Μία ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε σήμερα το πρωΐ στο χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ Κεφαλονιάς της ΕΔΑΚΙ στην Παλοστή Παλικής (Κριτονού), όταν 40χρονος εργαζόμενος στην προσπάθειά του να ελέγξει το μηχάνημα συλλογής των απορριμμάτων έχασε τη ζωή του.

Συγκεκριμένα το πρωϊ, περίπου στις 9 μ.μ., ο 40χρονος Ηλίας Λυμπεράτος, υπάλληλος της εταιρείας Μεσόγειος Α.Ε. που έχει αναλάβει την λειτουργία του ΧΥΤΑ, έβαλε σε λειτουργία τα μηχανήματα του εργοστασίου συλλογής και επεξεργασίας των απορριμμάτων, λίγο πριν τα απορριμματοφόρα καταφθάσουν στο χώρο, όταν άκουσε κάποιο παράξενο θόρυβο στο μηχάνημα που βρίσκεται η κορδέλα συλλογής.

Στην προσπάθειά του να ελέγξει το μηχάνημα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η κορδέλα μεταφοράς των απορριμμάτων του μηχανήματος «μάγκωσε» πιθανόν τα ρούχα του και το χέρι του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Αμέσως συνάδελφοί του που ευρίσκονταν στο χώρο κάλεσαν το ΕΚΑΒ Ληξουρίου, πιστεύοντας ότι ο 40χρονος είχε τραυματισθεί, όμως το μοιραίο είχε ήδη γραφεί. Οταν έφθασε το ΕΚΑΒ, οι διασώστες δυστυχώς επικύρωσαν το θάνατο του άτυχου εργαζομένου.

  • Περισσότερα στον «Η» της Τετάρτης.