Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Σάμης και της Ιθάκης, καθώς μπαίνει «λουκέτο» στο Μικρό Πλημμελειοδικείο (Ειρηνοδικείο) της Σάμης (μεταβατική έδρα του Πλημμελειοδικείου Αργοστολίου) και οι κάτοικοι των δύο περιοχών μας θα αναγκάζονται στο εξής να κατεβαίνουν για τις υποθέσεις αυτές στο Αργοστόλι!

Σχετικά με τη νέα αυτή εξέλιξη ο Θιακός δικηγόρος Αλέξανδρος Ταφλαμπάς (φωτό) ανακοίνωσε χθες τα εξής:

«Πάει και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σάμης-Αργοστόλι…

Δεν φτάνει που έχουμε Δικαιοσύνη, θέλουμε να την έχουμε και μέσα στην πόρτα μας οι αχάριστοι, έ;

Μην ανησυχείτε όμως. Η Εθνική μας Κυβέρνηση, ομού μετά της πλήρους Εθνικοφροσύνης Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, φρόντισαν και φροντίζουν για το Καλό μας και συγκεκριμένα: Από το 2013  είχε παρθεί η απόφαση να κλείσουν όλα τα μικρά Πλημμελειοδικεία, μεταξύ των οποίων και της Σάμης (της Ιθάκης είχε κλείσει από το 2012…).

Ψιλοαντέδρασαν ορισμένοι αυτοδιοικητικοί (όχι κεφαλλονίτες, ούτε θιακοί, άλλωστε σε εμάς εκείνες τις εποχές ποιός να αντιδράσει; η γάτα μου η Λόγγω;…) και το κράτησαν για 5 χρόνια, ώσπου ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, επί Alexis και ψές είχαμε την τελευταία συνεδρίαση…

Από εδώ και πέρα Αργοστολάκι, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Απάσης Κεφαλληνίας, Βόρειας Ιθάκης και Δουλιχίου. Και στο βάθος αχνοφαίνεται η Πάτρα… Το Ειρηνοδικείο παραμένει μέχρις νεωτέρας…».