Στην τελική ευθεία μπαίνει το πολυσυζητημένο θέμα της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό Αλέξανδρο Χαρίτση.

Χθες ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της διάσπασης των Δήμων από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) με θετική γνωμοδότηση όσον αφορά την συνταγματικότητα του σχετικού νομοσχεδίου το οποίο στάλθηκε στη Βουλή για τυχόν διορθώσεις σε συγκεκριμένα σημεία. Στη συνέχεια και μετά τις διορθώσεις θα επιστρέψει στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) για τελική έγκριση και σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται αρχές της επόμενης εβδομάδας να κατατεθεί στη Βουλή.

Στο μεταξύ, προχθές αργά το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, τον διαβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση του «σπασίματος» των Δήμων είναι θέμα ημερών και θα αφορά την Λέσβο, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και ίσως και την Κοζάνη.

Για το θέμα αυτό ο υπουργός Εσωτερικών έχει συγκαλέσει σύσκεψη με εκπροσώπους των προαναφερόμενων Δήμων στο γραφείο του αύριο το απόγευμα, στην οποία θα συμμετέχει και η βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία, θα εκφράσει θετική άποψη για το «σπάσιμο» του Ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς σε τρεις Δήμους, Αργοστολίου, Παλικής και Βόρειας Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, και εφόσον το «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλονιάς βρίσκεται προ των πυλών, οι Δημοτικές Εκλογές στο Νησί μας θα εκλέξουν τρεις δημάρχους και αναμένονται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τις υποψηφιότητες, αλλά και τις μεγάλες προεκλογικές μάχες!

Δ.Δ.-

Aλ. Χαρίτσης
Α. Θεοπεφτάτου