Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκη προσκαλεί τα μέλη του (στην Εστίαση) να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο δείπνο του κόσμου, εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα που θα γίνει στις 21 Μαρτίου 2019, στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Σεφ Alain Ducasse, διοργανώνουν στις 21 Μαρτίου 2019 την εκδήλωση «Goût de France – Good France». Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ίδια μέρα τη γαλλική κουζίνα, τις παραδόσεις και τις αξίες της κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης παγκόσμιας γαστρονομικής βραδιάς. 3.000 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν το 2018 σε αυτή τη γαλλική γιορτή της γαστρονομίας εκ των οποίων 83 στην Ελλάδα. Στις 21 Μαρτίου 2019, χιλιάδες Σεφ και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο θα σερβίρουν την ίδια μέρα ένα παραδοσιακό γαλλικό δείπνο στους πελάτες τους. Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας και απόλαυσης των γεύσεων της Γαλλίας! Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας, σάς προσκαλούμε και φέτος να συμμετάσχετε σε αυτή τη πρωτοβουλία. Η μόνη υποχρέωση του εστιατορίου σας θα είναι να σερβίρετε στους πελάτες σας στις 21 Μαρτίου 2019 ή και τις επόμενες ημέρες εάν το επιθυμείτε ένα μενού εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα.

Εάν το εστιατόριό σας επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία μπορείτε να εγγραφείτε, δωρεάν, στην ιστοσελίδα www.goodfrance .com συμπληρώνοντας πρώτα μια αίτηση εγγραφής (στα γαλλικά ή τα αγγλικά) και στη συνέχεια προτείνοντας στον ειδικό χώρο της αίτησης ένα μενού γαλλικού τύπου στην ελληνική γλώσσα και εάν είναι δυνατόν στη γαλλική ή αγγλική γλώσσα.

Αίτηση εγγραφής στα αγγλικά: http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register

Αίτηση εγγραφής στα γαλλικά : http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register

Προθεσμία ηλεκτρονικής εγγραφής των εστιατορίων έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019.

Το μενού

Χωρίς να θέτονται όρια στην δημιουργικότητά σας, η πρότασή σας θα πρέπει βασίζεται σε συνταγές εμπνευσμένες από τη γαλλική γευσιγνωσία και να ακολουθεί την παρακάτω αναφερόμενη σειρά:

  •  Ενα απεριτίφ
  •  Ενα ορεκτικό
  •  Ενα ή δύο κυρίως πιάτα
  •  Επιλογή τυριών
  •  Ενα επιδόρπιο
  •  Γαλλικά κρασιά και γαλλική σαμπάνια

Φρέσκα προϊόντα, προϊόντα εποχής και τοπικά προϊόντα θα σας βοηθήσουν να παντρέψετε τη γαστρονομική παράδοση της χώρας σας με τη γαλλική κουζίνα. Ο καθορισμός της τιμής του μενού παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του εστιατορίου.

Τα οφέλη της συμμετοχής σας στο «Goût de France – Good France»

  1. Προβολή του εστιατορίου σας κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Τρείς μέρες πριν την εκδήλωση, στις 18 Μαρτίου 2019 θα διοργανωθεί μια δεξίωση στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην οποία θα είναι προσκεκλημένα όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν φέτος στο «Goût de France – Good France». Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης αυτής τα εστιατόρια που το επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν κάποια από τα πιάτα του μενού τους σε μπουκίτσες/καναπεδάκια στους καλεσμένους (οικονομικοί παράγοντες, προσωπικότητες από τον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο, δημοσιογράφοι). Η πρεσβεία της Γαλλίας θα αναλάβει να καλύψει τα έξοδα των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε βάση επίδειξης τιμολογίου. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτή τη βραδιά παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Σίσσυ Γεωργιάδου: 210-3391036/ sissy.georgiadou@diplomatie.gouv.fr

  1. Συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο γεγονός.

Η πρωτοβουλία Goût de/ Good France συνοδεύεται από μια εκστρατεία επικοινωνίας διεθνούς εμβέλειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες Σεφ να προβάλλουν την κουζίνα τους και την τεχνογνωσία τους παντού ανά τον κόσμο με την ενεργό υποστήριξη των πρεσβειών της Γαλλίας, τoυ Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας «Αtout France » και των χορηγών επικοινωνίας «France Media Monde» (RFI, France 24).

  1. Προώθηση του εστιατορίου σας από τα μέσα επικοινωνίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα θα συντονίσει την εκστρατεία προβολής προς τα ελληνικά ΜΜΕ. Παράλληλα όλα τα συμμετέχοντα εστιατόρια και οι Σεφ τους θα τύχουν μεγάλης προβολής μέσω της ιστοσελίδας (https:// gr.ambafrance.org/) και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Πρεσβείας (facebook και twitter). Λίγες εβδομάδες πριν την εκδήλωση, τα εστιατόρια που θα συμμετάσχουν στο «Goût de France – Good France» θα λάβουν ταχυδρομικώς (στη διεύθυνση που θα δηλώσουν κατά την εγγραφή τους) αφίσες της διοργάνωσης, ένα διακριτικό αυτοκόλλητο με το λογότυπο της εκδήλωσης για τη βιτρίνα του εστιατορίου και ένα πιστοποιητικό συμμετοχής. Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία σχετικά με την εγγραφή σας ή τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του « Goût de France – Good France» από την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Στην Αθήνα: κα Σίσσυ Γεωργιάδου, ακόλουθος τύπου

Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

Tηλ : 210-3391036

sissy.georgiadou@diplomatie.gouv.fr

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Χρήστος Καμπανός


Το Επιμελητήριο καλωσορίζει το «Α. Κάλβος»


Ήταν πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης η επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, η οποία από χθες αποτελεί πλέον τη νέα πραγματικότητα για τα νησιά μας, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του ΕΒΕΚΙ.

Ως Επιμελητήριο –συνεχίζει η ανακοίνωση– είχαμε κάνει τις κινήσεις εκείνες που πιστεύουμε ότι βοήθησαν για να δρομολογηθεί πάλι πλοίο στη συγκεκριμένη γραμμή.

Πάγιο αίτημά μας ήταν και είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας, αλλά και των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Χαιρετίζουμε και καλωσορίζουμε το «Ανδρέας Κάλβος» στην γραμμή και ευελπιστούμε αυτό να μείνει για πάντα. Αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί οι συμπολίτες μας όλα τα προηγούμενα χρόνια με καράβια να πηγαίνουν και να έρχονται, αλλά κανένα να μην στεριώνει στην γραμμή.

Ευχαριστούμε την IONIAN GROUP που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για δρομολόγηση πλοίου. Ευχόμαστε καλά ταξίδια στο «Ανδρέας Κάλβος».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής