Λόγω των ισχυρών κυκλωνικών ανέμων που έπνεαν χθες στην περιοχή μας, δεν πραγματοποιήθηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο της γραμμής Πόρος-Κυλλήνη και επιστροφή.

Οι άνεμοι είχαν ισχύ 8 έως 9 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο έφθαναν και τα 10 μποφόρ, ενώ το απαγορευτικό απόπλους θα ισχύει μέχρι σήμερα στις 3 τα ξημερώματα.

Από τη Σάμη έγινε κανονικά χθες το πρωϊ το δρομολόγιο του φέρι «Ιόνιο Π.» για Ιθάκη-Αστακό και επιστροφή το μεσημέρι, αφού στην περιοχή έπνεαν χαμηλότερης ισχύος άνεμοι.

Το επιβατηγό κοινό που έχει προγραμματίσει σήμερα να ταξιδέψει από Πόρο ή Κυλλήνη, για την καλύτερη εξυπηρέτησή του μπορεί να επικοινωνήσει με το Λιμεναρχείο Πόρου (26740-72460), ή τα γραφεία της Levante Ferries στον Πόρο (26740-72450), στο Αργοστόλι (26710-25500), ή στην Κυλλήνη (26230-92080 / 26230-92100).

Το φέρι «Ανδρέας Κάλβος» δεν πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι από Πάτρα για Σάμη-Ιθάκη, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν και αναμένεται, καιρού επιτρέποντος, να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 1.30′ μ.μ.

Κανονικά εκτελέστηκε χθες το πρωϊ το αεροπορικό δρομολόγιο της Sky Express από Αθήνα-Μηνιές και επιστροφή.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που από χθες «χτυπάει» τη χώρα μας, το οποίο ξεκίνησε από τα Δυτικά (Ιόνιο), δημιούργησε σε όλα τα πελάγη μας προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τα οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος τους δεν πραγματοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το κύμα κακοκαιρίας θα επιφέρει πτώση της θερμοκρασίας, χαλάζι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, ενώ αναμένονται και μεγάλα κύματα από αφρικανική σκόνη.