Στις 19 Μαρτίου στον «Η» (αρ. φ. 7020) ο «Ιβάν» έγραψε στη στήλη του «3ο Μάτι» (Σελίδα 2) ένα σχόλιο που απευθυνόταν στον πρόεδρο της «Κίνησης Πολιτών Κεφαλονιά, νησί για όλους» Αλέξανδρο Παντελειό, ο οποίος τυγχάνει και πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ.

Στη συνέχεια ο Αλ. Παντελειός έστειλε στον «Η» την ακόλουθη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον «Η» (2/4, αρ. φ. 7029, σελ. 3):

Πριν μέρες, ο αγαπητός Παναγής Σιμωτάς μου απηύθηνε δημόσια την εξής τοποθέτηση:

“Κον Αλέξανδρο Παντελειό, πρόεδρο ΤΕΕ και υποψήφιο δήμαρχο, ενταύθα:

Έχουμε πει ότι η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών» είναι ο τίτλος της ανεπανάληπτης Κίνησης «Ο Τόπος Πάνω απ’ όλα», υπό την εμπνευσμένη προεδρία του Προέδρου Παναγή Σιμωτά. Μέχρι εδώ απλή αναφορά.

Ομως το σύνθημα: «Πολιτική διά των πολιτών και ουχί δια των πολιτικών», ήταν βασικό «μότο» της Κίνησης.

Έτσι, απλώς, δια την ιστορίαν και μόνο!”

Παν. Σιμωτάς

Καταρχήν τον ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Είναι σημαντικό να βλέπεις ότι χρόνια μετά, οι ανησυχίες και οι επιδιώξεις των πολιτών παραμένουν οι ίδιες διαχρονικά. Εύχομαι οι αξίες και οι στόχοι της δικής μας Κίνησης Πολιτών “Κεφαλονιά, νησί για όλους” να οδηγήσουν τους πολίτες της Κεφαλονιάς σε έναν νέο τρόπο συμμετοχής στα κοινά και να θέσουν τον πολίτη στο κέντρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.Αλέξανδρος Παντελειός

Υποψήφιος Δήμαρχος

για το Δήμο Αργοστολίου

Κεφαλονιά, νησί για όλους

https://www.facebook.com/nisigiaolous 

  • Στην ανακοίνωση του Αλ. Παντελειού ο Πρόεδρος απάντησε τα ακόλουθα:
Αλ. Παντελειός

«Μάλλον ως ολίγον …αργοπορημένον αστείον πρωταπριλιάτικον, το εξέλαβα!

Τούτο γιατί,

1ον: ΟΥΔΕΠΟΤΕ απέστειλα τέτοια ή οιανδήποτε άλλην επιστολή στον Υποψήφιον, πολλά υποσχόμενον, Νέον!

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑΝ! Δημοσίως ή κατ’ ιδίαν!

2ον: Διερωτώμαι, επιπροσθέτως: Είναι δυνατόν να στείλω εγώ, ο ίδιος, επιστολήν στην οποίαν αναφέρομαι σε …εμένα, στον …εαυτόν μου, ως …ασκούντα …”εμπνευσμένη προεδρία”;

Υπάρχει παρόμοιον προηγούμενον στο παρελθόν μου, αυτό με την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, στην οποίαν συμμετείχα, επί χρόνια;

3ον: Αδυνατώ να δεχθώ ότι, ένας μορφωμένος και ευγενέστατος Νέος,  ως ο Υποψήφιος, θα ανεφέρετο στον γέροντα γράφοντα, ως …”αγαπητόν Παναγή”!

 4ον: Επί του προκειμένου και μόνον ενώ, προ ημερών, απελάμβανα τον καφέ μου στο γνωστό «PREMIER”, ο κύριος Αλέξανδρος, ευγενέστατα με είδε, με εχαιρέτησε και με ερώτησε κάτι σχετικόν με την τότε «Κίνησή» μας! Κατά την διάρκεια της σύντομης και λίαν ευχάριστης συζήτησής μας, του υπενθύμισα ως γέρων και γνωστός του, ότι είθισται να μνημονεύεται το όνομα εκείνων οι οποίοι κάτι σημαντικόν, παλαιότερα και πρώτοι, είχαν ως αποκλειστικό «μότο», σε κάποια δραστηριότητά τους (και δη για χρόνια πάρα πολλά) και ακριβώς αυτό, σήμερα, χρησιμοποιείται από τους νεότερους, για οιονδήποτε λόγον.

Απλά, χωρίς άλλη συνέχεια, επί του θέματος.

5ον: Εκ βαθέων του εύχομαι καλήν επιτυχίαν, στους ευγενείς του Στόχους!

(ΣΗΜ. «Η»: Ο Ιβάν που έγραψε το σχόλιο στο «3ο Μάτι», όπως μας είπε, δεν αντέδρασε στην τοποθέτηση του Αλ. Παντελειού με απάντηση-διόρθωση, καθώς θεώρησε ότι ο Πρόεδρος θα απαντήσει επί του θέματος, επαναφέροντας στην τάξη τον Αλ. Παντελειό, όπερ και εγένετο!)

Το δημοσιεύμα του «Η» με την ανακοίνωση του Αλέξανδρου Παντελειού