Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» χτύπησε τελικά και στα νησιά μας Κεφαλονιά και Ιθάκη με χιόνια και 10 μποφόρ, ξεριζώνοντας κολόνες της ΔΕΗ και δένδρα, δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Ο Αίνος και τα γύρω βουνά Εύγερος, Ευμορφία, Φανόνα κ.λπ. φόρεσαν και πάλι τα λευκά τους, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει στους 2 βαθμούς υπό το μηδέν και το κρύο είναι αφόρητο.

Στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου στον Αίνο έγινε επιτεχής επιχείρηση δύο ατόμων που είχαν αποκλειστεί λογω της πυκνής χιονόπτωσης.

Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία δημιουργήθηκαν σε αρκετά χωριά μας, ενώ στον Κούταβο τα μποφόρ ξερίζωσαν ένα μεγάλο δέντρο που είχε στη βάση του ένα παγκάκι, αλλά κατέστρεψαν και κολόνες φωτισμού.

Το δέντρο με το παγκάκι του, ξερλιζωσαν οι θυελώδεις άνεμοι στον Κούταβο, ενώ μαζί με δέντρα, έριξαν και φωτιστικές κολώνες


Υπάλληλος της ΔΕΗ τραυματίστηκε στη Σκάλα


Γράφει στο Facebook ο Γιώργος Μικελάτος από τη Σκάλα:

«Σήμερα στη Σκάλα ένας υπάλληλος της ΔΕΗ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ προσπαθούσε την ώρα που εμείς απολαμβάναμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας, να κόψει ένα Δένδρο που ήταν πάνω στα καλώδια. Επειδή δεν πρέπει μόνο να γκρινιάζουμε για όλα, πρέπει ποτέ ποτέ να λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που σε βραδιές σαν την χτεσινή βρίσκονται εκεί έξω για να απολαμβάνουμε εμείς τη ζεστασιά του σπιτιού μας».