Ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόεδρος του ΤΕΕ Αλέξανδρος Παντελειός, ενώ δημοσιοποίησε τη δική του επιστολή σχετικά με τις παραλείψεις στον τομέα ασφάλειας και υγείας των έργων ανάπλασης στο Αργοστόλι, ΑΠΕΦΥΓΕ να δημοσιοποιήσει την …απάντηση-μνημείο του αντιδημάρχου Εργων Διονύσιου Λυκούδη!

Την επιστολή του Δ. Λυκούδη την αποκάλυψε η εφημερίδα μας (Βλ. «Η» 23/4/19, αρ. φ. 7044) και όπως είδαμε ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι τα μέτρα ασφαλείας των εργοταξίων καθώς και η διαχείρηση των μπάζων είναι ευθύνη και αρμοδιότητα του εργολάβου.

Χθες ο Αλ. Παντελειός επανήλθε στο θέμα μέσω ανάρτησής του σε κάποιες ιστοσελίδες και όχι στον «Η» που αποκάλυψε την επιστολή Λυκούδη, όπως η δεοντολογία -για την οποία …κόπτεται- ορίζει και, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μας λέει ότι …δεν θέλει να μπλέξει τις δύο του ιδιότητες, δηλαδή τoυ υποψήφιου δημάρχου και του προέδρου του ΤΕΕ, γι’ αυτό την επιστολή Λυκούδη την έστειλε μόνο στα μέλη του ΤΕΕ για ενημέρωσή τους.

Δηλαδή ο υπόλοιπος κόσμος και ο …εργολάβος να μην γνωρίζει τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής επί του θέματος.

Να τον χαίρονται οι Πολίτες τον υποψήφιο δήμαρχο, υπέρμαχο της …ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ και της …ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ!

Μετά απ’ όλα αυτά διαβάστε και τι λέει σε σχετική ανάρτησή της η μηχανικός Μίνα Θεοφιλάτου:

Κάποιοι ίσως θυμάστε την επιστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Κεφαλληνίας & Ιθάκης προς τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξ. Παρίση, τον Αντιδ/χο Τεχνικών Έργων Δ. Λυκούδη, τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Κεφ/νιάς και το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας σχετικά με τις παραλείψεις στον τομέα Ασφάλειας & Υγείας των έργων ανάπλασης στο Αργοστόλι… η εν λόγω επιστολή είχε κοινοποιηθεί σε πολλά τοπικά ΜΜΕ (κάντε αναζήτηση “Παρέμβαση του τοπικού ΤΕΕ για τα έργα του Δήμου στο Αργοστόλι” και εύκολα θα τη βρείτε, ενδεικτικά στο kefalonianmantata http://kefalonianmantata.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC…/)

Αναρωτήθηκε κανείς αν απάντησε ποτέ κάποια από τις παραπάνω Υπηρεσίες στα εύλογα ερωτήματα της Ν.Ε.;

Σας απαντώ ότι ναι, υπήρξε απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Λυκούδη. Συμβαίνει όμως το εξής παράδοξο: η απάντηση ΔΕΝ κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, παρά μόνο στη λίστα αλληλογραφίας του ΤΕΕ. Έκανα τρεις εκκλήσεις στον Πρόεδρο της Ν.Ε. και υποψήφιο Δήμαρχο με την “Κίνηση Πολιτών” να δημοσιεύσει την απάντηση και αρνήθηκε. Θα περίμενε κανείς ότι με τη διαφάνεια που προβάλλει η Κίνηση Πολιτών στο πρόγραμμά της για το Δήμο Αργοστολίου, η δημόσια ανάρτηση της απάντησης να ήταν αυτονόητη… και όχι να “φάει πόρτα” ο απλός πολίτης που ζητά το αυτονόητο!

Αναγκαστικά λοιπόν την ανάρτησα σε δικό μου ιστότοπο, και αν έχετε την οποιαδήποτε αμφιβολία για τη γνησιότητά της δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους κκ. Παντελειό και Λυκούδη.

Εδώ ο σύνδεσμος: https://drive.google.com/…/18Jj9GVAcnzPnoRaQO3Is_KzAx…/view…

(Υποψήφια εγώ ΔΕΝ είμαι, οπότε δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχω απώτερο σκοπό να αποκομίσω πολιτικά οφέλη. Την κοινωνική δικαιοσύνη και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ υπηρετώ και λυπάμαι συνάδελφε που αναγκάστηκα να φτάσω στο σημείο αυτό).