Υπέρ της διέλευσης των οχημάτων από τη Γέφυρα Αργοστολίου έχει ταχθεί η σημερινή ηγεσία του Νομού μας, διαβλέποντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από το κλείσιμό της.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διέλευσης των οχημάτων έχει ταχθεί ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Εργων κ. Διονύσης Λυκούδης, καθώς και ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος.
ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, εξελέγη δήμαρχος και βουλευτής του Νομού μας έχοντας ως «σημαία» την μονοδρόμηση της Γέφυρας και είχε κάνει και «αίτηση θεραπείας» για τη μονοδρόμηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού, όταν το περιβόητο ΚΑΣ, «πατρονάριζε» ο ανεκδιήγητος …ερωτύλος γ.γ. του ΥΠ.Πο Χρήστος Ζαχόπουλος.
Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο κ. Παρίσης το 2014 με την Επιτροπή Κινητοποίησης για την διάνοιξη της Γέφυρας στο Δημοτικό Μέγαρο, ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει συννενοηθεί με τον εργολάβο κ. Γιάννη Μαρούλη να ενισχύσει με περισσότερο «οπλισμό» το έργο, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την διακίνηση των ελαφρών οχημάτων, υποσχόμενος για άλλη μία φορά την μονοδρόμησή της.
ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης, ήταν υπέρμαχος της διπλής κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Γέφυρας, όταν ήταν πολιτικός εταίρος με τον σημερινό περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Μάλιστα, ως νομαρχιακός σύμβουλος ο κ. Λυκούδης, στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε παλαιότερα από πολίτες της Κεφαλονιάς στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη για την αποκατάσταση των ζημιών και το άνοιγμα της Γέφυρας, ο νυν αντιδήμαρχος, με πύρινο λόγο ξεσήκωσε «τα πλήθη» υπέρ της άμεσης αποκατάστασης και ανοίγματος και στάθηκε δυνατά στο πλευρό του κόσμου.
Επιπλέον, ο κ. Λυκούδης πριν λίγο καιρό κατήγγειλε στο ΥΠ.Πο τους αντιαισθητικούς και ακατάλληλους κυβόλιθους που έχουν τοποθετηθεί στο δάπεδο τη Γέφυρας.
ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, είχε ταχθεί κι αυτός αναφανδόν υπέρ της διπλής κυκλοφορίας των οχημάτων στη Γέφυρα, έχοντας εφεύρει και το σλόγκαν «επανασύνδεση της Γέφυρας με τον κυκλοφοριακό ιστό».
Μην ξεχνάμε, ότι ο κ. Γαλιατσάτος, είχε πρωτοστατήσει στην παράσταση διαμαρτυρίας δεκάδων πολιτών και φορέων από την Κεφαλονιά έξω από το ΥΠ.Πο, και επιπλέον συμμετείχε στην 5μελή Επιτροπή που συναντήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου για την έκβαση της «τύχης της Γέφυρας», διεκδικώντας ΑΝOΙΧΤΗ Γέφυρα ΔΙΠΛΗΣ κυκλοφορίας.
Η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου μέχρι σήμερα δεν έχει εκφράσει δημοσίως την απόψή της για το θέμα της χρήσης της Γέφυρας.

183
Η Γέφυρα των Στεναγμών και των …αναστεναγμών ξανά στην επικαιρότητα, μετά την …επικαιροποίηση της ταφλόπλακάς της, μέσω του άθλιου «λίφτινγκ».

 

190
Η Γέφυρα των Στεναγμών και των …αναστεναγμών ξανά στην επικαιρότητα, μετά την …επικαιροποίηση της ταφλόπλακάς της, μέσω του άθλιου «λίφτινγκ».