Μαφιόζικη επίθεση από δύο κουκουλοφόρους έγινε χθες, γύρω στις 12 μ., στο γραφείο του προϊστάμενου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεφαλονιάς Θεόδωρου Καλογερόπουλου, τον οποίο και ξυλοκόπησαν άγρια. Αργότερα συνελήφθησαν στο Λιμάνι του Πόρου δύο άτομα, που πιθανολογείται ότι είναι οι δράστες της υπόθεσης.

Οι αδίστακτοι κουκουλοφόροι προέβησαν στην πρωτοφανή αυτή επίθεση την ώρα που στο γραφείο του Θ. Καλογερόπουλου βρίσκονταν και πολίτες, ενώ ο προϊστάμενος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος εσπευσμένα στο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του.

Μετά την εκδήλωση της μαφιόζικης επίθεσης και τον ξυλοδαρμό του Θ. Καλογερόπουλου τα Σώματα Ασφαλείας της Κεφαλονιάς έδρασαν αστραπιαία και λίγες ώρες μετά το συμβάν, χθες το μεσημέρι στις 2.45′ συνελήφθησαν δύο άνδρες στο Λιμάνι του Πόρου, ως ύποπτοι για τον ξυλοδαρμό.

Οι Αρχές είχαν στα χέρια τους φωτογραφίες των δραστών από τις κάμερες των Γραφείων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, οι οποίες διανεμήθησαν σε Αστυνομικούς και Λιμενικούς, ενώ ήδη είχαν οργανωθεί ομάδες έρευνας σε όλο το Νησί και κυρίως σε όλα τα σημεία πιθανής διαφυγής τους, λιμάνια και αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο ύποπτοι χθες το μεσημέρι εντοπίσθηκαν από δύο λιμενικούς του Λιμενικού Σταθμού Πόρου, ενώ επέβαιναν σε ΙΧ SMART χρώματος μπρονζέ, με κατεύθυνση το πλοίο της γραμμής για Κυλλήνη.

Την ώρα της επιβίβασης, οι δύο Λιμενικοί με την συνδρομή δύο ανδρών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αφού διαπίστωσαν ότι είναι οι απεικονιζόμενοι στις φωτογραφίες, τους συνέλαβαν αστραπιαία και στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες δεν έφεραν καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή τους.

Οι λιμενικοί και αστυνομικοί, στον  πρώτο βαθμό έρευνας διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν 30χρονο Αρμένιο που βρίσκεται στη Χώρα μας με άδεια παραμονής και ένας 29χρονο φερόμενο ως Ελληνα.

Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν από τους άνδρες της ΟΠΚΕ στην Ασφάλεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Αργοστόλι για τα περαιτέρω (ανάκριση-δικογραφία-Εισαγγελέας).

Με μεγάλο ενδιαφέρον η τοπική κοινωνία, πέρα από τη σύλληψη των υπόπτων, αναμένει την διαλεύκανση της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα κίνητρα των δραστών, αλλά και να εντοπισθούν οι ενδεχόμενοι ηθικοί αυτουργοί που βρίσκονται πίσω από την μαφιόζικη επίθεση κατά του Καλογερόπουλου.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ήρθαν στην Κεφαλονιά δύο μέρες πριν το ξυλοδαρμό του προϊστάμενου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.


Μπήκαν στο κτίριο χωρίς κουκούλες και τις φόρεσαν …για να τον ξυλοφορτώσουν


Μαφιόζικη επίθεση από δύο κουκουλοφόρους έγινε, όπως προαναφέραμε, χθες νωρίς το μεσημέρι, γύρω στις 12.00′ μ.μ., στο γραφείο του Θεόδωρου Καλογερόπουλου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άγνωστοι άνδρες μπήκαν στα Γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που βρίσκονται στη Λεωφόρο Βεργωτή, απέναντι από το Γηροκομείο, χωρίς κουκούλες και αφού προχώρησαν κατευθείαν προς το γραφείο του Καλογερόπουλου, φόρεσαν τις κουκούλες τους και δρώντας με απίστευτη ταχύτητα και χωρίς να υπολογίσουν τους παρευρισκόμενους στο χώρο, άρχισαν να ξυλοκοπούν με μανία το θύμα, ενώ αμέσως μετά, αποχώρησαν με ταχύτητα.

Ολοι μέσα στα γραφεία, πολίτες και υπάλληλοι πάγωσαν, χωρίς να τους δοθεί κανένα περιθώρια αντίδρασης.

Οι υπάλληλοι ακολούθως ενημέρωσαν άμεσα την Αστυνομία και ο Καλογερόπουλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο, στις Πρώτες Βοήθεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί διεπίστωσαν εκδορές, μώλωπες και ένα καταγμα πλευρού και μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας, εξήλθε από το Νοσοκομείο αργά το μεσημέρι.

Η Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, άμεσα κινητοποιήθηκε για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα της σύλληψης των δύο υπόπτων.

Οι δύο συλληφθέντες μέχρι χθες βράδι αρνούνταν οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση.