Τα πανέμορφα φοινίκια της Λεωφόρου Ριζοσπαστών σε λίγο θα αποτελούν παρελθόν, καθώς η Δημοτική Αρχή άρχισε χθες το ξήλωμά τους, αφού πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα «κόκκινα σκαθάρια» που συνεχώς τα κατατρώγουν.

Ετσι, μιά από τις ωραιότερες Λεωφόρους του Κόσμου, η Λεωφόρος Ριζοσπαστών, θα χάσει και αυτή τα φοινίκια της, όπως έγινε με την Κεντρική Πλατεία, την Πλατεία Καμπάνας, το Λιμεναρχείο, τον Κούταβο και άλλα μέρη.

Οπως είπε χθες στον «Η» ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, η Δημοτική Αρχή προβληματίζεται αν θα κοπούν ή όχι και οι υγιείς φοίνικες εκτός από τους νεκρούς στη Λεωφόρο Ριζοσπαστών, καθώς θα είναι δύσκολο το κόψιμό τους μετά την εκτέλεση των έργων, αφού θα έχει συντελεστεί η ανάπλαση της Λεωφόρου.

Η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται στο κόψιμο όλων των φοινίκων της Λ. Ριζοσπαστών, γιατί παρά τα φάρμακα που ξοδεύει, δεν μπορεί να υπάρξει αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ακόμη ότι ο Δήμος έχει ξοδέψει ένα κάρο λεφτά για το φάρμακο Confidor κατά του σκαθαριού, που το ψέκασμα του αποβαίνει και σε βάρος της υγείας των πολιτών.

  •  Οι φωτογραφίες είναι από το χθεσινό ξήλωμα των φοινικιών στη Λ. Ριζοσπαστών.