Στις 15/10/2018 ο «Ημερήσιος» έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα νέο σκάνδαλο τύπου «Σικυών» που αφορά το Δήμο Κεφαλονιάς, αλλά και τον πρώην Δήμο Παλικής.

Επρόκειτο για την Κληρονομιά  Βουτσινά, που άφησε μέσω Διαθήκης ο συμπατριώτης μας Γεώργιος Βουτσινάς, η οποία από το 1992 έχει μείνει αναξιοποίητη.

Ειδικότερα πρόκειται:

  •  Για δύο διαμερίσματα στο Γουδί
  •  Για ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη και
  •  Για ένα οικόπεδο στα Σεπόλια

Σύμφωνα με τη Διαθήκη του διαθέτη, τα διαμερίσματα αυτά προορίζονταν για διαμονή φοιτητών της Κεφαλονιάς, ενώ το οικόπεδο θα διατίθετο προς πώληση, ώστε να συντηρούνται τα διαμερίσματα.

Όμως, από το 1992 που αναγνωρίστηκε η Διαθήκη, καμία Δημοτική Αρχή δεν έκαμε τίποτα για την εκτέλεση της Διαθήκης, πλην μιας απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής το 2017, και ενώ το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Την επομένη 16/10/2018 η έγκριτη ιστοσελίδα aftodioikisi.gr αναδημοσίευσε το ρεπορτάζ του Ημερήσιου και το θέμα πήρε πανελλήνια δημοσιότητα!

Στις 17, 19 και 23/10/2018 ο «Η» επανήλθε στο θέμα με νέα στοιχεία αλλά η Δημοτική Αρχή μαζί και η μείζονα αντιπολίτευση (Θ. Μιχαλάτος) ως συνήθως κάνανε «γαργάρα» το σκάνδαλο.

Κι ενώ η υπόθεση πήγαινε για τις καλένδες μία απόφαση χθες (19/2) του δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση ξαναφέρνει την υπόθεση στην επικαιρότητα.

Με την 68/2019 απόφασή του ο δήμαρχος (ΑΔΑ: ΩΣ0ΡΩΕ5-ΚΓΒ) εγκρίνει την μετακίνηση της Ειδικής Συνεργάτιδος του Δήμου Κεφαλλονιάς κας Ιωάννας-Διονυσίας Μαρκέτου, στις 19/2/2019 έως και τις 22/2/2019 στην Αθήνα, με σκοπό:

❶ Να καταθέσει αίτηση για χορήγηση Εισαγγελικής παραγγελίας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και

❷ Τον έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο Περιστερίου, σχετικά με τη διαθήκη του Γεωργίου Βουτσινά.

Πάλι καλά που μετά από …4 μήνες ξυπνάει από το λήθαργό της η Δημοτική Αρχή και κάνει την αυτονόητη ενέργεια….να ενδιαφερθεί για την Κληρονομιά Βουτσινά.

Και δυό φορές …πάλι καλά αφού έπρεπε να περάσουν …5 χρόνια και κάτι για να πάρει μπρος ο Δήμος από το 2011 που παρέλαβε τη Δωρεά Γεωργίου Βουτσινά και ασχολήθηκε για πρώτη φορά το …2016  και άλλα …3 χρόνια για να ξανασχοληθεί το 2018 με τη δωρεά!

Εμείς πάντως από τις 17/10/2018 είχαμε επισημάνει με το πρωτοσέλιδο του «Η» ότι …«Με το …πάσο της η Δημοτική Αρχή και τα ακίνητα αγνοούνται»!

Ενώ στις 23/10/2018 με ενυπόγραφο άρθρο του ο Χρήστος Παπαδάτος έφερνε «Στο Φως τη Διαθήκη Βουτσινά» και με φωτογραφίες και ντοκουμέντα αποκάλυπτε ότι «Υπάρχουν τα τρία διαμερίσματα, αλλά το οικόπεδο έχει …εξαφανισθεί!».

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν η επόμενη φορά που θα ασχοληθεί ο Δήμος με τη δωρεά Βουτσινά θάναι …με τη νέα δημοτική ηγεσία!

Ο «Η» της 23ης Οκτωβρίου 2018 (αρ. φ. 6.919) όταν έφερε το θέμα της Διαθήκης Βουτσινά στο φως της δημοσιότητας