Το «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλονιάς και η δημιουργία του νέου Δήμου Αργοστολίου, ωφέλησαν, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών της περασμένης Κυριακής, τον τέως και μοναδικό «Κεφαλληνιάρχη» δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση.

Ο Γνήσιος σε συνδυασμό με τα έργα που έγιναν στο Αργοστόλι, κατάφερε και αναδείχθηκε πρώτος στο Δήμο Αργοστολίου και θα δώσει την τελική μάχη του Β’ Γύρου στις επαναληπτικές εκλογές της προσεχούς Κυριάκής.

Αντίπαλός του θα είναι (όπως και στις εκλογές του 2014) ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Τρίτος ήρθε ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Φόρτες, τέταρτος ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξανδρος Παντελειός και πέμπτος ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κουρούκλης.

Στο Ληξούρι

Πρώτος στο Δήμο Ληξουρίου ήρθε τελικά, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, ο Γιώργος Κατσιβέλης (“Δύναμη Αξιοπιστίας και Προόδου”), με 1246 ψήφους.

Δεύτερος ο Διονύσης Αραβαντινός (“Ληξούρι Παλλική Δράση Προοπτική”) με 1213 ψήφους, ενώ ο Βασίλης Ρουχωτάς (“Πάλλη Ληξούρι Νέα Αρχή”) έμεινε εκτός Β’ Γύρου με 1176 ψήφους. Ο Δημήτρης Μαντζουράτος (“Λαϊκή Συσπείρωση”-ΚΚΕ) ήρθε τεταρτος με 1090 ψήφους.

Στη Σάμη

Στη Σάμη στο Β’ Γύρο θα παλαίψουν ο Στέλιος Σπαθής (πρώτος με 1.495 ψήφους) και ο Μάκης Μονάς (δεύτερος με 1.198 ψήφους).

Τρίτος ήρθε ο Μιχάλης Γάκης (770 ψήφοι), τέταρτος ο Νικόλας Αθανασάτος (220 ψήφοι) και πέμπτος ο Παντελής Αμούργης (169 ψήφοι).

Στην Περιφέρεια

Τη μάχη για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα δώσουν η πρώτη υποψήφια Ρόδη Κράτσα  και ο συμπατριώτης μας Θόδωρος Γαλιατσάτος, καθώς ο Σπύρος Σπύρου δεν μπόρεσε να μπει στο Β’ Γύρο.

Μηνύματα

  • ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ

Ευχαριστώ από καρδιάς την κοινωνία του Αργοστολίου, της Λειβαθούς, των Ομαλών και του Ελειού – Πρόννων για τη μεγάλη νίκη που χάρισαν σε εμένα και την παράταξή μου σε αυτές τις εκλογές.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Την επόμενη Κυριακή πάμε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη νίκη της κοινωνίας μας.

Με εκτίμηση,

ο Υποψήφιος Δήμαρχος

Αλέξανδρος Παρίσης

  • ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Δημοτική Συμπολιτεία – Θεόφιλος Μιχαλάτος

Φίλες και Φίλοι,

Θα χρειαστούμε ακόμη μια εβδομάδα. Με τρόπο καθαρό δύο στους τρεις Αργοστολιώτες, δύο στους τρεις κατοίκους της Λειβαθούς, δύο στους τρεις κατοίκους των Πρόνων, δύο στους τρεις κατοίκους των Ομαλών, καθαρά δήλωσαν ότι χρειάζεται και θέλουν αλλαγή στον τόπο.

Έχουμε ένα καθαρό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εκλογών. Δεν έχει ηττηθεί κανείς σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο, αλλά μπορούμε, είναι βέβαιο, ότι την ερχόμενη Κυριακή όλοι μαζί θα νικήσουμε. Αυτή η πλειοψηφία των δύο τρίτων θα εκφραστεί συνολικά την Κυριακή που έρχεται!

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Υποψήφιος

Δήμαρχος Αργοστολίου

  • Δ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Οι υποψήφιοί μου κ εγώ προσωπικά απευθύνουμε ενα ΘΕΡΜΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσοι μας ψήφισαν με τελικό αποτέλεσμα 78%, αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν,με την δέσμευση να προχωρήσουμε ενωμένοι πολλα ακόμα βήματα μπροστά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΡ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Ρ. Κράτσα
Θ. Γαλιατσάτος
Αλ. Παρίσης
Θ. Μιχαλάτος
Γ. Κατσιβέλης
Δ. Αραβαντινός
Στ. Σπαθής
Μ. Μονιάς

Nέος έπαρχος Ιθάκης ο Θανάσης Λιβιτσάνης


Ο νέος έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση:

Νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους για την αμέριστη συμπαράσταση σε εμένα και ιδιαίτερα στην αρχηγό του ψηφοδελτίου μας ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, κα Ρόδη Κράτσα, δίνοντας μας την πρώτη θέση στην καρδιά σας και επιλέγοντάς μας, εμένα στην πρώτη θέση ενός πολύ δυνατού τοπικού Επαρχιακού ψηφοδελτίου και την υποψήφια Περιφερειάρχη μας στην πρώτη θέση στην Ιθάκη αλλά και σε όλα τα Ιόνια Νησιά. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τις φίλες και τους φίλους που ταξίδεψαν από Αθήνα, Πάτρα και από όλη την Ελλάδα για να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Η στήριξη σας μεταφράζεται σε εμπιστοσύνη για την επιλογή μου για 3η τετραετία ως Έπαρχο Ιθάκης και σας ζητώ να δώσουμε ξανά μαζί ακόμη μια μάχη την Κυριακή 2 Ιουνίου, για να οριστικοποιήσουμε ότι η Ρόδη Κράτσα θα είναι η νέα Περιφερειάρχης μας. Επιλέγοντας Ρόδη Κράτσα στο 2ο γύρο, δίνετε τεράστια δύναμη και στον Έπαρχο που επιλέξατε για να αποτελέσει βασικό συνεργάτη της στην τεράστια προσπάθεια που ξεκινά από την 1η Σεπτέμβρη, για να μπει η Ιθάκη ξανά στο επίκεντρο της προσοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Επαναλαμβάνω την άψογη συνεργασία για την οποία δεσμεύθηκα με το Δήμο Ιθάκης, τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο και φίλο Δ.Στανίτσα καθώς και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές και καλώ πέρα από κόμματα και κομματικές γραμμές που είναι πια ξεπερασμένες, να στηρίξετε την τεράστια προσπάθεια που ξεκινάμε όλοι μαζί για την Ιθάκη μας. Θερμά συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους, θα είμαι δίπλα σας, αρωγός και συμπαραστάτης στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα, όπως ρητά δεσμεύτηκα προεκλογικά στο λαό της Ιθάκης, μαζί με την υπόσχεση ότι θα είμαι ξανά Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΙΑΚΩΝ.

Θανάσης Λιβιτσάνης

Νέος Έπαρχος Ιθάκης

Ο νεός έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης με την υποψήφια περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα