Τους πρώτους 7 υποψήφιους της παράταξής του ΑΝΑΣΑ για το Νομό μας παρουσίασε χθες στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο κ. Γαλιατσάτος αφού έκανε ένα μικρό απολογισμό δράσης της θητείας του, ανακοίνωσε τους πρώτους 7 υποψήφιους, πέντε από την κεφαλονιά και δύο από την Ιθάκη για τις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου.

  •  Από την Κεφαλονιά οι υποψήφιοι θα είναι:

Βασιλάτος Τάκης (δημοσιογράφος)

Γαλιατσάτος Σπύρος (αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ξενοδόχος)

Δρακουλόγκωνας Παναγής (αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, δικηγόρος)

Παπαχρήστου κάκια (συνταξιούχος εφοριακός)

Πεφάνη Σουζάνα (περιφερειακή σύμβουλος, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου)

  •  Από την Ιθάκη υποψήφιοι θα είναι:

Κουβαρά Ιωάννα (δικηγόρος)

Τσιντήλας Σπύρος (έπαρχος)

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εισηγητικά κατά την παρουσίαση των υποψηφίων αναφέρθηκε στα έργα και δράσεις του κατά την περίοδο 2014 – 2019 και συγκεκριμένα:

► Στην αύξηση απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, με αλματώδεις ρυθμούς και αποτέλεσμα η ΠΙΝ από την τελευταία θέση που βρισκόταν το 2014 να φιγουράρει σήμερα στις πρώτες θέσεις ανάμεσα τις περιφέρειες της χώρας. Πόροι και κονδύλια που χρησιμοποιούνται για έργα και δράσεις σε όλα τα νησιά και ενδεικτικά για την Κεφαλονιά και Ιθάκη στα έργα: Γέφυρα Χάρακα Κεφαλονιάς, Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης, ενίσχυση του Φορέα Διαχείρισης Αίνου, αποκατάσταση βλαβών σε σχολεία της Κεφαλονιάς, ενεργειακή εξοικονόμηση στο Κολυμβητήριο Αργοστολίου, καινοτόμο σύστημα διαχείρισης σεισμικού κινδύνου, ειδικός εξοπλισμός για την αστυνομία και την πυροσβεστική, δομές για οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους, ΑμΕΑ, οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας και έχοντες ανάγκη κ.α.

► Στον τουρισμό και στην αυξητική τάση που κατέγραψε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε όλη τη διάρκεια της 4ετίας, με ανάταση της τοπικής οικονομίας και πολλαπλά oφέλη για τα νησιά μας.

► Στη θεσμική θωράκιση της Περιφέρειας με ψήφιση Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου Ιονίων Νήσων, Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κλπ.

► Στη δουλειά που προσέφερε η Πολιτική Προστασία και στη δραστηριοποίησή της σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρχε ανάγκη. Ο Θ. Γαλιατσάτος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της ΠΙΝ, την πυροσβεστική και όλες τις εμπλεκόμενες δομές για τον συντονισμό και τη συνεργασία τους.

► Στην Κοινωνική Πολιτική και την ενίσχυση κονδυλίων και δράσεων επ’ ωφελεία των πολιτών στα Ιόνια νησιά. «Η πολιτική μας όλα αυτά τα χρόνια είχε στο επίκεντρο τον άνθρωπο» είπε «σε αντίθεση με τα ισχύοντα όλα τα προηγούμενα χρόνια και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον».

► Στον πολιτισμό και αθλητισμό με τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, γηπέδων και χώρων άθλησης και την παροχή έμπρακτης στήριξης στα πολιτιστικά σωματεία για εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συνεργασίες.

Τέλος ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, όλους εκείνους και εκείνες που βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια της ΑΝ.Α.Σ.Α. το προηγούμενο διάστημα και όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν την παράταξη από τα πρώτα της βήματα και μέχρι σήμερα. «Η ΑΝ.Α.Σ.Α. προχωρά μαζί με παλιούς συνοδοιπόρους και νέους υποστηρικτές και θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όσους δίνουν τη μάχη μαζί μας στα ψηφοδέλτια της ΑΝ.Α.Σ.Α. αλλά και σε εκείνους και εκείνες που μας στηρίζουν, μας βοηθούν και μας εμπιστεύονται για ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας», δήλωσε.

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών

 – ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά

 


Συναντήσεις του περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου με κατοίκους και επαγγελματίες στη Σκάλα


Με κατοίκους και επαγγελματίες στην Σκάλα Κεφαλονιάς συναντήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Κεφαλονιά για να παρακολουθήσει την πορεία έργων που πραγματοποιούνται στο νησί. Τον Περιφερειάρχη συνοδευσε  ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος.

Στη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν τα ζητήματα της οδοποιΐας, και συγκεκριμένα του περιφερειακού δρόμου που συνδέει τη Σκάλα με το οδικό δίκτυο του νησιού καθώς και των βελτιωτικών παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης ο περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά για το προωθούμενο έργο της επιοσκευής-ανακατασκευής του επαρχιακού δρόμου Πόρος-Σκάλα-Ρατζακλί.

Ικανοποίηση υπήρξε για τον τουρισμό και τις δράσεις αύξησης των αφίξεων και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα αποτελέσματα των οποίων είναι εμφανή σε όλα τα Ιόνια νησιά, ενώ ενημέρωση έγινε από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Σπ. Γαλιατσάτο για την πλέον πρόσφατη δράση στη Βιέννη που προέβαλλε τα νησιά μας, μέσω της ιδιαίτερης γαστρονομίας των Επτανήσων, στην έδρα του ΟΗΕ και σε πολυπληθές κοινό.

Τέλος στον τομέα του αθλητισμού και πολιτισμού, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακατασκευάζει το γήπεδο στη Σκάλα, με τοποθέτηση χλοοτάπητα και άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων ενώ ο Θ. Γαλιατσάτος δεσμεύτηκε για την κατασκευή ακόμη ενός γηπέδου 5Χ5 που χρειάζεται άμεσα για την άθληση της νεολαίας – κυρίως – της περιοχής.

Όσον αφορά τα πολιτιστικά σωματεία, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήδη έχει στηρίξει τις δράσεις των σωματείων που δρουν στην ευρύτερη περιοχή και θα συνεχίσει και στο μέλλον την προώθηση και προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας και του επτανησιακού πολιτισμού.

«Η περιοχή της Σκάλας είναι μια δυναμική περιοχή που αξίζει στήριξης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος «και είναι υποχρέωση των τοπικών αρχών να παρεμβαίνουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων. Συνεπώς οι συναντήσεις αυτές είναι, τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά, συνεχείς και αμφίδρομες όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να αφουγκραζόμαστε τις πραγματικές ανάγκες και να δίνουμε ρόλο και λόγο στις τοπικές κοινωνίες».