Ο 54χρονος οικονομολόγος-επιχειρηματίας Θεόφιλος Μιχαλάτος είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στην Κεφαλονιά, αφού μπόρεσε και κέρδισε τον απερχόμενο, πρώτο και μοναδικό «Κεφαλληνιάρχη» Αλέξανδρο Παρίση με ποσοστό 50,77% (ψ. 5.345) έναντι 49,23% (ψ. 5.183) του αντιπάλου του, «ανοίγοντας» παράλληλα μιά νέα εποχή για τον  «μητροπολιτικό» Δήμο Αργοστολίου.

Στο νέο Δήμο Ληξουρίου αναδείχθηκε δήμαρχος ο Γιώργος Κατσιβέλης ο οποίος κέρδισε τον Διονύση Αραβαντινό με 1.860 ψήφους (52,00%) έναντι 1.717 (48,00%) του αντιπάλου του.

Στο νέο Δήμο Σάμης ο Μάκης Μονιάς με 1.791 ψήφους (55,85%) είναι ο νέος δήμαρχος, ο οποίος επικράτησε του αντιπάλου του Στέλιου Σπαθή (1416 ψήφοι, 44,15%).

Τέλος, στην Περιφέρεια νέα περιφερειάρχης αναδείχθηκε η Ρόδη Κράτσα (49.980 ψήφοι, 60,07%) έναντι 33.226 (39,93%) του απερχόμεου περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου.

n Στις δηλώσεις του ο νεοκλεγείς δήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος χθες βράδυ, μετά την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, ανέφερε:

“Σε επικοινωνία που είχα με το δήμαρχο, ο οποίος με συγχάρηκε, του ζήτησα να συνεχίσει να λειτουργεί ο Δήμος και να έχουμε μία καλή συνεργασία, μέχρι να γίνει η μετάβαση την 1η Σεπτεμβρίου. Σας λέω ότι νικήσαμε, αλλά για μας δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το ζητούμενο είναι πετύχουμε. Και αυτό, το να επιτύχουμε, προϋποθέτει μια ομαδική δουλειά, συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όρεξη για δουλειά. Εμείς έχουμε λοιπόν και την όρεξη και την ενότητα και την διάθεση για συνεργασία, γιατί θεωρούμε ότι αυτά είναι τα κριτήρια για να μπορέσει να πάει ο Δήμος μπροστά.

Για μας σήμερα είναι η αφετηρία, η αρχή, για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε αύριο το πρωϊ.

Θα αρχίσουμε να ενημερωνόμαστε, να συζητάμε σαν να μην υπάρχουν ηττημένοι, θεωρούμε ότι είναι όλοι νικητές. Δεν έχουμε καμία διάθεση να πανηγυρίσουμε, γιατί εμάς είναι μία αίσθηση ευθύνης σήμερα, έχουμε ευθύνη απέναντι απέναντι στο λαό του Δήμου Αργοστολίου.

Από αύριο το πρωϊ δουλειά, ενότητα και συνεργασία.

Ευχαριστώ πάρα πολύ που με ακούσατε και μου δώσατε την δυνατότητα να επικοινωνήσω με τον κόσμο”.


Γ. Κατσιβέλης: Βασική αρχή μας η διαφάνεια


Ο νεοκλεγείς δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, επικεφαλής του Συνδυασμού “Δύναμη Αξιοπιστίας και Προόδου”, χθες αργά το βράδυ έκανε στον “Ημερήσιο” την παρακάτω δήλωση:

“Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου που δώσαμε όλο αυτό το διάστημα μια μάχη με ήθος, αξιοπρέπεια και πάντα πιστοί στις αρχές μας. Τελικά αυτή την προσπάθεια ο κόσμος την κατάλαβε και μας δικαίωσε.

Η επόμενη μέρα είναι μία μέρα που δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι για το Δήμο Ληξουρίου, αν θέλουμε να πετύχουμε το εγχείρημα που θέλαμε τόσο καιρό, την διάσπαση του Δήμου και την ανεξαρτοποίησή μας. Αν θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε, πρέπει όλοι μαζί, ο καθένας από την δική του πλευρά και παίζοντας το ρόλο που του έχει δώσει ο λαός, να στηρίξει τις προσπάθειες του νεοσύστατου Δήμου μας.

Πρόθεσή μας είναι να λειτουργήσουμε με τρόπο συναινετικό, με συνεχή διάλογο και επεξεργασία όλων των θεμάτων που θα μας απασχολήσουν, προκειμένου μέσα από τις διαφωνίες και προκύψουν γόνιμες λύσεις για το καλό του τόπου.

Βασική μας αρχή, η διαφάνεια”.


Γερ. Μονιάς: Στόχος μας τα αυξημένα προβλήματα


Ο νέος δήμαρχος Σάμης (Σάμη-Ερισος-Πύλαρος) Γεράσιμος Μονιάς, αμέσως μετά τη νίκη του Συνδυασμού του, έκανε στον “Ημερήσιο” την ακόλουθη δήλωση:

“Η επιτυχία του Ανεξάρτητου Συνδυασμού “Δημοτική Αναγέννηση Δήμου Σάμης” είναι μία ιστορικής σημασίας επιτυχία, γιατί ένας Συνδυασμός μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και επιχειρηματικούς ομίλους, κατόρθωσε να κερδίσει τις εκλογές, με στόχο να αντιμετωπίσει τα αυξημένα και συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο μας.

Την επόμενη μέρα δεν μας περισσεύει κανείς”!

 


Ροδή Κράτσα: Ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής


Μήνυμα νεοεκλεγείσας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου:

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τους συμπολίτες μας απ’ όλα τα Ιόνια Νησιά, για τη μεγάλη νίκη που μας έδωσαν και το ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής που έστειλαν. Οι συμπολίτες μας, επιβράβευσαν τον αγώνα μας και την πρότασή μας για μια νέα εποχή στα Ιόνια Νησιά. Μας έδωσαν ισχυρή εντολή να διοικήσουμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε μια κρίσιμη εποχή για την ανασυγκρότηση της χώρας μας, αλλά και σε μία εποχή σταυροδρόμι για την πορεία των Ιονίων Νήσων. Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, για την κατεύθυνση που θα πάρει η ανάπτυξη. Η βιώσιμη ανάπτυξη, για τις ποιοτικές θέσεις εργασίας. Για τη στέρεη θέση μας στο παγκόσμιο, ανταγωνιστικό τουριστικό γίγνεσθαι . Για την πολιτισμική αναβάθμιση και την εξωστρέφεια της Περιφέρειάς μας.  Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες. Βασικός μας στόχος είναι να ενώσουμε την κοινωνία και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι τη δίχασε.

Η αυτοδιοίκηση από τη φύση και την αποστολή της, αυτό πρέπει να υπηρετεί κι εμείς θα διοικήσουμε με ενότητα, με συλλογικότητα  και συνεργασία. Για εμάς αυτό σημαίνει ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί κοιτάζοντας μπροστά και επιδιώκοντας το συμφέρον των συμπολιτών μας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι φιλική, παραγωγική και αποτελεσματική για τους πολίτες. Συγχαίρω όλους τους νέους δημάρχους της Κέρκυρας. Θέλω να δεσμευτώ για τη συνεργασία μαζί τους, για τον κοινό σκοπό, που είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων προσκλήσεων για τα νησιά μας. Θέλω να σας εγγυηθώ αγαπημένοι μου συμπολίτες ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου εκφράσατε απόψε και θέλω να επαναλάβω ότι βασικός στόχος και έμπνευσή μου είναι  να σας κάνω υπερήφανους».


Τι λέει ο Θόδωρος Γαλιατσάτος


Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής για το αποτέλεσμα των εκλογών:

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,

Η σημερινή επαναληπτική εκλογή ανέδειξε νικήτρια την παράταξη «Ιόνιο δυνατά, κάθε νησί ψηλά» και περιφερειάρχη την κα. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Η γενικότερη πολιτική συγκυρία, ο αρνητικός αντίκτυπος από τη μη επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, ευθύνης του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης, η άμεση εμπλοκή –σε βάρος της ΑΝΑΣΑ- οικονομικών συμφερόντων, ιδίως στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, η εξαιρετικά μεγάλη αποχή και φυσικά τα δικά μας λάθη, με πράξεις και παραλείψεις που αλλοίωσαν σε ορισμένες περιπτώσεις την εικόνα της ΑΝΑΣΑ και της Περιφερειακής αρχής, οδήγησαν στην ήττα της παράταξής μας και στο σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Συγχαίρουμε την παράταξη «Ιόνιο δυνατά, κάθε νησί ψηλά» και την κα. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για τη νίκη τους και ελπίζουμε ότι δεν θα ισχύσουν τα λεχθέντα της προεκλογικής περιόδου και δεν θα χρησιμοποιηθεί η ΠΙΝ ως κομματικό λάφυρο.