Σε …θρίλερ εξελίχθηκε χθες το θέμα του «σπασίματος» ή όχι των Δήμων μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Κεφαλονιάς και στις χθεσινές συσκέψεις πήρε μέρος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!

Οι συσκέψεις αυτές στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν συνεχείς, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, καθώς υπήρχαν σέψεις ότι ένα τέτοιο «σπάσιμο» ενδέχεται να κριθεί αντισυνταγματικό.

Επίσης στις συσκέψεις του ΥΠ.ΕΣ. τέθηκε έντονα ότι η διάσπαση μπορεί να επιφέρει δυσλειτουργίες και προσκόμματα στη λειτουργία των νέων Δήμων που θα δημιουργηθούν.

Εξ’ άλλου σε σχετική ανάρτηση η έγκυρη ιστοσελίδα aftodioikisi.gr ανέφερε χθες τα εξής:

Οριστικά στις καλένδες φαίνεται ότι οδηγείται το σπάσιμο το δήμων προεκλογικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η γνωμοδότηση που έχει στα χέρια του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης λέει όχι στην διάσπαση των δήμων λίγους μήνες πριν τις εκλογές, χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει πριν από δέκα ημέρες η aftodioikisi.gr, σύμφωνα με συνταγματολόγους στους οποίους έχει απευθυνθεί το υπουργείο Εσωτερικών, λόγω της εγγύτητας της διαδικασίας των εκλογών εγείρονται συνταγματικά ζητήματα που εδράζονται στο άρθρο 52 του Συντάγματος («Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής»).