Είναι πράγματι εντυπωσιακό να παρακολουθεί κάποιος τις εργασίες που γίνονται στο θρυλικό ΕΓ/ΟΓ πλοίο Κεφαλονιά. Ο «οργασμός» εργασιών που πραγματοποιείτε καθημερινά από τουλάχιστον 10 εξειδικευμένα και πιστοποιημένα συνεργεία (καθένα στον τομέα του) και με ένα σύνολο πάνω από 60 επαγγελματίες, είναι αξιοθαύμαστος!

Η αναγέννηση και όχι απλά η επισκευή του πλοίου, γίνεται σε όλα τα επίπεδα από την πλώρη μέχρι την πρύμνη και από τα ύφαλα μέχρι την κόντρα γέφυρα και τα φουγάρα, τόσο στον μηχανολογικό και ελασματουργικό εξοπλισμό όσο και στα μέσα εξαρτισμού πρόσδεσης και σωστικών μέσων.

Συγκεκριμένα, στον μηχανολογικό εξοπλισμό γίνεται ανακατασκευή (overhauling) των κύριων μηχανών και ηλεκτρικών γεννητριών (κουζινέτα βάσεως, μέταλλα διωστήρων, έμβολα, χιτώνια, βαλβίδες, καπάκια και ότι άλλο χρειάζεται στις μηχανές …για να γίνουν καινούργιες). Να σημειωθεί ότι όλα τα ανταλλακτικά είναι γνήσια, από την αντιπροσωπεία (original). Οι άξονες και οι προπέλες του πλοίου, ανακατασκευάστηκαν και αλλάχτηκαν όλα τα περιφερειακά εξαρτήματά τους. Επιπλέον έγινε εξάρμοση και ανακατασκευή (overhauling) των bow thrusters.

Σημαντικές εργασίες επίσης, πραγματοποιούνται σε ό,τι έχει σχέση με τα κλιματιστικά, ηλεκτρονικά, σωστικά και ελασματουργικά. Σημειώνουμε την τεράστια αλλαγή σωληνώσεων σε πολλά σημεία.

Στο πλοίο ολόκληρο, πραγματοποιείτε υδροβολή με 2500 bar πίεση από ειδικά «ρομπότ», τόσο εσωτερικά στα διπύθμενα και τις δεξαμενές έρματος, όσο και στα εξωτερικά από τα ύφαλα μέχρι γέφυρα, καταστρώματα και τσιμινιέρες, καθώς επίσης και σε όλα τα εξαρτήματα των εξαερισμών, προσδέσεις σωστικών (καπόνια), βίντσια και όπου υπάρχει παλαιό χρώμα. Σαν αποτέλεσμα έχουμε την ανάδειξη της καθαρής λαμαρίνας σε όλα τα επίπεδα και επιπροσθέτως έχουμε την αφαίρεση περιττού βάρους 100 και πλέον τόννων που προήλθαν από προηγούμενες επιστρώσεις χρωμάτων, που εδώ και 40 χρόνια είχαν εγκλωβίσει σκουριές.

Ετσι, μετά την ανάδειξη της καθαρής λαμαρίνας και κατόπιν και των απαραίτητων ναυπηγο-κατασκευαστικών εργασιών (αλλαγές λαμαρίνας όπου χρειάζεται κ.ά.), το πλοίο παίρνει, ζωή δεκαετιών και πλέον, αφού μπορούμε να μιλάμε για ένα «νέο πλοίο» ή ακόμα καλύτερα για ένα «νέο Κεφαλονιά», έτσι ώστε να συνεχίσει να κρατάει επάξια και πλήρως ανανεωμένο, ένα ρόλο, αυτόν του ιστορικού πλοίου «σύμβολο», για την Κεφαλονιά και όχι μόνο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ειδικά για το χρωματισμό του, θα περαστεί με ειδική σιλικονούχα μοράβια της HEMPEL και κατόπιν όλο το πλοίο θα βαφτεί με εποξικά χρώματα τελευταίας γενιάς επίσης από τη HEMPEL και χρώματα πολυουρεθάνης. Οι εργασίες βέβαια δεν θα αφήσουν έξω και την ανανέωση της γέφυρας, τόσο σε τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και χρωματικό.

Το ξενοδοχειακό τμήμα του πλοίου βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Θα πραγματοποιηθούν «μικρές επεμβάσεις» για την ώρα, μιας και ο χρονικός περιορισμός (άμεσα το πλοίο πρέπει να δρομολογηθεί) δεν αφήνει τα περιθώρια για αλλαγές, όπως anti-wind και άλλες παρεμβάσεις, που θα γίνουν στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε με σιγουριά, ότι μετά από μία επένδυση εκατομυρίων, το πλοίο ξαναγεννιέται και χωρίς αναστολές, θα λέγαμε ότι όταν θα «βγει» δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα νεότευκτο!

Σύντομα λοιπόν, η LEVANTE FERRIES GROUP θα «παραδώσει» στην ελληνική ακτοπλοΐα ένα ανανεωμένο και αναβαθμισμένο ιστορικό πλοίο, ντυμένο πλέον στα κίτρινα, έτοιμο να υπηρετήσει το επιβατικό κοινό, με το μάξιμουμ της απαιτούμενης ασφάλειας, με επαγγελματισμό που αρμόζει σε μια εταιρία που σέβεται τον εαυτό της και τον κόσμο που εξυπηρετεί και φυσικά με όλες εκείνες τις υπηρεσίες μοναδικής ποιότητας, που την έκαναν από τη πρώτη στιγμή να ξεχωρίσει και να κατακτήσει τις καρδιές όλων όσων την εμπιστεύτηκαν για τη μετακίνησή τους.

Ο πρόεδρος της LEVANTΕ FERRIES GROUP Γιώργος Θεοδόσης, βρίσκεται καθημερινά στη Δεξαμενή και ενημερώνεται για την πορεία των εργασιών στο πλοίο από τον αρχιμηχανικό της εταιρίας Βασίλη Παγανόπουλο
Τα συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα σε όλα τα μέρη του πλοίου
Το «Κεφαλονιά» στην Δεξαμενή Βασιλειάδη

https://www.facebook.com/levanteferriesgroup/videos/346984812580697/