.

Μετά την αναβολή και πριν αναχωρήσουν για Κυλλήνη για να πάρουν το πλοίο της επιστροφής, Μιχαλάτος, Βαγγελάτος, Μπαλή και η παρέα τους, έφαγαν στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πατρών