Την πρόσληψη 11 ατόμων για την στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο μας, εκ των οποίων οι τρεις θέσεις αφορούν γιατρούς και οι υπόλοιπες 8 νοσηλευτές, προκήρυξε από 9/2/16 το Υπουργείο Υγείας.

Η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας βρίσκεται στη Νέα Πτέρυγα «Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή», η οποία μέχρι σήμερα, τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την αποπεράτωσή της, βρίσκεται «εκτός λειτουργίας», λόγω έλλειψης εξειδικευμένου ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, αλλά και …προϋπολογισμού. Η ΜΕΘ, τεσσάρων κλινών, είναι ήδη εξοπλισμένη με όλα τα ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις, αναφέρει τα εξής:¨
ολοκληρώνεται η εξέταση από τις διαρκείς επιτροπές της βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» στα πλαίσια του παράλληλου προγράμματος που προωθεί η κυβέρνηση.
Καθιερώνεται αμέσως με την ψήφιση του νομοσχεδίου η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων μόνον με τον ΑΜΚΑ.

Μετά από πέντε χρόνια παγώματος των προσλήψεων στην Υγεία λαμβάνονται άμεσα μέτρα για:
• Τη στελέχωση και άμεση λειτουργία 150 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
• Τη στελέχωση των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων με την καθιέρωση τόσο οικονομικών κινήτρων όσο και με εξασφάλιση ενισχυμένης μοριοδότησης ως προς την υπηρεσιακή ανέλιξη όσων γιατρών και υγειονομικών υπηρετήσουν σε αυτά.
• Την εξομοίωση των μισθών των υπηρετούντων  πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στον ΕοΠΠΥ με τους γιατρούς του ΕΣΥ. Επίσης, η θεσμοθέτηση της δυνατότητας επιστροφής με τους όρους αυτούς των γιατρών που απομακρύνθηκαν επί των ημερών Γεωργιάδη.
• Την προκήρυξη (ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη δέσμη προσλήψεων, έχουν επιλεγεί οι πρώτοι και τοποθετούνται) νέων  θέσεων γιατρών, υγειονομικών και λοιπών προσωπικού.

Για το Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ τρέχει ήδη προκήρυξη για τη λειτουργία της ΜΕΘ με αριθμ.πρωτ.: 253/9-2-2016 για άμεση πρόσληψη:
• Τρείς (3) γιατροί
• Ενας (1) νοσηλευτής Π.Ε.
• Τέσσερις (4) νοσηλευτές Τ.Ε.
• Τρείς (3) νοσηλευτές Δ.Ε.
Η προσπάθεια που γίνεται έχει άμεσο στόχο να εξομαλυνθεί η λειτουργία του Γ.Ν και να σταματήσει η πίεση προς το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙο, ώστε αυτό να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του χωρίς μετακινήσεις του προσωπικού του.
Ταυτόχρονα γίνεται πλήρης καταγραφή των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ώστε στην αμέσως επόμενη φάση να ολοκληρωθεί η επάνδρωση του Γ.Ν.
Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί και με την τοποθέτηση των νέων Διοικητών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΝOΜΑΡΧΙΑΚΗ
ΕΠΙΤΡοΠΗ
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΕΦΑΛοΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ