Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία στα Νησιά μας, μετά την απόφαση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει εκτός ψηφοδελτίου το φαβορί των βουλευτικών εκλογών Παύλο Παπαδάτο, αλλά και τον έτερο διεκδικητή υποψηφιότητας Μπάκη Λυκούδη.

Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο ο Κ. Μητσοτάκης έβαλε τρία νέα πρόσωπα, χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό παρελθόν, τους Παναγή Καππάτο, Βικτώρια Αλεξανδράτου και Γιώργο Κοκκόλη.

Η εξέλιξη αυτή με τους τρείς νέους υποψήφιους, άρχισε να «περνάει» όταν η Πειραιώς διέδωσε ότι ζητήθηκαν τα στοιχεία του κ. Καππάτου για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο, ενώ άρχισε να παίρνει διαστάσεις η «σίγουρη υποψηφιότητα» της επιχειρηματία Βικτώριας Αλεξανδράτου ως γυναικεία συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο (υποχρεωτικά λόγω ποσόστωσης).

Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έθετε εκτός ψηφοδελτίου τον Παύλο Παπαδάτο κι αυτό, γιατί υπήρχε -σύμφωνα με πληροφορίες- η υπόχεση του κ. Μητσοτάκη προς αυτόν ως βασικό υποψήφιο της γαλάζιας παράταξης.

Ομως, μετά το Β’ Γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, το πλοίο της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά μας μπήκε σε «αχαρτογράφητα νερά» και η ήττα του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.

Η παράταξη της νέας περιφερειάρχου Ρόδης Κράτσα έθεσε θέμα στον Κ. Μητσοτάκη ότι το «Μέγαρο» στην Κεφαλονιά (Αλέξανδρος Παρσης και Σία) σαμποτάρισαν το ψηφοδέλτιο της Ρόδης Κράτσα υπέρ του απερχόμενου περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου, κάτι που είχε γίνει και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές (υποψηφιότητα  Σπύρου Σπύρου) με την γνωστή «τράμπα» «Μεγάρου»-Θόδωρου, που είχε καταγγείλει τότε και ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ριζοσπάστες Ξανά» Γεράσιμος Δημητράτος.

Από την πλευρά τους «Μέγαρο» και ΝΟΔΕ (υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Μπάκη Λυξούδη) άρχισαν να κατηγορούν για την ήττα του Αλέξανδρου Παρίση τον Παύλο Παπαδάτο, στον οποίο απέδιδαν (χωρίς στοιχεία) τη νίκη του νέου δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου!

«Μέγαρο» και ΝΟΔΕ άρχισαν στη συνέχεια να «ζαλίζουν» την Πειραιώς με καταγγελίες εναντίον του Παύλου Παπαδάτου κι έτσι ο Κ. Μητσοτάκης, παρά τις υποσχέσεις του στον Παπαδάτο, βρήκε ευκαιρία να βγάλει OFF τους Παπαδάτο και Λυκούδη από το ψηφοδέλτιο και να «πλασσάρει» την «ανανέωση» του γαλάζιου ψηφοδελτίου στο Νομό μας με τους τρεις νέους υποψήφιους που προαναφέραμε.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος γινόταν μέσα στην Κεφαλονιά ένα …«τραχανοδικαστήριο» με τις γαλάζιες υποψηφιότητες, αλλά οι περισσότερες πληροφορίες και οι φήμες ήθελαν, από τη μιά τον Παύλο Παπαδάτο στο ψηφοδέλτιο, αλλά από την άλλη την ανανέωση με τους «τρεις».

Κι ενώ όσο περνούσαν οι ώρες και οι «τρεις» (Καππάτος, Αλεξανδράτου, Κοκκόλης) κέρδιζαν έδαφος, σε μια ύσταστη προσπάθεια το «Μέγαρο», προκειμένου να μπει ο Μπάκης Λυκούδης στο ψηφοδέλτιο …μαζί με τον Παύλο Παπαδάτο, πρότεινε να σταλεί «επιστολή συμφιλίωσης» από τους δύο στην Πειραιώς, ώστε να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο μαζί με την Βικτώρια Αλεξανδράτου!

Κάτι τέτοιο όμως απορρίφθηκε ασυζητητί από τον Παπαδάτο και ακολούθησε η χθεσινή ανακοίνωση των τριών νέων υποψηφίων από την Πειραιώς, μαζί με τα άλλα γαλάζια ψηφοδέλτια της Χώρας.


Το μήνυμα του Παύλου: Για πάντα κοντά σας!


ΦΙΛΟΙ ΙΘΑΚΗΣΙΟΙ, ΦΙΛΟΙ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Όπως όλοι γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια φρόντισα να είμαι συνεχώς κοντά σας, ώστε όχι μόνο να λαμβάνω άμεσα γνώση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών μας, αλλά και να συμβάλω όσο το δυνατόν στην επίλυσή τους. Επισκέφτηκα επανειλημμένως όλα τα χωριά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μας, σας έχω γνωρίσει σχεδόν όλους σας και πολλοί από εσάς γίνατε φίλοι μου. Προσπάθησα μάλιστα τα τελευταία χρόνια να κρατήσω υψηλά το φρόνημα των Νεοδημοκρατών στα νησιά μας, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια δεν εκπροσωπούνται από Νεοδημοκράτη βουλευτή.

Στήριξα τις θέσεις της ΝΔ -πράγμα που θα συνεχίσω να κάνω- αρθρογραφώντας σε τοπικό και πανελλήνιο Τύπο, αλλά και με εμφανίσεις μου σε τηλεοπτικά κανάλια. Τελικά η ηγεσία της ΝΔ αποφάσισε να μην είμαι υποψήφιος βουλευτής στα νησιά μας, και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι μας, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά. Γι’ αυτό και εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους της ΝΔ, όχι μόνο στα νησιά μας, αλλά σε όλη την χώρα.

Φίλες και φίλοι, μπορεί να έχασα την ευκαιρία να σας υπηρετήσω ως βουλευτής, κέρδισα όμως κάτι που εγώ θεωρώ καλύτερο: Την ειλικρινή αγάπη σας, τον σεβασμό και την φιλία σας. Είμαι σίγουρος ότι με εκτιμήσατε ειλικρινά, γιατί είδατε ότι δεν ανήκω ούτε σε μηχανισμούς, ούτε σε κυκλώματα ώστε να προσδοκάτε κάτι από εμένα, πέρα από την ελπίδα σας ότι οι γνώσεις μου, η εμπειρία μου και η αγάπη μου για τα νησιά μας θα συνέβαλλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξή τους και μάλιστα βάσει λεπτομερέστατου προγράμματος που έχω ήδη εκπονήσει. Πραγματικά λυπάμαι που δεν μου δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσω όλες εκείνες τις ενέργειες που θα συνέβαλλαν στην αλματώδη ανάπτυξή τους, η οποία ήταν για μένα στόχος ζωής.

Αν σας συναντήσω στον δρόμο και μου σφίξετε το χέρι λέγοντάς μου «Γεια σου, φίλε Παύλο!», να ξέρετε ότι θα είναι για μένα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Θα αισθανθώ, ότι ναι μεν έχασα την ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω και να προσφέρω όλα όσα θα μπορούσα στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη μας, αλλά κέρδισα τη φιλία σας. Και είναι αυτό που για μένα μετράει πάνω από όλα. Αυτός είναι και ο λόγος που η απογοήτευσή μου δεν γίνεται πικρία τώρα που διέκοψα την ατελέσφορη πολύχρονη προσπάθειά μου να διεκδικήσω την εκπροσώπησή σας στη Βουλή.

Οι φίλοι μένουν για πάντα φίλοι.

Και εγώ σας αισθάνομαι όλους φίλους.

Για πάντα κοντά σας

Παύλος Παπαδάτος