Τον τοίχο αντιστήριξης στο δρόμο-εφιάλτη των Σαρλάτων (χωριό του προέδρου κ. Παναγή Σιμωτά) δημοπράτησε ο Δήμος Κεφαλονιάς, με προϋπολογισμό 54.000 Ευρώ.

Το θέμα είχε κάνει πρωτοσέλιδο ο “H” την 1η Oκτωβρίου 2015 (αρ. φύλλου 6162), με τίτλο «ΔΡOΜOΣ-εφιάλτης στα Σαρλάτα-Κινδυνεύουν άμεσα ντόπιοι και τουρίστες».
Παράλληλα ο Δήμος δημοπράτησε και το έργο «Αποκατάσταση  Ζημιών Πλατείας Εθνικής Αντίστασης και Παρακειμένων Πεζοδρόμων πόλεως Ληξουρίου», προϋπολογισμού 100.000 Ευρώ.
Ειδικότερα, σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς, αναφέρονται τα εξής:

O Δήμος Κεφαλλονιάς  ενημερώνει ότι δημοπρατούνται δύο έργα συνολικού προυπολογισμού 154.000 ευρώ περίπου, με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών σε Παλική και Λειβαθώ.

Παλική: Στις 11 Μαρτίου δημοπρατείται το έργο «Αποκατάσταση  Ζημιών Πλατείας Εθνικής Αντίστασης και Παρακειμένων Πεζοδρόμων πόλεως Ληξουρίου» συνολικού προυπολογισμού 100.000 ευρώ περίπου, ζημιές που έχουν προκαλέσει οι σεισμοί του 2014 στο Ληξούρι.
Λειβαθώ:¨ Σήμερα 16 Φεβρουαρίου δημοπρατείται το έργο  «Κατασκευή Τοίχου Αντιστήριξης στον οικισμό Σαρλάτων», συνολικού προυπολογισμού 54.000 ευρώ περίπου, για την αποκατάσταση του δρόμου στα Σαρλάτα που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από πλημμύρες λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.
Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα έργα σε όλες τις δημοτικές ενότητες με γνώμονα και πρώτη προτεραιότητά της την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών

(ΑΠO ΤO ΓΡΑΦΕΙO ΕΠΙΚOΙΝΩΝΙΑΣ)