«Είμαι ακόμη εδώ γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη, άλλωστε η Κεφαλονιά, πέρα από κάθε αμφιβολία, είναι πιο ισχυρή από ποτέ, ενώ η πρωτεύουσά μας το Αργοστόλι μεταμορφώθηκε. Πάμε για τη νίκη»!

Αυτά τονίζει ο δήμαρχος Κεφαλονιάς και υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Αλέξανδρος Παρίσης σε συνέντευξή του προς τον «Η», λίγα 24ωρα πριν φτάσουμε στις κάλπες.

Ο κ. Παρίσης κάνοντας έναν απολογισμό των έργων της θητείας του, αναφέρθηκε στη «σύγχρονη πλατεία», στην αναμόρφωση της παραλίας, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, στο εργοστάσιο νερού κ.ά.

«Σήμερα οι κάτοικοι του Αργοστολίου πίνουν καθαρό νερό από τη βρύση τους, το καθαρότερο στην Ελλάδα», υπογραμμίζει.

Ακόμη ο κ. δήμαρχος αναφέρει ότι, εφ’ όσον επανεκλεγεί, στη νέα του θητεία θα επικεντρωθεί στα έργα της περιφέρειας, θα δώσει βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη και λέει με έμφαση ότι επί θητείας του ο Τουρισμός της Κεφαλονιάς απογειώθηκε.

Οσον αφορά την υπόσχεσή του για τη μονοδρόμηση της Γέφυρας απαντά ότι σήμερα το Αργοστόλι είναι μιά ανθρώπινη πόλη και χαίρεται που βλέπει οικογένειες και παιδιά στην Πλατεία και στη Γέφυρα…

 • Τι αλλάζει στην πολιτική σας όταν από δήμαρχος όλης της Κεφαλονιάς διεκδικείτε τώρα το Δήμο Αργοστολίου;

Μια και είμαι ο πρώτος και από ότι φαίνεται ο μοναδικός Δήμαρχος ολόκληρης της Κεφαλονιάς, αφού σήμερα η Κεφαλονιά έχει σπάσει σε 3 Δήμους, θα σας πω τι δεν αλλάζει. Δεν αλλάζει το ενδιαφέρον για την καθημερινότητα του δημότη. Δεν αλλάζει το όραμα για έναν καλύτερο Δήμο. Δεν αλλάζει το βάρος της ευθύνης να πραγματοποιήσεις όλα αυτά που υποσχέθηκες. Με την ίδια υπευθυνότητα που είπαμε στους Αργοστολιώτες πριν 5 χρόνια ότι θα έχουν μία καινούρια πόλη και το πραγματοποιήσαμε, με την ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια λέμε σήμερα στους κατοίκους του Ελειού – Πρόννων ότι η επόμενη τετραετία θα είναι τετραετία έργων για την περιφέρεια. Και παράλληλα στο Αργοστόλι θα ρίξουμε το βάρος μας στην καθημερηνότητα του πολίτη.Αυτά δεν αλλάζουν…

 • Ποιά είναι τα έργα που κατά τη γνώμη σας αφήνουν τη “σφραγίδα” σας στο νησί μας;

Μέσα σε 5 χρόνια, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με μειωμένους οικονομικούς πόρους και μηδενική βοήθεια από το κράτος, καταφέραμε και κάναμε την υπόσχεσή μας στους Αργοστολιώτες πραγματικότητα.

 1. Το Αργοστόλι απέκτησε μία ολοκαίνουρια σύγχρονη κεντρική πλατεία. Μία πλατεία για την οποία μιλάει σήμερα όλη η Ελλάδα και η οποία άλλαξε για πάντα το ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου.
 2. Αλλάξαμε ολοκληρωτικά την παραλία της πόλης και μετατρέψαμε τις κεντρικές αρτηρίες του Αργοστολίου σε μεγάλους όμορφους πεζόδρομους, και το αποτέλεσμα όχι μόνο εντυπωσίασε όλους τους επισκέπτες αλλά και προσέφερε νέα δυναμική στις επιχειρήσεις.
 3. Και φθάνουμε στο πιο σημαντικό έργο. Μέσα σε αυτά τα πολύ σημαντικά χρόνια, αντικαταστάθηκε ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης του Αργοστολίου. 33.000 μέτρα καινούριων σωληνώσεων οι οποίοι όχι μόνο τηρούν τους κανόνες ασφαλείας για την υγεία των κατοίκων, αλλά και μας επέτρεψαν να παραδώσουμε το σημαντικότερο έργο υποδομής των τελευταίων 30 ετών. Το εργοστάσιο νερού… Γιατί σήμερα οι κάτοικοι του Αργοστολίου πίνουν καθαρό νερό από τη βρύση τους… Το καθαρότερο στην Ελλάδα.
 4. Και τέλος πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή τα χρόνια με Δήμαρχο Παρίση, ο Τουρισμός απογειώθηκε! Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.
 • Τι δεν προλάβατε να υλοποιήσετε στην τωρινή σας θητεία;

Δεν προλάβαμε γιατί ήταν πρακτικά αδύνατο, να υλοποιήσουμε όλα τα έργα που θέλαμε στην περιφέρεια. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έγινε έργο. Αλλά οι κάτοικοι του Δήμου βλέποντας που έφτασε το Αργοστόλι, ζητούν και δίκαια το αντίστοιχο έργο στις περιοχές τους. Να είναι σίγουροι όμως ότι από την επόμενη ημέρα, θα ξεκινήσει το μεγαλύτερο σε έκταση και ουσία έργο που έγινε ποτέ στην περιφέρεια. Και όπως έχετε δει μέχρι σήμερα, εγώ τις υποσχέσεις μου τις τηρώ στο ακέραιο!

 • Ποιά είναι τα νέα έργα που βάζετε στους στόχους σας εφ’ όσον επανεκλεγείτε δήμαρχος;

Είναι πολλά. Συνοπτικά θα σας πω:

 1. Μεγάλα έργα υποδομής στη Λειβαθώ και στην περιοχή του Ελειού – Πρόννων. Αυτή την τετραετία θα επικεντρωθούμε στην περιφέρεια, περιοχή – περιοχή, χωριό – χωριό και θα υλοποιήσουμε όσα έργα υποσχεθήκαμε. Τίποτε λιγότερο…
 2. Βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη στο Αργοστόλι, σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέου σύγχρονου parking, δεύτερης θέσης για κρουζιερόπλοια, νέα μαρίνα για μεγάλα γιωτ και μετατροπή του Αργοστολίου σε Έξυπνη Πόλη.
 • Κοινή διαπίστωση είναι ότι δώσατε μεγάλο βάρος στα έργα του Αργοστολίου και δεν δώσατε την πρέπουσα σημασία στα Χωριά του νησιού μας. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Το Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα ΟΛΗΣ της Κεφαλονιάς. Όταν ξεκινάς ένα πρωτόγνωρο σε έκταση έργο, ξεκινάς πάντα από το κέντρο. Σήμερα είμαστε υπερήφανοι που το κάναμε πραγματικότητα και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και επιμονή στην περιφέρεια. Υπάρχει άλλος υποψήφιος Δήμαρχος σήμερα, που να μπορεί να πει το ίδιο; Υπάρχει κάποιος που να απέδειξε όπως εμείς, ότι μέσα σε 5 χρόνια μπορεί να πραγματοποιήσει τόσα πολλά και δύσκολα έργα και παράλληλα να μειώσει το χρέος του Δήμου 11.000.000€; Δεν νομίζω…

 • Υγεία: Τα τελευταία χρόνια η Παροχή Υγείας, με τη σημαντικότατη έλλειψη σε ιατρικό, νοσηλευτικό κ.λπ. προσωπικό σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, βρίσκεται σε “κίνδυνο”. Τι προτίθεστε να κάνετε αν επανεκλεγείτε για να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση;

Είναι γνωστό σε όλους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε αυτή την κατάσταση την Υγεία και όχι μόνο της Κεφαλονιάς. Από τη μεριά μας κάναμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, αλλά η αρμοδιότητα είναι καθαρά της κυβέρνησης και πρέπει να λύσει αυτό το τόσο σοβαρό θέμα άμεσα. Μιλάμε για ζωές εδώ!

 • Παιδεία: Οι κτιριακές υποδομές σε Σχολικές Μονάδες (ειδικά μετά τους Σεισμούς του ’14) είναι ελλειμματικές και προβληματικές. Τι προτίθεστε να κάνετε αν επανεκλεγείτε για να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση;

Επίσης, το θέμα των σχολείων είναι ζήτημα της κυβέρνησης. Εμείς σαν Δήμος, ήμασταν και είμαστε αρωγοί σε όλα τα προβλήματα και όπου και όπως μπορούμε βοηθάμε. Πρέπει η βουλευτής να θέσει αυτά τα ζητήματα σε υψηλή προτεραιότητα, όπως και αυτό του Νοσοκομείου. Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση.

 • Νέο Γηροκομείο: Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί και δοθεί σε χρήση; Που βρίσκεται η αποπεράτωση του έργου, πότε προβλέπετε η οριστική παραλαβή και η χρήση του;

Το Γηροκομείο είναι ολοκληρωμένο. Αυτό που μένει είναι οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού το οποίο είναι εξαιρετικά χρονοβόρο πλέον με τη νομοθεσία που υπάρχει λόγω Μνημονίου. Όπως και να έχει όμως το Νέο Γηροκομείο το οποίο είναι ένα κόσμημα θα λειτουργήσει πολύ σύντομα και είναι η έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντός μας στην τρίτη ηλικία του νησιού μας.

 • Για τον Τουρισμό έχετε κάποια νέα σχέδια;

Το 2014 είπαμε στους Κεφαλονίτες ότι ο Τουρισμός είναι προτεραιότητά μας, είναι η βασική πηγή πλούτου του νησιού μας, των παιδιών μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αναδείξουμε την Κεφαλονιά και να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Από την επόμενη ημέρα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού μαζί με την ομάδα του δεν σταμάτησε να προωθεί και να διαφημίζει την Κεφαλονιά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Την ίδια στιγμή που κάποιοι στην Κεφαλονιά ειρωνεύονταν και ληδορούσαν τις προσπάθειές μας και τις δράσεις μας, εμείς συνεχίσαμε.

Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε όλοι. Τα βλέπουν όλοι. Το νησί ζει τη χρυσή εποχή του Τουρισμού.

Τα επόμενα σχέδιά μας για τον Τουρισμό, είναι η άμεση σύνδεση της Κεφαλονιάς με την Γαλλία και την Ισπανία ενώνοντας έτσι το νησί μας με σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αριθμός των επισκεπτών έχει σχεδόν τριπλασιαστεί και ό στόχος μας για την επόμενη τετραετία είναι να ξεπεράσουμε τις 500.000 αφίξεις, όταν πριν αναλάβουμε εμείς οι αφίξεις με το ζόρι έφταναν τις 150.000.

 • Παρά το ότι έχετε υποσχεθεί τη μονοδρόμηση της Γέφυρας με διέλευση ελαφρών οχημάτων, δεν έγινε τίποτα…

Το Αργοστόλι πλέον έχει μεταμορφωθεί σε μία ανθρώπινη πόλη. Δεν είναι το Αργοστόλι του 2010. Χαίρομαι να βλέπω τις οικογένειες με τα παιδιά τους στην πλατεία, στους νέους πεζόδρομους και στην Γέφυρα. Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες και τα παιδιά τους και όχι τα αμάξια τους. Σήμερα κάποιοι θέλουν να ανοίξει η πλατεία για να περνάνε αμάξια. Ας πάνε να ρωτήσουν τους Αργοστολιώτες εάν συμφωνούν. Ας πάνε να ρωτήσουν τους κατοίκους της πρωτεύουσας που χαίρονται την πόλη τους και αφήνουν ελεύθερα τα παιδιά τους να παίζουν αν θέλουν να καταργήσουν τους πεζόδρομους και να περνάνε πάλι αυτοκίνητα.

 • Εχετε να πείτε κάτι καινούριο για τα πορίσματα των Ελεγκτών-Επιθεωρητών εις βάρος σας;

Ναι. Εάν καθόμουν να απαντήσω σε κάθε ανώνυμη καταγγελία αυτά τα χρόνια, αυτή τη στιγμή η πλατεία θα ήταν ακόμη σκαμμένη, η Ριζοσπαστών και η Παναγή Βαλλιάνου θα ήταν ακόμη πάρκιν αυτοκινήτων και οι κάτοικοι θα αγόραζαν ακόμη εξάδες μπουκάλια νερό από το Supermarket όπως θέλουν μερικοί, γιατί το Εργοστάσιο Νερού δεν θα υπήρχε. Ας συνεχίσουν αυτοί τις ανώνυμες καταγγελίες και ας συνεχίσω εγώ να παραδίδω έργα για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει…

 • Ισχύει η δήλωσή σας ότι στόχος σας είναι να είστε δήμαρχος μέχρι το 2032, ή τώρα βάζετε πιο κάτω τον πήχυ.

Στόχος μου είναι να είμαι Δήμαρχος για όσο καιρό προσφέρω στους συμπολίτες μου και στον τόπο μου. Και σκοπεύω να προσφέρω για πολύ ακόμη!

 • Πως βλέπετε αντιπάλους σας μέσα στον προεκλογικό σκηνικό;

Σε αυτές τις εκλογές όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι κατέρχονται με την δική τους πολιτική πρόταση και το δικό τους όραμα. Μόνο ένας υποψήφιος διαφέρει. Μιλάω για το Θεόφιλο Μιχαλάτο ο οποίος θέλει να συγκεντρώσει στα χέρια του την οικονομική, την επιχειρηματική και την πολιτική εξουσία μετατρέποντας τον τόπο μας σε δικό του φέουδο. Σε αυτές τις εκλογές όλος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί απέναντι σε ένα επικίνδυνο μόρφωμα το οποίο επιχειρεί να διαβρώσει την κοινωνία και την οικονομία του τόπου σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτές τις εκλογές πρέπει όλοι να προστατεύσουμε όλα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα.

 • Εχετε σκεφθεί ότι μπορούσατε να ” δείξετε” τον διάδοχό σας;

Όχι. Το μόνο που σκέφτομαι είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών και πως θα κάνουμε τις υποσχέσεις μας για μία ακόμη φορά πραγματικότητα. Πως θα σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων από έναν κόσμο που περιμένει πολλά από εμάς.

 • Ποιό είναι το μήνυμα που στέλνετε στους πολίτες εν όψει των νέων δημοτικών εκλογών;

Πέρα από κάθε αμφιβολία η Κεφαλονιά είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Πέρα από κάθε αμφιβολία η πρωτεύουσά μας, το Αργοστόλι μεταμορφώθηκε αυτά τα χρόνια. Όλοι ξέρουμε που έχουμε φτάσει. Παρά τις δυνάμεις της μιζέριας. Παρά την λάσπη των πολιτικών μας αντιπάλων. Κάναμε πολλά, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη. Γι’αυτό είμαι ακόμη εδώ.

Πάμε για τη νίκη!

Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης