Εντάξει, η Δημοτική Αρχή απάντησε …«άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» στην αποκάλυψη του εγγράφου των Ράμπο κατά της διαφθοράς για το έργο της Πλατείας Βαλλιάνου -τους «Κρεμαστούς Κήπους» κατά Διονύσιο Λυκούδη τον Ανταυτού αντιδήμαρχο -και μετά έκανε «γαργάρα» τη δεύτερη μεγάλη αποκάλυψη του «Η», το έγγραφο-κόλαφο για την Δημοτική Αρχή για το Νέο Γηροκομείο.

Η δικιά μας απορία είναι η εξής:

Βρισκόμαστε γύρω στις 50 ημέρες από τις εκλογές και εκτός του Μάκη Φόρτε ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ υποψήφιος δεν θεώρησε σημαντικό το γεγονός, αφενός της απομυθοποίησης του έργου συμβόλου της Δημοτικής Αρχής Παρίσης την πλατεία Βαλλιάνου με την αποκάλυψη από τους ίδιους τους επιθεωρητές σωρεία παρανομιών και αφετέρου της ομολογουμένως σοκαριστηκής αποκάλυψης ότι το κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου βρίθει παρανομιών, και υπάρχουν υποψίες ότι υπάρχουν σοβαρές κακοτεχνίες αλλοίμονο για ένα κτίριο που θα φιλοξενήσει ανήμπορους ανθρώπους.

Ειδικά όμως εκπλήσσει η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ του υποψήφιου Θεόφιλου Μιχαλάτου που διακηρύττει πως «έρχεται»! Δεν αντιλαμβάνεται ότι η σιωπή του ερμηνεύεται από άλλους ως …συνδρομή στην δοκιμαζόμενη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον άμεσα αρμόδιο αντιδήμαρχο Διονύσιο Λυκούδη επιβεβαιώνοντας κατ’ ουσίαν όλους εκείνους (και δεν είναι λίγοι) που ισχυρίζονται ότι υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών υπόγεια αλλά …αγαστή συνεργασία; 

Αγαπητέ Θεόφιλε μέσα από τέτοια κορυφαία θέματα δίνεις το δικαίωμα να εμφανίζεται ο ισχυρισμός πως …«είσαι λίγος» για δήμαρχος!

Αλλοίμονο και ο αυριανός δήμαρχος δεν έχει άποψη για τόσο σημαντικά θέματα και αποκαλύψεις! Αλλοίμονο!

Και φυσικά εκπλήσσει η σιωπή του έτερου υποψήφιου Αλέξανδρου Παντελειού ο οποίος τυγχάνει επικεφαλής μια παράταξης που κηρύσσει …το διαφορετικό!

Αν …η διαφορετική όλων «Κίνηση Πολιτών» που έχει ως σύνθημα πως …«Δεν είναι κίνηση των πολιτικών» δεν βγάζει άχνα για δύο κορυφαία έργα και τις αποκαλύψεις που γίνονται από τους Ράμπο κατά της διαφθοράς, τότε …σε τι θα πείσει; Στις γενικολογίες και τις ειρωνείες που συνοδεύουν συχνά πυκνά το λόγο του επικεφαλής;

Και ύστερα ο Αλέξανδρος Παντελειός τυγχάνει εξαίρετος νέος επιστήμονας πολιτικός μηχανικός και …Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κορυφαίου επιστημονικού θεσμού στην Κεφαλονιά.

Αν λοιπόν το ΤΕΕ και προσωπικά ο πρόεδρός του δεν έχουν άποψη για τα πρωτοφανή ευρήματα των επιθεωρητών τότε ποιος μπορεί να έχει;

ΕΝΟΧΗ δίχως άλλο σιωπή αν δεν έχει να κάνει με …ΑΠΟΛΥΤΗ αίσθηση άγνοιας της κρισιμότητας του θέματος οπότε και …«δεν είναι στραβός ο γιαλός»!

Και πάμε και πάλι στη σιωπή της Δημοτικής Αρχής.

Ευθέως θα θέσουμε κάποια ερωτήματα που μας προέκυψαν από την παρέμβαση του Μάκη Φόρτε:

1ον) Αν όλα αυτά που εντόπισαν οι επιθεωρητές αφορούσαν έναν απλό πολίτη, τι συνέπειες θα είχε;

Α) Ότι δεν βγήκε άδεια κατεδάφισης του παλιού κτιρίου του Γηροκομείου!!!

Β) Οτι έχτιζε με τροποποιημένη τη στατική μελέτη (ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!) δίχως να τροποποιήσει την οικοδομική άδεια.

Γ) Οτι έφτιαχνε υπόγεια …δίχως άδεια!!!

Δ) Οτι πλήρωνε περισσότερα λεφτά από εκείνα που προβλεπόταν!!!

Οτι, ότι, ότι…

ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ;

2ον) Οτι δεν έχει γίνει, πάνω από χρόνο, η προσωρινή και οριστική παραλαβή των δύο φάσεων σε τι οφείλεται;

Και για να το ρωτήσουμε ευθέως αυτό που υπαινίσσεται ο Μάκης ο Φόρτες.

Ο λόγος που δεν γίνεται η παραλαβή του έργου είναι η άρνηση των μηχανικών του δήμου επιβλεπόντων τα δύο έργα που μαθαίνοντας τα ευρήματα των επιθεωρητών… ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ αρνούνται να υπογράψουν;

3ον) Οσον αφορά τον διαγωνισμό του εξοπλισμού.

Ο μαέστρος και πρόεδρος του Γηροκομείου Μάκης Αποστολάτος στη συνέντευξη «αστραπή» στον «Η» το περασμένο Σάββατο αποδίδει την ευθύνη άμεσα στην Διαχειριστική Επιτροπή και έμμεσα στον Περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο ο ποίος αν και τσιγκλήθηκε από τον Φόρτε …σιωπά.

Ρωτάμε: Μήπως είναι αληθινή η πληροφορία που μας ήλθε πως η Κέρκυρα έχει δώσει το ΟΚ για τον διαγωνισμό εδώ …και ένα, περίπου, μήνα και οι υπηρεσίες του δήμου γι’άλλη μία φορά «κρεμάνε» το έργο και προσωπικά τον μαέστρο και πρόεδρο του Γηροκομείου Μάκη Αποστολάτο;

Οπως φαίνεται κάποιοι σιωπούν είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα και κάποιοι άλλοι «παίζουν» με τις εκλογές και όλοι μαζί με τον πόνο των γερόντων και των συγγενών τους, του προσωπικού του Γηροκομείου και του φουκαρά του μαέστρου!