Αναρίθμητα τα άρθρα του «Η» για το μνημείο της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου στα εννιά χρόνια της θητείας της και ταυτόχρονα επίσης μνημειώδης η ανεπάρκεια της Μείζονος Αντιπολίτευσης όχι μόνο να ελέγξει τη Δημοτική Αρχή αλλά να δείξει έστω την ελάχιστη ευαισθησία για ένα καίριας σημασίας θέμα όταν …δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για το θέμα – τουλάχιστον δεν βρήκαμε όσο κι αν ψάξαμε στην ιστοσελίδα του Θεόφιλου Μιχαλάτου και της παράταξής του αλλά και στα βαρβάτα αρχεία του «Η». Nα …μας ξέφυγε κάτι; Το βλέπουμε δύσκολο!

Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη: «Το θύμα» στην υπόθεση του Γηροκομείου Αργοστολίου, του σύγχρονου γεφυριού της Άρτας, είναι ο αγαπητός Μαέστρος ο πρόεδρος Γεράσιμος Αποστολάτος. Τον έχουν εκθέσει επανειλημμένα και σχεδόν ξεδιάντροπα. Του υπόσχονται πράγματα που ποτέ δεν πραγματοποιούνται, τον βάζουν να τα λέει δημόσια και οι ίδιοι …κρύβονται, εξαφανίζονται!

Παλεύει μόνος του ο Μαέστρος με «θεούς και δαίμονες» και ουδείς δεν αισχύνεται, δεν μπαίνει στον κόπο να του ζητήσει συγνώμη όταν για παράδειγμα ο ένας (Λυκούδης) τα Χριστούγεννα του 2016 υπόσχεται λειτουργία …τον Μάρτιο και ο άλλος (Παρίσης) μετά από ένα χρόνο τα Χριστούγεννα του 2017 υπόσχεται λειτουργία και πάλι …τον Μάρτιο και διαψεύδονται και οι δύο αφού …δεν προσδιόρισαν ποιο Μάρτιο !

Από την πρώτη ημέρα της θητείας του το 2011 «τον δουλεύουν» τον Μαέστρο οι της Δημοτικής Ηγεσίας και τον βάζουν να εκτίθεται. Από την πρώτη υπόσχεση που έδωσε ο Γερ. Αποστολάτος ως πρόεδρος του Γηροκομείου …πριν έξι ακριβώς χρόνια στις 19/1/2013 στον «Η» πως «σε ένα περίπου χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το νέο Συγκρότημα του Γηροκομείου»!!!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Μαέστρος δεν θα είναι πρόεδρος όταν θα λειτουργήσει το Γηροκομείο γιατί θα τον έχει συμπαρασύρει ο σχεδόν βέβαιος καταποντισμός της παράταξης του και παράταξης Παρίση.

Αν θα είναι δήμαρχος ο Μιχαλάτος ή ο Φόρτες όπως προέβλεψε …ο πρώτος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ιστορική και πολιτική αξία μόνο αν εκλεγεί ο δεύτερος αφού ο πρώην δήμαρχος είναι αυτός που επί των ημερών του έγινε η μελέτη που υλοποιείται σήμερα οπότε και θα υπάρξει η δικαίωσή του!

Όλα τα άλλα είναι για να γίνεται συζήτηση…

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Μάκης Αποστολάτος

Αφορμή για τα παραπάνω η έμμεση ομολογία του Μαέστρου στο τελευταίο Δ.Σ. ότι το Γηροκομείο …είναι άγνωστο πότε θα λειτουργήσει! Και βέβαια το ποιος φταίει που τον έβαλαν να πει στο ίδιο συμβούλιο για τις ευθύνες όλων των άλλων εκτός των ευθυνών της Δημοτικής Ηγεσίας, ελάχιστη σημασία έχει όταν η ουσία της υπόθεσης είναι ότι γι’ άλλη μία φορά ο Μαέστρος αποδεικνύεται ανυπόληπτος. Είτε με τη μαϊμού παράδοση (…μη παράδοση την είχε αποκαλέσει και δικαιώθηκε ο «Η») στις 9 Νοεμβρίου που οργάνωσε για το θεαθήναι η Δημοτική Ηγεσία Παρίση – Λυκούδη, είτε με τις ανυπόληπτες δηλώσεις του ότι …«το Πάσχα θα λειτουργήσει το Γηροκομείο»! Έτσι του είπαν έτσι είπε και γι’ άλλη μία φορά τον εξέθεσαν «οι μάγκες» του Δήμου!

Τώρα του είπαν πως «οι υπάλληλοι της Περιφέρειας δεν έχουνε την ευαισθησία να κοιτάξουν τα έγγραφα παρά τα έχουν μέσα στο συρτάρι τους τρεις μήνες» για τη δημοπρασία του εξοπλισμού. Και ο δύσμοιρος ο Μαέστρος …το μετέφερε με δικαιολογημένη αγανάκτηση στο Δ.Σ.! Όμως ουδείς δεν του είπε και πρώτος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Λυκούδης πως ο Θ. Γαλιατσάτος ο περιφερειάρχης υπόγραψε την ένταξη του εξοπλισμού στις 11/7/2018 (ΑΔΑ: 614Β7ΛΕ-07Θ) και στο Δημοτικό Συμβούλιο ήλθε για αποδοχή μετά από …πέντε μήνες στις 12/12/2018 (απόφαση 387/12-12-2018 με ΑΔΑ: ΨΚ3ΜΩΕ5-ΛΞΒ)!!!

Θ. Mιχαλάτος

Η ουσία της υπόθεσης; Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται ανάλγητη για ένα τεράστιας κοινωνικής σημασίας έργο! Και από πάνω εκθέτει το πλέον πιστό όλων στέλεχός της τον Γεράσιμο Αποστολάτο «και τον βάζει να βγάζει το φίδι από την τρύπα»!

Το νέο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου δεν πρόκειται λοιπόν να λειτουργήσει ούτε όπως είχαν αναρίθμητες φορές υποσχεθεί στα 9 χρόνια της θητείας τους, ούτε και μέχρι τη λήξη της (31/8).

Και καλά αυτοί, αλλά ο και πάλι προαλειφόμενος για δήμαρχος Θ. Μιχαλάτος δεν έχει πάρει χαμπάρι τι παίζεται στην πλάτη της κοινωνίας έτσι ώστε να σιωπά;

To νέο Δημοτικό Γηροκομρίο Αργοστολίου

Τόσο δύσκολο είναι να συνειδητοποιήσει τη σημασία του νέου Γηροκομείου Αργοστολίου για ολόκληρη την Κεφαλονιά, ιδιαίτερα μετά το φιάσκο με το Γηροκομείο Σάμης και την επιστροφή του …στους δωρητές με την 205/31-7-2017 και ΑΔΑ: Ψ5Λ0ΩΕ5-Ν89 απόφαση του Δ.Σ. την οποία ψήφισε και ο Θ. Μιχαλάτος και η παράταξή του επιβραβεύοντας …την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει το ίδρυμα! Τόσο δύσκολο άραγε είναι να καταγγείλει …τουλάχιστον, την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει ένα έργο που έχει ξεκινήσει προ …δέκα ετών; Ή μήπως τελικά έχουν δίκιο όλοι όσοι μιλάνε για σιωπηρή στήριξη στη δημοτική αρχή Παρίση – Λυκούδη στα καίριας σημασίας ζητήματα όπως αυτό του Γηροκομείου Αργοστολίου…