Σάλος έχει δημιουργηθεί στα νησιά μας μετά τις παραιτήσεις του διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ευάγγελου Γιαννάτου και της νεφρολόγου ιατρού Βασιλικής Κοκκίνου.

Οπως ανακοίνωσε ο τοπικός Σύλλογος Νεφροπαθών από χθες η Μονάδα βρίσκεται «στον αέρα» και η ζωή των νεφροπαθών τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος

Ο Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε τα εξής:

Ο ΙΣΚ ως θεσμικός φορέας Υγείας του νομού μας έχει επισημάνει και κοινοποιήσει στους αρμόδιους για επίλυση τα τεράστια προβλήματα των δομών Υγείας,αλλά όπως δυστυχώς αποδεικνύεται επί ματαίω.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιό επικίνδυνη για την ασφάλεια πλέον των πολιτών και η αναλγησία των υπευθύνων καταντάει προκλητική και εγκληματική.

Ο ΙΣΚ βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων Ιατρών του ΓΝΝΚ και στηρίζει τις αποφάσεις τους.

Καλούμε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τα μέλη μας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στις 14:30 μμ στην αίθουσα Κρασσά του ΓΝΝΚ.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Σοφία Ζαφειράτου

Ο Γραμματέας

Φώτης Αυγουστάτος

Ο Σπ. Σπύρου

Επικίνδυνη τόσο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και για τους πολίτες χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία» Σπύρος Σπύρου μετά και την παραίτηση του διευθυντή, της γιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου.

Η Ρ. Κράτσα

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Η παρατεταμένη κρίση στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, με σοβαρά χρόνια προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει, οδήγησε στην παραίτηση του Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κ. Ευάγγελου Γιαννάτου και του νοσηλευτικού προσωπικού, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία και απραξία της κυβέρνησης και την αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Η επικίνδυνη αυτή κατάσταση για την υγεία των κατοίκων, επισκεπτών και τουριστών στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, απαιτεί την άμεση κινητοποίηση των αρχών του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προς την κυβέρνηση.

Δυστυχώς, ακόμη μία φορά αποκαλύπτεται η απραξία της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και του Περιφερειάρχη της στο Ιόνιο.

Ο κ. Γαλιατσάτος οφείλει ν’ αναγνωρίσει την υποβαθμισμένη κατάσταση των υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρη την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων και να στηρίξει, ως οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή, από την κυβέρνηση τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών των Ιονίων Νήσων.

Ο Παν. Βλάχος

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» Παναγής Βλάχος ανακοίνωσε τα εξής:

Μετά και τις παραιτήσεις του επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η κατάσταση της υγείας στο Νομό μας ευρίσκεται στην Εντατική. Το νοσοκομείο του Ληξουρίου πλέον δεν υφίσταται, λειτουργεί τύποις, χάριν της ηρωικής προσπάθειας των ελαχίστων εργαζομένων. Το Νοσοκομείο του Αργοστολίου υπό διάλυση. Αυτή είναι η ανάκαμψη της Υγείας της πρώτης φοράς Αριστεράς που διακηρύσσουν ο κος Πολλάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο οι Νεφροπαθείς θα πηγαίνουν με καΐκια στην Ζάκυνθο.

Η Βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου εκλεγμένη με το ΣΥΡΙΖΑ και ο κεφαλλονίτης περιφερειάρχης εκλεγμένος με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος έχουν να πουν τίποτε για το θέμα ή τηρούν σιγή ιχθύος για να καλύψουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης τους;