7 μήνες χωρίς επιδότηση ενοικίου οι σεισμόπληκτοι της Παλικής

«Αδιάφοροι και ανάλγητοι κυβέρνηση βουλευτής και περιφερειάρχης-Επτά μήνες χωρίς επιδότηση ενοικίου οι σεισμόπληκτοι της Παλικής», τονίζει σε ανακοίωνσή της η ΑΝΑΣΑ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στις 26/7/2021 έληξε, χωρίς να έχει έκτοτε παραταθεί, η επιδότηση ενοικίου για τις σαράντα περίπου οικογένειες σεισμοπλήκτων στην Παλική.

Η αγωνία των συμπολιτών μας αυτών είναι μεγάλη καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εισακουστεί οι εκκλήσεις τους στους αρμόδιους.

Αδιαφορία; Έλλειψη πιστώσεων; Αλλαγή πολιτικής; Τι ακριβώς συμβαίνει και οι οικογένειες αυτές έχουν βρεθεί σ’ αυτό το σοβαρό αδιέξοδο;

Δυστυχώς, μετά την πρωτοφανή ολιγωρία της περιφερειακής αρχής Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργείου υποδομών της κυβέρνησης της ΝΔ να αποσύρει την χρηματοδότηση για τις κατεδαφίσεις, με αποτέλεσμα να χαθούν ακόμη δυόμισι χρόνια χωρίς κανένα βήμα, τώρα προστίθεται και το πρόβλημα του ενοικίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δια του αρμόδιου υπουργού, ο βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης, η Περιφερειακή Αρχή, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση και κυρίως να δώσουν άμεσα λύση με παράταση επ’ αόριστον και μέχρι να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα των σαράντα αυτών οικογενειών.

Η ΑΝΑΣΑ συμπαραστέκεται στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας που βρίσκουν απέναντί τους το αδιάφορο και σκληρό πρόσωπο τόσο της κυβερνητικής πολιτικής όσο και των τοπικών αρχών και θα παρακολουθήσει την εξέλιξη μέχρι την ικανοποίηση ενός αναντίρρητα δίκαιου αιτήματος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΑΝΑΣΑ

για τα Ιόνια Νησιά