Σε ενάμιση χρόνο και …βάλε, πρόκειται να παραδώσει το Υποπυργείο Πολιτισμού στον …εαυτό του το έργο της ανάπλασης-φάντασμα της ιστορικής Γέφυρας Αργοστολίου, στο οποίο ακόμα και τώρα εξακολουθούν να γίνονται διάφορες εργασίες.
Oπως ειπε στον “Η” η αρχιτέκτων-μηχανικός  του Υπ. Πο κ. Ιωάννα Καράνη, το έργο βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του, μετά από διάφορες καθυστερήσεις που έγιναν λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την κατασκευή του.
Και όταν τελειώσει, αφού γίνει πρώτα προσωρινή και οριστική παραλαβή από τους επιβλέποντες μηχανικούς του ΥΠ.Πο, θα παραδοθεί στην τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων.
Προηγουμένως και μέσα σε ένα εξάμηνο θα γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου από τους επιβλέποντες μηχανικούς και μετά από 15 μήνες θα γίνει η οριστική παραλαβή του. Μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα θα γίνουν και τα τελικά τσεκ απ στο έργο, δηλαδή θα εξετασθεί αν έχουν γίνει παραλείψεις, κακοτεχνίες και αστοχίες, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης ευρισκόμενος στην Αθήνα, είχε χθες διάφορες επαφές με πολιτικούς παράγοντες για το θέμα της Γέφυρας Αργοστολίου, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις στο έργο, με ανώτερο στόχο να εξυπηρετήσει πεζόδρομο για τους  πολίτες και τους τουρίστες, αλλά και μονόδρομο για τα ελαφρά οχήματα.
Τέλος, για την Γέφυρα έχει προκύψει ήδη και θέμα καθαριότητας, τόσο από απορρίμματα που ρίπτονται από επισκέπτες, αλλά κυρίως από ακαθαρσίες από σκύλους, ένα σοβαρό θέμα που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πως θα το αντιμετωπίσει το ΥΠ.ΠO.