Μεγάλη κόντρα μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών για την επένδυση του Εμίρη του Κατάρ στην Οξειά, βγήκε «στον αέρα» μετά την εκδήλωση της υποψήφια Ροδής Κράτσα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη την περασμένη Παρασκευή.

Ο περιφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος κατηγόρησε με γραπτή του ανακοίνωση την υποψήφια περιφερειάρχη Ροδή Κράτσα, ότι στην εκδήλωση της Βιβλιοθήκης είπε πως «αν ήμουν εγώ περιφερειάρχης θα γινόταν η επένδυση του Εμίρη στην Οξειά», πράγμα που η κ. Κράτσα διαβεβαιώνει, με γραπτή της δήλωση ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο και συνιστά στον κ. Γαλιατσάτο να δει το βίντεο της εκδήλωσης!

Οι δύο ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

  • Θόδωρος Γαλιατσάτος:

Tι μας είπε η κ. Κράτσα από το Αργοστόλι, μιλώντας σε εκδήλωση ολίγιστων κομματικών στελεχών; “Aν ημουν εγω περιφερειάρχης θα γινόταν η επένδυση του εμίρη στην Οξειά” αναφώνησε η υποψήφια του κ. Μητσοτάκη. 

Δηλαδή;

Με εξαιρετική ωμότητα η κ. Κράτσα ομολογεί ότι θα παραβίαζε τρία βασικά νομοθετήματα που απαγορεύουν την δόμηση στον νησάκι αυτό του Ιονίου και το προστατεύουν περιβαλλοντικά γιατί συμμετέχει στην αειφορία της περιοχής!

1. Την συνθήκη Ramsar

2. Την Δασική Νομοθεσία

3. Το διάταγμα του φορέα διαχείρισης Εκβολών Αχελώου και Εχινάδων.

Αυτή είναι η “νέα” αναπτυξιακή στρατηγική λοιπόν για το Ιόνιο που ευαγγελίζεται η υποψήφια του κ. Μητσοτάκη: καταστροφή του περιβάλλοντος, υπηρέτηση του χρήματος και “γαία πυρί μιχθήτω”.
Θυμίζουμε στην κ. Κράτσα ότι η θεμελιακή θέση και στόχος της ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά είναι τέσσερις λέξεις: “Ελκυστικός Προορισμός, Βιώσιμος Τόπος”.

Είμαστε σίγουροι για την κρίση και την επιλογή των συμπολιτών μας.

ΑΝΑΣΑ ΝΕΑ ΝΙΚΗ!

  • Ρόδη Κράτσα:

Δήλωση Ρόδης Κράτσα στις δηλώσεις Γαλιατσάτου

Θα συνιστούσα στον εκπρόσωπο του καταρρέοντος κύριου Τσίπρα να δει – αν δε βαριέται – το βίντεο της εκδήλωσης μου και να μη σπεύδει να κάνει δηλώσεις με τέτοια επιπολαιότητα αποδεικνύοντας άλλωστε τον πανικό του.

Ουδέποτε δήλωσα οτιδήποτε για την Οξυά πολύ δε περισσότερο γιατι τα δεδομένα της συγκεκριμένης επένδυσης είναι γνωστά. Άλλες μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες θα έπρεπε να προσπαθεί να προσελκύσει ο κύριος Γαλιατσάτος.

Όσο για τους «ολίγιστους κομματικούς», που εκείνος «είδε» στην πολυπληθή συγκέντρωσή μου, περιγράφει προφανώς στη δική του εκδήλωση στον ίδιο χώρο.

Εξάλλου η υποψηφιότητά μου, τα πιστεύω μου και η πορεία μου απευθύνονται σε όλη την κοινωνία.

Θ. Γαλιατσάτος
Ρ. Κράτσα