Μαφιόζικη επίθεση από δύο κουκουλοφόρους έγινε σήμερα, γύρω στις 12.30′ μ.μ., στο γραφείο του προϊστάμενου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεφαλονιάς Θεόδωρου Καλογερόπουλου, τον οποίο και ξυλοκόπησαν άγρια.

Οι αδίστακτοι κουκουλοφόροι προέβησαν στην πρωτοφανή αυτή επίθεση την ώρα που στο γραφείο του Θ. Καλογερόπουλου βρίσκονταν και πολίτες.

Ο Θ. Καλογερόπουλος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος εσπευσμένα στο Νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών.


Αλ. Παρίσης: H «βία», οι «κουκούλες» και το «παρακράτος» θα ηττηθούν


Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή καταδικάζουν απερίφραστα την άνανδρη και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της μικρής μας κοινωνίας επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον του Προϊστάμενου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας κ Θεόδωρου Καλογερόπουλου.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς καλεί άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να διαλευκάνουν την υπόθεση , να οδηγήσουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στην δικαιοσύνη , να έχουν αυστηρή τιμωρία , έτσι ώστε τα κυκλώματα της τρομοκρατίας του τραμπουκισμού και των περιφερόμενων κουκουλοφόρων να λάβουν το μήνυμα ότι η Κεφαλονιά είναι νησί και κοινωνία που δεν ανέχεται τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές.

Οι υπάλληλοι του Δήμου μας που από διάφορα κυκλώματα έχουν βρεθεί τελευταία στο στόχαστρο , θα έχουν την πλήρη στήριξη της Δημοτικής Αρχής αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.

Οι κουκουλοφόροι και τα κυκλώματά τους πρέπει να πάρουν άμεση και σκληρή απάντηση τόσο από τις διωκτικές αρχές και την δικαιοσύνη όσο και από το σύνολο των συμπολιτών μας.

Η Κεφαλονιά και το Αργοστόλι θα παραμείνουν ειρηνικές κοινωνίες. Η Κεφαλονιά και το Αργοστόλι δεν πρόκειται να υιοθετήσουν τα »ΝΕΑ ΗΘΗ» που προσπαθούν κάποιοι να επιβάλλουν γιατί αυτά δεν »ΧΩΡΟΥΝ» στην όμορφη και ειρηνική πατρίδα μας.

Η Δημοτική Αρχή , η Τεχνική μας Υπηρεσία , τα στελέχη και οι υπάλληλοι του Δήμου μας μαζί με τους πολίτες , όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται αλλά απεναντίας θυμώνουν και με μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητες θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους που είναι η ολοκλήρωση των έργων και η εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη.

Η «ΒΙΑ» , ΟΙ «ΚΟΥΚΚΟΥΛΕΣ» ΚΑΙ ΤΟ «ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ» ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Εκ του γραφείου Τύπου του Δήμου


Θεόφιλος: Καταδικάζουμε τα περιστατικά βίας


Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος ανακοίνωσε τα εξής μέσω του Συνδυασμού του «Δημοτική Συμπολιτεία»:

Καταδικάζουμε απερίφραστα, με τον πιο εμφατικό τρόπο, τoσημερινό περιστατικό βίας εναντίον του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Τέτοιου είδους περιστατικά είναι πρωτόγνωρα  στην  τοπική μας κοινωνία.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους του Δήμου και καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του και να φροντίσει άμεσα να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στους εργαζομένους.

Εκ του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


Μάκης Φόρτες: Η τοπική κοινωνία ενωμένη απέναντι σε «μαφιόζικες» πρακτικές


Δίχως ενδοιασμούς καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή σε ραδιοφωνική εκπομπή την επίθεση κουκουλοφόρων στον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας κ. Θεόδωρο Καλογερόπουλο και μάλιστα εντός του γραφείου στην εργασία του.

Η στήριξη μας στον κ. Καλογερόπουλο και στους εργαζόμενους στο Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα όπως πάντα ήταν και είναι έμπρακτη.

Η κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών είναι δεδομένη για τη σύλληψη των κουκουλοφόρων και την αποκάλυψη των κινήτρων τους και ενδεχομένως των ηθικών αυτουργών αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς.

Λόγω της προεκλογικής περιόδου επιβάλλεται από όλους ψυχραιμία και αποφυγή αφενός πρόσκαιρων συμπερασμάτων και αφετέρου ατυχών νουθεσιών για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Αυτού του είδους τα φαινόμενα, που έχουν ιστορικό προηγούμενο στο Αργοστόλι μόνο στα τέλη του 19ουαιώνα και τις αρχές του 20ου αιώνα με την περιβόητη για την εποχή της «Μαύρη Μοίρα», δεν έχουν καμία θέση στο Αργοστόλι και την Κεφαλονιά του 2019!

Οι δημοτικοί υπάλληλοι και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, συνεχίζουν ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα «μαφιόζικης» πρακτικής να επικρατήσουν στην τοπική ζωή.

MAKHΣ ΦΟΡΤΕΣ
Υποψήφιος δήμαρχος


Το Επιμελητήριο καταδικάζει τη βία


Το Επιμελητήριο καταδικάζει τη βία και τα περιστατικά που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Με αφορμή το σημερινό  περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλονιάς, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης καταδικάζουμε απερίφραστα αυτού του είδους την πράξη.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό του Θόδωρου Καλογηρόπουλου και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στην οικογένειά του. Τέτοια περιστατικά που υποβαθμίζουν το έργο της δημόσιας διοίκησης και ταυτόχρονα προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπόσταση δεν γίνονται σε καμία περίπτωση αποδεκτά και είναι καταδικαστέα, είτε εκφράζονται με σωματική, λεκτική ή ψυχολογική μορφή βίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής


Ο Μιχάλης Γάκης καταδικάζει την αποτρόπαιη ενέργεια


Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμης Μιχάλης Γάκης και σύσσωμη η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» καταδικάζουν την αποτρόπαιη ενέργεια κατά του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Θεοδώρου Καλογερόπουλου.
Αυτή η μορφή βίας είναι ανήκουστη για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς και δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδο του λαού μας. Κουκουλοφόροι και παρακράτος δεν χωρούν στην κοινωνία μας. Αναμένουμε την διαλεύκανση της υπόθεσης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι.
Ευχόμαστε στον κ. Καλογερόπουλο γρήγορη ανάρρωση.

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων: Καταδικάζουμε την μαφιόζικη επίθεση


Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον ξυλοδαρμό συναδέλφου  στο χώρο εργασίας του.

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  συνεδρίασε εκτάκτως  σήμερα Τετάρτη 15 Μαίου 2019  για τον ξυλοδαρμό συναδέλφου και αποφάσισε  ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Καταδικάζουμε την πρωτόγνωρη μαφιόζικη επίθεση εναντίον του συναδέλφου στο εργασιακό  του  χώρο   την ώρα που εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα. Ο εν λόγω συνάδελφος είναι αναπληρωτής Δ/ντης με απόφαση Δημάρχου, όταν μετακινήθηκε αυθαίρετα, η επιλεγμένη από τα αρμόδια όργανα  Δ/ντρια της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεφ/νιας.
  • Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να προστατεύει τους εργαζόμενους κατά την διάρκεια της εργασίας τους, στο χώρο εργασίας τους από μαφιόζοκες επιθέσεις.
  • Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από το γεγονός, στη μικρή μας κοινωνία δεν πρέπει να επιτρέψουμε  την  δράση  εγκληματικών ομάδων.
  • Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση στο συνάδελφό μας  και καλούμε τους συναδέλφους απρόσκοπτα, χωρίς φόβο να εκτελούν τα καθήκοντά τους προς  την κοινωνία της Κεφ/νιας .

            Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταματούλα   Τσιμάρα

Ο ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Ιωάννης  Μικελάτος