Μέσω Facebook ανακοίνωσε υποψήφιος δήμαρχος ο Γνήσιος


Με ένα βίντεο στο Facebook ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του στο νέο Δήμο Αργοστολίου. Στο βίντεο ο δήμαρχος κάνει ένα μίνι απολογισμό της θητείας του, ενώ κλείνει λέγοντας ότι «κάναμε πολλά, έχουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Το βίντεο αναφέρει:

“Αγαπημένοι μου Κεφαλονίτες και Κεφαλονίτισες

Αποφάσισα σήμερα να απευθυνθώ σε εσάς όχι για να σας μιλήσω πολιτικά. Σήμερα δεν θέλω να σας μιλήσω ούτε για πολιτική ούτε για υποσχέσεις.

Σήμερα θέλω να σας πω για ένα ταξίδι…

Ένα όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί πριν λίγα χρόνια…

Πριν λίγα χρόνια με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και την αγάπη σας και μου δώσατε τη δύναμη να αναλάβω για πρώτη φορά το Δήμο της Κεφαλονιάς.

Το 2010 με εμπιστευθήκατε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Κεφαλονιά. Για πρώτη φορά η Κεφαλονιά γινόταν ένας Δήμος και ένας Δήμαρχος ανέλαβε το βάρος ολόκληρου του νησιού στην αρχή της χειρότερης οικονομικής κρίσης της Ελλάδας. Κάτι  που σήμερα φαντάζει μακρινό παρελθόν, τότε ήταν μία δύσκολη πραγματικότητα.

Με υπερβολικά λιγότερους πόρους εξαιτίας της κρίσης και αντιμέτωποι με πολυάριθμες δυσκολίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κεφαλονιάς, ένα νησί έπρεπε να σταθεί στα πόδια του.  Η Κεφαλονιά έπρεπε να μείνει όρθια.

Στη δυσκολότερη στιγμή για το νησί μας είχαμε μονάχα ένα σύμμαχο. Ένα σύμμαχο ο οποίος ήταν δίπλα μας όταν έπρεπε, μας βοήθησε όταν ζητήθηκε και μας έδωσε δύναμη όταν τον χρειαστήκαμε.

Aλ. Παρίσης

Αυτό ο σύμμαχος ήσασταν εσείς…

Γιατί αγνοήσατε τις σειρήνες της καταστροφής, αγνοήσατε τις φωνές της μιζέριας και τις δυνάμεις της καταστροφολογίας που υπάρχουν στο νησί μας και σταθήκατε δίπλα μας.

Μας πιστέψατε. Και έτσι τα καταφέραμε…

Έτσι οδηγηθήκαμε στην 5ετία 2014-2019.

Στην πιο παραγωγική 5ετία που γνώρισε το νησί μας και η πρωτεύουσά του. Ειδικά το Αργοστόλι, αυτά τα 5 χρόνια, μεταμορφώθηκε και μεταμορφώνεται σε μία ζηλευτή πρωτεύουσα.

Το 2014 κοιτάξαμε στα μάτια τους κατοίκους του Αργοστολίου, της πρωτεύουσάς μας, και τους είπαμε ότι το 2019 θα έχουν μία καινούρια πόλη. Μία σύγχρονη Ευρωπαική πρωτεύουσα όπως αξίζει να έχει η Κεφαλονιά. Είπαμε με ειλικρίνεια στους Κεφαλονίτες, ότι το Αργοστόλι είναι η καρδιά της Κεφαλονιάς και τα μεγάλα έργα πρέπει να ξεκινήσουν από εδώ. Δεχθήκαμε κριτική, άδικη κριτική, αλλά προχωρήσαμε. Προχωρήσαμε και τα καταφέραμε.

Μέσα σε 5 χρόνια, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με μειωμένους οικονομικούς πόρους και μηδενική βοήθεια από το κράτος, καταφέραμε και κάναμε την υπόσχεσή μας στους Αργοστολιώτες πραγματικότητα.

  • Το Αργοστόλι απέκτησε μία ολοκαίνουρια σύγχρονη κεντρική πλατεία. Μία πλατεία για την οποία μιλάει σήμερα όλη η Ελλάδα και η οποία άλλαξε για πάντα το ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου.
  • Αλλάξαμε ολοκληρωτικά την παραλία της πόλης και το αποτέλεσμα όχι μόνο εντυπωσίασε όλους τους επισκέπτες αλλά και προσέφερε νέα δυναμική στις επιχειρήσεις. Νέα μαγαζιά αναπτύχθηκαν, νέες θέσεις εργασίας και πλούτος για την πόλη μας.
  • Και φθάνουμε στο πιο σημαντικό έργο. Μέσα σε αυτά τα πολύ σημαντικά χρόνια, αντικαταστήθηκε ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης του Αργοστολίου. 33.000 μέτρα καινούριων σωληνώσεων οι οποίοι όχι μόνο τηρούν τους κανόνες ασφαλείας για την υγεία των κατοίκων, αλλά και θα μας επιτρέψουν να παραδώσουμε σε λίγες ημέρες το σημαντικότερο έργο υποδομής των τελευταίων 30 ετών. Το εργοστάσιο νερού… Γιατί σε λίγο οι κάτοικοι του Αργοστολίου θα μπορούν να πίνουν καθαρό νερό από τη βρύση τους… Το μεγαλύτερο εργοστάστιο επεξεργασίας νερού στην Ελλάδα, γίνεται πραγματικότητα στο Αργοστόλι. Η καθημερινότητά μας και το μέλλον των παιδιών μας θα αλλάξει οριστικά προς το καλύτερο…

Έργα δύσκολα, πολυεπίπεδα στα οποία δεν είχαμε μόνο να παλέψουμε με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας. Δεν είχαμε απλά να παλέψουμε την πασίγνωστη Ελληνική γραφειοκρατεία. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις δεκάδες καταγγελίες από κύκλους του νησιού οι οποίοι μπροστά στο πολιτικό όφελος δεν δίσταζουν να καταδικάσουν τον ίδιο τους τον τόπο.

Είναι οι ίδιες ομάδες ανθρώπων που 5 χρόνια προσπαθούν να απαντήσουν στα έργα μας με νοσηρές καταγγελίες και δήθεν σκάνδαλα, δηλητηριάζοντας τον κόσμο της Κεφαλονιάς.

Μάταια όμως…

Η επιμονή μας, η θέλησή μας και το πείσμα μας, μαζί με τη δύναμη που μας δίνετε καθημερινά, μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε όλα αυτά τα έργα και άλλα πολλά, όπως το Γηροκομείο, τη γέφυρα De Bosset, το καινούριο γήπεδο Αργοστολίου, νέες σύγχρονες παιδικές χαρές και άλλα έργα τα οποία ολοκλήρωσαν το όραμά μας και την υπόσχεσή μας στους Αργοστολιώτες.

Δεν θα αναφέρω ένα-ένα τα έργα που υλοποιήσαμε, ούτε τα βήματα που κάναμε σε κάθε τομέα. Το επόμενο διάστημα οι συνεργάτες μου θα ενημερώσουν τους Κεφαλονίτες για τα πεπραγμένα τους με στοιχεία και αριθμούς. Με σαφήνεια και διαφάνεια θα μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας το έργο μας και να αποφασίσετε αν αυτή η ομάδα είναι ικανή ή όχι.

Σήμερα όμως θέλω να μιλήσω για μία ακόμη σημαντική μάχη που δώσαμε μαζί.

Το 2014 είπαμε στους Κεφαλονίτες ότι ο Τουρισμός είναι προτεραιότητά μας, είναι η βασική πηγή πλούτου του νησιού μας, των παιδιών μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αναδείξουμε την Κεφαλονιά και να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Από την επόμενη ημέρα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού μαζί με την ομάδα του δεν σταμάτησε να προωθεί και να διαφημίζει την Κεφαλονιά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Από έκθεση σε έκθεση και ραντεβού με παράγοντες του Τουρισμού αναδείξαμε τις ομορφιές του νησιού μας και την μοναδικότητά του.

Την ίδια στιγμή που κάποιοι στην Κεφαλονιά ειρωνεύονταν και ληδορούσαν τις προσπάθειές μας και τις δράσεις μας, εμείς συνεχίσαμε.

Την ίδια στιγμή που κάποιοι εδώ φωτογράφιζαν λακούβες, εμείς δείχναμε σε παγκόσμιες εκθέσεις του Εξωτερικού τις ομορφιές της Κεφαλονιάς, τον Πολιτισμό μας και τις παραδόσεις μας.

Όταν κάποιοι τοπικοί ρεπόρτερ έψαχναν σκουπίδια σε κάδους εμείς καλούσαμε δημοσιογράφους να επισκεφθούν τα χωριά μας, να γευτούν τη γαστρονομία μας, και να απολαύσουν τη μοναδική Κεφαλονιά.

Αποτέλεσμα; Η Κεφαλονιά συνδέθηκε σχεδόν με κάθε χώρα της Ευρώπης και επισκέπτες από όλο τον κόσμο συρρέουν κάθε καλοκαίρι να δουν το νησί μας. Οι τουρίστες τα τελευταία χρόνια έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και  όλοι οι Κεφαλονίτες είμαστε μάρτυρες μίας πρωτόγνορης τουριστικής ανάπτυξης η οποία δεν έχει προηγούμενο.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις επισκεπτών σε σχέση με όλα τα νησιά της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος είμαστε ένα από τα ελάχιστα νησιά που δεν θα έχουμε μείωση.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς κόπο. Τίποτε δεν θα γινόταν αν δεν είχαμε μία δυνατή ομάδα αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της. Τίποτε δεν θα γινόταν χωρίς εσάς.

Αγαπημένοι μου Κεφαλονίτες, σε λιγότερο από τρεις μήνες, θα κληθείτε για μία ακόμη φορά να επιλέξετε τον άνθρωπο που θα συνεχίσετε μαζί του το ταξίδι σας.

Σε λιγότερο από 80 ημέρες θα κληθείτε να επιλέξετε το Δήμαρχο του νέου Δήμου Αργοστολίου.

Σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί αυτό το ταξίδι.. Για μία ακόμη φορά σας καλώ να με εμπιστευθείτε…

Αγαπημένοι μου Κεφαλονίτες πιστεύω σε εσάς… Και αν και εσείς πιστεύετε σε εμένα, αν πιστεύετε στην εντιμότητά μου, στην ειλικρίνειά μου και στην αγάπη μου για εσάς, τα επόμενα χρόνια θα φτάσουμε την Κεφαλονιά ακόμη πιο ψηλά και ο νέος Δήμος Αργοστολίου θα γίνει πιο ισχυρός από ποτέ.

Αγαπημένοι μου συμπολίτες το 2019 θα θέσω τον εαυτό μου για μία ακόμη φορά στην κρίση σας.

Ήσασταν δίπλα μου όταν ξεκινήσαμε, τις δυσκολότερες στιγμές τη Κεφαλονιάς. Σας καλώ να είστε δίπλα μου και τώρα.

Για μία ακόμη φορά σας χρειάζομαι να παλέψουμε μαζί. Χωριό χωριό, γειτονιά γειτονιά, πόρτα πόρτα να γυρίσουμε όλη την Κεφαλονιά όπως το κάναμε το 2011 για πρώτη φορά. Όταν όλοι μαζί κάναμε το όνειρο πραγματικότητα.

Με τη δύναμή σας, με τη στήριξή σας, με την αγάπη σας θα ολοκληρώσουμε μαζί το ταξίδι που ξεκίνησαμε και θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μία καλύτερη Κεφαλονιά.

Σας ευχαριστώ”

  • Δείτε το video του μηνύματος του κ. Παρίση:


Μάκης Φόρτες: «Για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»!


Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αργοστολίου ανακοίνωσε χθες ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τρεις Δήμοι λοιπόν και οφείλουμε ΟΛΟΙ να στρέψουμε το βλέμμα στην Κεφαλονιά του μέλλοντός μας!

Τώρα που ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης στην Κεφαλονιά είναι δεδομένος, μπροστά μας βρίσκεται μόνο η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ η οποία και απαιτεί καθαρές – πεντακάθαρες παρουσίες, προτάσεις και λύσεις και μαζί αξιοπρέπεια, πολιτική και προσωπική.

Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο νέο Δήμο Αργοστολίου, που περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Αργοστολίου, Λειβαθούς, Ελειού – Πρόννων και Ομαλών, στις εκλογές της 26ης Μαΐου/2 Ιουνίου φυσικά «Για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»!

Η πρόκληση και το κίνητρο βρίσκονται μπροστά μας: Ο νέος Δήμος Αργοστολίου να καταστεί ένας υποδειγματικός Δήμος στο χώρο της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης, ο βασικός μοχλός συνεργασίας με τους άλλους δύο Δήμους του νησιού και ταυτόχρονα ο στυλοβάτης της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της Κεφαλονιάς.

Και η ευθύνη για το νέο ξεκίνημα, ανήκει στον κάθε πολίτη: Αυτός και μόνο αυτός είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού γίγνεσθαι και ουδείς άλλος.

Η Κεφαλονιά της αξιοπρέπειας και της πολιτικής ηθικής μπορεί και πρέπει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην ανάπτυξη και την Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση:

Μ. Φόρτες

Πορεύομαι ως υπεύθυνος Πολίτης όπως απαιτούν οι καιροί με βαθιά πίστη στη Δημοκρατία και τους θεσμούς της και με μοναδικό διαπιστευτήριο τη μέχρι τώρα παρουσία μου στην τοπική μας κοινωνία και τα κοινά ως ενεργός πολίτης.

Πορεύομαι ως υπεύθυνος Δημότης και στρατεύομαι ως ενεργός πολίτης τούτη τη σημαντική για την Κεφαλονιά στιγμή, όπως απαιτεί η ιστορία μου στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης τον οποίο υπηρέτησα ως Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Αργοστολίου και σε κορυφαίους αυτοδιοικητικούς θεσμούς όπως η Κεντρική Ένωση Δήμων (και Κοινοτήτων) Ελλάδας.

Πορεύομαι, όπως πάντα, με συνεργάτες απ’όλο το δημοκρατικό φάσμα δίχως πολιτικούς αποκλεισμούς και κομματικές παρωπίδες, με μοναδικά κριτήρια το ήθος, την εντιμότητα και την διάθεση προσφοράς για την δικιά μας Κεφαλονιά.

Το μοντέλο των «ανοιχτών θυρών» σε όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, η συμπόρευση με πολιτική ειλικρίνεια και η αδιαπραγμάτευτη προσωπική αξιοπρέπεια είναι εγγύηση Δημοκρατίας.

Γιαυτό και η υποψηφιότητα μου ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ απευθύνεται σε ΟΛΕΣ τις δημοκρατικές δυνάμεις φανερά και δημόσια και είναι πρόσκληση συμπόρευσης προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, οπότε και η επιδίωξη συγκεκριμένων κύκλων να φορτιστεί αρνητικά η υποψηφιότητά μου πέφτει στο κενό δείχνοντας αδυναμία πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα.

Πορεύομαι και σήμερα, όπως πάντα, με επίγνωση της ιστορία μου και σεβασμό σε εκείνους που μου εμφύσησαν την προσφορά στα κοινά και την αγάπη για το θεσμό της αυτοδιοίκησης και ακόμη σε αυτούς που συνεχίζουν με συνέπεια να τιμούν την κοινή μας πορεία και να πορεύονται με τις ίδιες αξίες, ιδανικά, κίνητρα και αξιοπρέπεια που η δικιά μας γενιά γαλουχήθηκε, αποκλειστικά και μόνο για την Κεφαλονιά και την Αυτοδιοίκηση!

Στρατηγική επιλογή είναι η διαμόρφωση κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ της Κεφαλονιάς η οποία προϋποθέτει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ με όραμα και σεβασμό στη λαϊκή εντολή.

Το δίλημμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών είναι απλό και ξεκάθαρο:

Επιλέγουμε την αναπτυξιακή δημιουργία και την αξιακή προσφορά για πεντακάθαρη παρουσία και ευδιάκριτους στόχους ή προχωράμε δίχως αξίες και ιδανικά απλά για να να κατακτηθεί η τοπική εξουσία;

Με μια λέξη, επιλέγουμε την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ή …την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ;


Υποψήφιος δήμαρχος Ληξουρίου ο Διονύσης Αραβαντινός


Την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ληξουρίου ανακοίνωσε χθες ο δ. σύμβουλος Κεφαλονιάς Διονύσης Αραβαντινός «με το βλέμμα και τη ψυχή μας στη Παλική», όπως αναφέρει.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η πρόσφατη απόφαση για επανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου αναπτέρωσε τις ελπίδες μας και δημιούργησε προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.

Η απόφαση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων και επίμονων διεκδικήσεων της κοινωνίας της Παλικής, που για  εννέα χρόνια βιώνει την τραγική εγκατάλειψη και εξοργιστική αδιαφορία από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ήταν η πολυπόθητη δικαίωση του κάθε Ληξουριώτη που δεν άντεχε άλλο να βλέπει τον τόπο του να υποβαθμίζεται και να μαραζώνει στο περιθώριο.

Ήταν ένα ηχηρό χαστούκι σε όσους ευθύνονταν για την πρωτοφανή απαξίωση της Παλικής, που αν και έχουν περάσει πέντε χρόνια από τους σεισμούς του 2014, οι πληγές της παραμένουν ακόμα ανοιχτές.

Βρισκόμαστε όμως μπροστά σε ένα καινούριο ξεκίνημα.

Ο Δήμος Ληξουρίου κάνει μια νέα αρχή.

Δ. Αραβαντινός

Χωρίς αμφιβολία ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι ανηφορικός.

Χρειάζονται βήματα αποφασιστικά.

Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: η αναγέννηση του Ληξουριού και της Παλικής.

Αταλάντευτα και ανυποχώρητα θα παλέψουμε για την επίτευξή του.

Για να πετύχουμε τον στόχο μας πρέπει να πάμε ενωμένοι, μέσα από ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις και γόνιμες  συνεργασίες.

Χωρίς αποκλεισμούς.

Άλλωστε κανένας δεν πρέπει να στέκεται απαθής θεατής. Κανένας δεν περισσεύει.

Μετά από μια μεγάλη διαδρομή και στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης , με συνεχή παρουσία στο πλευρό πάντα της κοινωνίας, στους αγώνες  και στις διεκδικήσεις της για καλύτερες μέρες, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου, ενώνοντας μαζί τους και τη δική μου φωνή, προσθέτοντας και τις δικές μου δυνάμεις, καταθέτοντας και τη δική μου αγωνία για το ξαναζωντάνεμα του τόπου μας.

Το οφείλουμε κυρίως στα νέα παιδιά που αποφάσισαν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα.

Ομολογουμένως δεν χάσαμε απλά πολύτιμο χρόνο, χάσαμε πολύτιμα χρόνια.

Δεν γυρίζουμε πίσω, κοιτάζουμε μπροστά.

Τώρα ήλθε η ώρα για δράση και πράξεις.

Για να δώσουμε στον τόπο μας την προοπτική που του αξίζει.

Για να ξαναχτίσουμε τα όνειρά μας.

Για να φέρουμε στο Ληξούρι και την Παλική την πραγματική άνοιξη

Διονύσης Αραβαντινός

Υποψήφιος

Δήμαρχος Ληξουρίου